Miért ítélik el azt, aki szülés után pár hónappal visszamegy dolgozni?
Mert itthon az az elterjedt, hogy a nők minimum 2, de sokszor 3 évet otthon vannak a gyerekkel. Külföldön ezen senki nem akadna fenn, mert ott meg az az elterjedt, hogy visszamennek dolgozni.
Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy 2-3 éven keresztül egy gyerek nevelése szellemileg kielégítsen. Szerintem én is visszamennék hamarabb dolgozni, de majd ha valóban lesz gyerekem, meglátom. Sőt, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy fél évig az enyém, fél évig apukáé a lehetőség otthon lenni vele. Nem hiszem, hogy ezen múlik a lelki nyomora, hiszen akkor is lehet minőségi idő tölteni és foglalkozni vele, ha nem 0-24 én vagyok ott mellette. És akkor is le lehet szarni, ha anyuka egész nap otthon van.
Az én egyetemi legjobb barátnőm (kb az évfolyamelső volt, egy nagyon okos, kedves, normális lány) külföldön a kislánya 6 hónapos korában visszament dolgozni, mert ezt várták el tőle. Sőt így is ez volt a munkahelyi szokások szerint a plusz extra haladék.
A gyerekneveléssel kapcsolatban olyan szorongásai alakultak ki, plusz nem tudott koncentrálni jól, a férje így elvitte pszichológushoz.
Szerintem ez egy nagyon szomorú sztori. Őt kezelték... aztán javult a lelkiállapota, de akkor is.
Szerintem nem jó se a gyereknek, se az anyjának. Nem ítélem el, de nem értek vele egyet.
Az teljesen oké, amit írnak is fentebb hogy a fodrász otthon fogad pár klienst vagy egy kézműves kicsirt dolgozik, teljesen más, mint naponta elvinni a kicsit 8 órára. Még akkor az otthoni baby sitter jobb egy éves kor alatt.
Nekem sok verzióval van tapasztalatom. De nem ítélek el senkit, van az a helyzet, ahol muszáj (pl váratlanul meghal a másik szülő vagy bármi).
Én az első lányommal otthon voltam 3 éves koráig. Szerintem neki nem tett jót. Mindent sokkal később tanult meg, mintha bölcsibe járt volna.
Második lányom 15 hónaposan ment bölcsibe. Szerintem neki meg túl korai volt. Együtt sírtunk egy darabig mikor ment be.. Végül persze megszokta és megszerette, a kötődésünkön sem változtatott semmit de nagyon rossz volt nélküle.
Most a fiamnál egy sokkal szerencsésebb felállás lesz. Szintén 15 hónapos korától megyek vissza dolgozni, viszont már anyukám nyugdíjas, ő fog rá vigyázni éééés én home office-ban dolgozom mellette :D Így vele is vagyok meg dolgozom is. 2 éves korától lesz bölcsis, kell szocializálódnia neki is.
"Kicsit sem lesz zombi a 3 èves, aki 10+ òràt tölt tàvol a szüleitől.."
Elég sok zombi ovis van akkor Magyarországon. Átlag megy 7kor oviba, aztán majd anyu megy érte 17 órakor.
#3 engem senki nem ítél el,pedig ugyanígy vagyok.Nem is értem kinek mi köze hozzá!
Amugy az elég gáz,hogy ha valaki szül és idő előtt vissza megy dolgozni.
1 mert ezek szerint fontosabb a munkája
2 minek szült,ha tudta nem fognak kijönni a pênzből,ha az egyik keveset kap.Nem is elitélem,mert leszarom ki,mit csinál,de fura nagyon!
17es, zombik is. Anyum óvodai dajka, tudna mesélni. Nekem szokott is. Az idei kiscsoportosok közül a csoportnak több, mint a felét javasolják az óvónők visszatartani, tehát h ismételjék meg a kiscsoportot, annyira se kép se hangok a gyerekek. Nem azért, mert fogyatékosok, hanem mert nincs velük otthon foglalkozva. Anyám csoportja most a nagycsoport,
tehát 5-6 éves gyerekek. Megkérdezték tőlük, hogy kinek szokott otthon mesét olvasni az anyukája. A 21
gyerekből 2 tette fel a kezét. Azért ez tragédia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!