Kisgyerekkel apukák járnak még locsolni?
Figyelt kérdés
Arra a korosztályra gondolok, akiket vinni kell, mondjuk 1.5-5-6 éves korig, vagy ez már egyátalán nem divat?2022. ápr. 1. 11:58
1/15 anonim válasza:
Vhol igen, vhol nem. Mi nagy városban lakunk, itt nem találkoztam ilyennel. De barátnőm mondta, hogy majd a kisfia eljön meglocsolni minket. Nem tudom, mennek-e máshová, szerintem nem, hozzánk is csak azért mert jóban vagyunk. De mi Húsvétkor a párom szüleinél leszünk kis városban, s mondta a párom, hogy megy rokonokhoz, ismerősökhöz a 15 hónapos fiúnkkal locsolni.
2/15 anonim válasza:
Falun élünk, nálunk kihalt ez a hagyomány, hála Istennek. 😄
3/15 anonim válasza:
Szerencsére nálunk se divat már.
4/15 anonim válasza:
Fèrjem ès a kisfiam csak dèdièkhez, nagyikhoz mennek majd :) Ja meg hugomhoz, de együtt lakik anyumèkkal. Ezzel le is lesz tudva a locsolkodás a családban.
5/15 anonim válasza:
Ja ès a szomszèd kislányt ès anyukáját fogják mèg meglocsolni. Szemben laknak :D
6/15 anonim válasza:
Igen mennek. Ha minden olyan hagyományt ki akarunk ölni, amihez személyes megjelenés, kommunikáció kell, akkor mit adunk át nekik..?
Van miért készülni, örömet okozni, kapnak viszonzast, verset tanul, stb.
7/15 anonim válasza:
Igaza van az utolsonak, jo hagyomany volt, sajnos kezd kihalni. Helyette sms-ben kivanunk boldog husvetot. Szegyen, de tenyleg.
8/15 anonim válasza:
A locsolkodásban nem tudom mi volt a jó. Már nem arra gondolok, amikor falun így ismerkedtek 100 évvel ezelőtt. Hanem a nyolcvanas években, amikor azért kellett pénzt, vagy csokit adnom, mert összebüdösitették a hajamat kölnivel, végül anyámmal mindig inkább kirándulni mentünk húsvét hétfőn, hogy megszabaduljunk a locsolóktól.
9/15 anonim válasza:
7!
Mi akadalyoz meg benne, hogy személyesen kivanj boldog húsvétot valakinek?
10/15 anonim válasza:
Engem konkretan az, hogy 3000 km-re lakom, de nem is ez volt a kerdes. Kiskoromban mindig elveztuk, hogy eljonnek a reg nem latott rokonaink, szomszedaink. Magat a locsolast meg ki lehet birni, este hajat mosol azt kesz. Inkabb a szocializacios resze miatt volt/lenne fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!