Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elhalasztanátok a gyerekvállal...

Elhalasztanátok a gyerekvállalást a háború miatt?

Figyelt kérdés

Elhalasztanátok a gyerekvállalást a szomszédban dúló ukrán-orosz háború, illetve az egyre növekvő bizonytalanság miatt?

Szeretnénk már gyereket de ki tudja milyen világ lesz itt a jövőben. A részünkről lehet hogy önzés lenne csak azért vállalni egy gyereket mert mi szeretnénk, aztán meg jön a rossz világ és lehet azt kívánná, bárcsak meg sem született volna.

Egyre drágább minden, lehet hogy nem lesz gáz, és mindenféle további finomságok amiről beszéltünk már. Eléggé borúlátóak vagyunk.

Mi a véleményetek? Meddig állnátok át várakozó üzemmódra, míg valamelyest stabilizálódik a helyzet és könnyebb lesz tervezni is?

2022. márc. 28. 23:08
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
82%

Pár évvel korában:-Elhalsztanátok a gyerekvállalást covid miatt?

(ebben a bizonytalanságban, lezárások, korlátozások, újabb variánsok..)

Most: Elhalasztanátok a gyerekvállalást az orosz-ukrán háború miatt?

(ebben a bizonytalanságban, háborúban, lövöldözés, katonaság)

-Aki ennyire nem biztos benne azoknak ez mind most "kapóra jött kifogás" hogy tolja még, sose lesz tökéletes idő. Háborúk és katasztrófák mindig lesznek.

2022. márc. 29. 01:58
 22/45 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudok a kérdésre válaszolni nem is értem hogy miért az interneten, ismeretlenektől próbálsz ilyen fontos kérdésre érdemi választ.

Ez legfeljebb a családodra tartozik, és föleg rajtad múlik, de az orosz-ukrán háborúskodásról záros időn belül kiderül, mennyre fajul el, vagy békét kötnek.

Az itthoni választások után más fontos infirmációkat is megtudhattok.

A kérdés kapcsán veszekedőknek pedig annyit, ha a háborúk ideje alatt is születtek gyerekek pl 1938 és 1945 között is.

A mai világ annyiban más, hogy ma már sokan gondolják, hogy lehet tudatosan tervezni a jövőt... a gond, hogy a nőknél a szülés életkorhoz is kötött, aki most 20 éves, nyugodtan kivárhat, de aki túl van a 30-on, és gyereket szeretne, mit tegyen?

40 éves kor fölött is lehet ugyan gyereke, de egyre több a rizikó.

2022. márc. 29. 03:16
 23/45 anonim ***** válasza:
87%
Ifuuuuu 23 legalább ennyire ne lennel birka.. nem a sok szenny lapból kene falni a szöveget, hanem utána olvasni ennek az egésznek mielőtt idebufogsz valami ostobaságot. De hiába magyarázzuk neked annyi ésszel ami neked van TE ne vallalj gyereket és kész, probléma meg van oldva.
2022. márc. 29. 05:36
 24/45 anonim ***** válasza:
74%
Itt a sok kétségbeesetten károgótól kérdezem, hogy ha a dédszüleik, nagyszüleik is így gondolkodtak volna, akkor ők sem lennének ma itt ;) Bizony, bizony,mindkét világháború alatt születtek gyerekek, akiknek a leszármazottai mi vagyunk. Hoppáá
2022. márc. 29. 07:38
 25/45 anonim ***** válasza:
83%

#23 te nem a hàború miatt nem akarsz gyereket, hanem amúgy se, amivel nincs baj, de ne jàtszd mar az agyad, hogy te mekkora felelős ember vagy aki itt hozza a nagy àldozatokat. Covid alatt ugyanezt műveltétek, itt sztàroltàtok magatokat, holott a döntéseteknek semmi köze nem volt a covidhoz.

Ja a majd jusson eszetekbe....

En anno hallgattam, hogy majd jussin eszembe ha bokorba szülök, mert nem lesz EÜ. Hàt el kell keseritselek, kórhàzba szültem, jó kezekben.

2022. márc. 29. 07:38
 26/45 anonim ***** válasza:
95%

Vóóótmááá

De hogy valaszoljak is.

Én ugyan úgy vállalnék/vállaltam.

Én Zentán születtem. (Gyengébbeknek az ex jugoszlávia, ma Szerbia). A delszláv háború idején kisgyerek voltam. Onnan költöztünk magyarországra, mindent hátrahagyva, az életet újrakezdve. Sosem éheztem, boldog gyerekkorom volt.

Most nem itt van háború, hanem a szomszédban.... ha itt lenne, meggondolnám, de erről szó sincsen. Az árak mindigis emelkedtek. Ez sem ujdonság...

2022. márc. 29. 07:44
 27/45 anonim ***** válasza:
90%
26. Szerintem ők már a saját létezésüket is csak nyűgnek tartják.
2022. márc. 29. 08:08
 28/45 anonim ***** válasza:
94%

Háború mindig is volt, mindig is lesz, amíg világ a világ. Az infláció sem újdonság, gyerekként én nagyon jókat játszottam a millió billpengős papírokkal, és mégsem éheztem, mégsem szenvedtem hiányt semmi jelentősben, felnőttem, ahogy egy rakás korosztályombeli is. Nehézségek mindig vannak az életben, olyan nincs, hogy minden összeáll és a csillagok is azt üzenik, hogy na MOST van itt az ideje a gyerekvállalásnak. Most is születnek Ukrajnában babák, mert nyilván aki már fél évvel ezelőtt is terhes volt, az nem tudja visszacsinálni, és ők bizony a háború közepébe szülnek, ha kell, az óvóhelyen, mert nem tudnak mit csinálni ezzel. A férjem nagymamája jókat mesélt, az 56-os forradalom alatt volt 3 hónapos az első lánya, ráadásul ők a tűzharcok közepén laktak Budapest belvárosában. A szeme előtt lőtték le a sógornőjét, amikor kikukucskált egy csendesebb pillanatban. Mégsem bánta meg a gyereket, sőt, lett még egy, a férjem anyukája, aki nélkül a férjem sem és az én gyerekeim sem lettek volna, szóval én nagyon is örülök neki, hogy a nagymama ennyire "önző" volt, hogy ilyen helyzetben is vállalt babákat.

Ha valaki gyereket akar, akkor nem a nehézségekre koncentrál. Aki meg nem akar, annak meg ez is van olyan jó kifogás, indok, mint bármi más. Szerintem is túlnépesedett a föld, nem kötelező mindenkinek gyereket vállalnia, én úgy gondolom, hogy csak annak szabadna, aki igazán vágyik rá, és ha ez a helyzet, akkor őt nem fogja soha eltántorítani semmilyen nehézség.

2022. márc. 29. 09:09
 29/45 anonim ***** válasza:
88%
Hát, aki ilyen borúlátó, az tényleg ne vállaljon. Nem azt mondom, hogy nincs esély itt bármi rosszra, de aki kicsit is figyelt történelem órán, az pontosan jól tudja, hogy nem nagyon volt olyan korszak a Földön, hogy akár csak egy generációnyit is, de minden szép és jó lett volna. Ha a gyermekedet nem vitték el háborúba, akkor takarodhatott ki a földekre 8 évesen dolgozni hajnalok hajnalán, ha korából adódó ügyetlenség miatt valamit elrontott, elverték. Az asszonyok vagy szültek vagy szoptattak, úgy működtek, mint egy 2 fázisú kapcsoló, a 8 purdéból volt mondjuk 2, aki megélte a felnőttkort, az asszony meg verhette földhöz a s3ggét, mert nem halt bele egyik szülésbe. Ez volt mondjuk 100 éve, már az első vh után, hogy aztán következzen a 2., majd egy fantasztikus szocializmus. A szomszéd Romániában például a 80-as évek voltak a legsötétebb korszak a Ceausescu diktatúrában, szülőktől, nagyszülőktől tudom, hogy a nép éhezett, meg volt félemlítve, állandó rettegés volt az életük. Nem szeretem, mikor valaki buborékban él, majd mikor szembesül a való világgal, azt hiszi, hogy az a ritka, pedig valójában az eddigi életed volt illúzió.
2022. márc. 29. 09:28
 30/45 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi, a háború az új divatos érv a gyerekmentesek között.

Felkészül a kovid 6.hullám.

Kérdező, ha betöltődik a program az ember agyába, hogy márpedig szeretnék gyereket, akkor minden mindegy lesz. Ha van nő, aki 8 sikertelen lombik után gondolkodás nekik megy a kilencedikre, akkor el lehwt képzelni, hogy ez egy olyan ösztön, ami tényleg hegyeket mozgat meg. Mit számít e mellett egy háború? Semmit.

2022. márc. 29. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!