Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem zavar, ha a gyereketek...

Nem zavar, ha a gyereketek nagyon hasonlít egy rokonra?

Figyelt kérdés
Nekem a lányom külsőre nem, de viselkedésre egy az egyben a húgomra hasonlít. Ahogy beszél, a nevetése, a mozdulatai, a gondolkozása stb, mindenben van hasonlóság és ezt már évekkel ezelőtt észrevette mindenki a családból. Nagyon jó a kapcsolatuk így nem tudom eldönteni, hogy azért van ez, mert kicsi kora óta rengeteg időt töltenek együtt (9 év a korkülönbség köztük) vagy pedig genetika. Mi a húgommal nagyon más világ vagyunk, de szeretjük egymást mégis zavar mikor észreveszem ezeket a gesztusokat rajta, mert mindenhol azt hallani, hogy a gyerekünk a kicsi másunk, a mi lányunk meg a húgom "másolata". Nálatok hasonlítanak valakire nagyon a gyerekek? Nem zavaró?
2022. ápr. 2. 10:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#6 Igen, sokszor azt érzem, hogy ők ketten inkább vannak testvéri viszonyban, mint én meg a húgom, pedig mi se vagyunk rosszban, de úgy igazán közös témánk sincs. Még azt se tudom mondani, mint egy másik válaszoló, hogy az zavar, hogy olyan dolgokat látok benne, amik zavarnak a húgomba, mert nem zavar, inkább az bosszant néha, hogy magamból meg semmit se látok benne, se jót, se rosszat természetre. A húgom a keresztanyukája, a testvére, a legjobb barátnője, szóval érthető, hogy van hasonlóság, csak el szoktam gondolkozni, hogy a gyerekkor miatt vagy a genetika az oka, hogy ők ennyire egy hullámhosszon vannak.
2022. ápr. 2. 13:37
 12/21 A kérdező kommentje:
#11 Igen, de nálunk a gyerek nem a nagyszülőkre hasonlít, hanem egészen kicsi kora óta a húgomra. Aztán, hogy emiatt alakult ki köztük a szoros kapcsolat vagy a szoros kapcsolat miatt jöttek ezek a már-már ijesztő hasonlóságok azt nem tudom.
2022. ápr. 2. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Lépj túl azon, hogy a húgod biológiailag a testvéred. Ekkora korkülönbségnél teljesen természetes, hogy nem nagyon van/volt közös témátok és alig hasonlítotok egymásra, hiszen (majdnem) egy generációnyi különbség van köztetek. Felnőttkorában viszont ettől még lehettek nagyon jóban.

És másodsorban fogd fel úgy, hogy a lány a te gyereked tesója. Igen, biológilag nem, de a helyzetet tekintve teljesen. Együtt nőnek fel, együtt játszanak, később lehet, együtt tanulnak, buliznak, mindent megbeszélnek stb, teljesen normális, hogy a kislányod átvesz dolgokat a “nővérétől”. Még ha hivatalosan ő nem is az.

2022. ápr. 2. 13:48
 14/21 A kérdező kommentje:
A lányom 17 éves, a húgom 26, én pedig 35. Így talán jobban átlátható. Engem ez nem zavar annyira, hogy hú, de túl kellene rajta lépnem, a kérdést csak azért írtam ki, mert kiváncsi vagyok másoknál is van-e ilyen és őket mennyire zavarja ez, illetve ez mennyire genetikai részről van így.
2022. ápr. 2. 13:54
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ezt már az elején leírhattad volna. Teljesen úgy hangzott, mintha kisgyerekről lenne szó, aki a kamaszlányt utánozza.

De így meg már látható is, amiről beszéltem, egyszerűen együtt nőttek fel (gondolom, kicsi koruk óta), mint a testvérek, persze, hogy már a kezdetektől átvesz sok mindent a kisebb a nagyobbtól. Nincs ebben semmi baj és genetika sem, két barátnő is össze tud csiszolódni annyira, hogy átvegyék egymás szokásait, rokoni kapcsolat nélkül is.

2022. ápr. 2. 14:09
 16/21 anonim ***** válasza:
A lányom viselkedése nagyon hasonlít a volt anyósoméra, pedig egy másik földrészen élünk, és ritkán találkozik vele. A nővérem lányával pedig hihetetlenül sok közös van bennünk, pedig ők is távol élnek. Mikor megyünk Magyarországra, akkor általában 1 hónapig náluk bandázunk, és mindenki meglepődik, hogy mennyire egyformák vagyunk. Pedig a nővéremmel nagyon különbözünk.
2022. ápr. 2. 16:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Mi azzal szoktunk viccelődni otthon a férjemmel,hogy a 6 éves lányunk a férjem és a húgom gyereke 😀.

Egy az egyben az ő bőrtípusa és ujjai...mármint a húgomé. Ő teljesen más típusú mint én. Így adta a gép :)😀.

2022. ápr. 2. 19:24
 18/21 anonim ***** válasza:
17-es, ha a külsőt nézzük, akkor nálunk a nővérem lánya rám hasonlít, az én lányom meg a nővéremre. Ami még durvább, hogy az ex-anyósom totál az a típus volt, mint én, világos, északi típus, míg a fia barna, sötét bőrű. Senki nem akarta elhinni, hogy a férjem a fia, és nem én vagyok a lánya.
2022. ápr. 2. 19:33
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

9!

Gondolom te is egy agymosó anyos vagy azt azért kötöttél bele a hármasba! A lényeget kiragadva - az emojikat - nálad : “ emotikonnal”

Tessék Van itt meg emotikon: 😁😁😁😁

2022. ápr. 2. 19:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

19. Nem vagyok anyós, még. Viszont remélem leszek. És leszel te is...

Szimplán röhej, hogy szinte minden kérdés alá, ahol még csak nem is az anyós a téma, jön valaki és nem bírja ki, hogy le ne írja milyen szar alak és hogy utálja. Annyira triggereli, hogy nem bírja kihagyni.

Köszi az EMOTIKONokat (nem tudom miért zavar a szó, amikor ez is a neve),igazán kedves tőled. 😘

2022. ápr. 2. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!