Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért okoskodnak az emberek?...

Miért okoskodnak az emberek? (Háború, COVID)

Figyelt kérdés

Eddig mindenki virológus volt és olyan szavakkal dobálózott, aminek a jelentéséről korábban fogalma sem volt, de gyanítom most sincs több (tüskefehérje, mrns, nyájimmunitás stb).

Most az ukrán háborúval kapcsolatban ugyanez a helyzet. Mindenhol ott az “agresszor” meg az “eszkaláció”, ami nagyon jól hangzik, de olyan emberek alkalmazzák, akiknek fogalmunk sincs semmiről. Történész vagyok, tőlem is kérdezik az ismerősök, hogy mi lesz. El tudom mondani, hogy mi mire vezethető vissza, de az aktuálpolitikához nem tudok érdemben hozzászólni.

Miért ilyenek az emberek? Mire jó ez, mindenhez “szakérteni”?

2022. márc. 14. 09:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Miért zavar az téged, ha valakinek van véleménye ? Szerinted mindenki értelmi fogyatékos, hogy semmihez ne tudjon hozzászólni? Ennyi erővel ne legyek fórumok se, mert senki ne ugasson bele semmibe
2022. márc. 14. 10:04
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért zavar, mert ostobaságokat írnak. Például aki nem tudja megkülönböztetni az EU-t meg a NATO-t.
2022. márc. 14. 10:06
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom más népek milyenek, de a magyar egy kimondottan okoskodó. Itt mindenki ért mindenhez, legyen az egy új vírus, külpolitikai helyzet, vagy autószerelés. Kedvencem, amikor pl szívgyógyszerekkel kapcsolatban adnak világraszóló tippeket.
2022. márc. 14. 10:06
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Olvasnak valamit a klotyón ülve, hozzákombinálnak és onnantól szakértőnek hiszik magukat.
2022. márc. 14. 10:21
 5/13 Dzsoki ***** válasza:
75%
Kérdező! Azért,mert olyan témák,amelyek közvetlenül érintenek,mindannyiunkat. Az,hogy ki lesz az USA következő elnöke,nagyon követve fontos,Európa Mértani Közepe körül? Az viszont nagyon fontos,hogy mi van a Covid-dal. Ugyanis 3 oltás mellett,akár tünetmentesen is legyőzhetem,de a betegséget hazavihetem és ráragaszthatom arra vagy azokra,akik egészségügyi okból,nem olthatóak. A háború,szintén. Látunk összefüggést a csernobili baleset és a több évvel későbbi,magyarországi daganatos megbetegedések között. Csennobilt,most is találat érte,bár nem akkora és eltelt,némi túlzással 40 év,de senkinek sem tesz jót egy kis,illetve nagyobb sugárterhelés. Meg mi lesz az orosz gázzal stb?
2022. márc. 14. 10:31
 6/13 anonim ***** válasza:
17%
Sokan szeretnék, hogy az emberek kussoljanak. Mi közöd hozzá? Most már legalább ismerik ezeket a szavakat. Magaddal foglalkozzál, te biztos nem alkotsz véleményt soha semmiről, igaz?
2022. márc. 14. 10:42
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem, nyilvánosan nem alkotok olyanról véleményt, amihez hülye vagyok.

Sajnos elvesznek az értelmes kommentek az oldalon a sok hamis információ, illetve légből kapott összeesküvéselmélet között.

Amúgy azt cáfolnám, hogy a magyarra igaz csak. (Tudom, nem ezt írtad, ki is emelted, hogy nem tudod más népeknél mi a helyzet.) Olvasok német sajtót, az alattuk lévő hozzászólások teljesen ugyanolyanok, mint itthon.

2022. márc. 14. 10:48
 8/13 anonim ***** válasza:
20%
Most is olyannal kapcsolatban alkotsz nyilvános véleményt, amihez hülye vagy. Nemcsak egy orvos vagy politikus láthatja jól a helyzetet. Főleg azok után, hogy a covid mennyire összeforrt a politikával. Kicsit próbálj meg a dolgok mögé látni.
2022. márc. 14. 11:32
 9/13 A kérdező kommentje:
Ki beszélt itt végzettségről?! Ezek szerint te nem értetted, amit írtam. Itt hozzáértésről van szó. Lehet felőlem bármi hobbi orvos vagy politológus, ha tényleg ért ahhoz, amit ír. Itt az oldalon viszont már csak az idiotizmus megy.
2022. márc. 14. 11:37
 10/13 anonim ***** válasza:
21%
Ezen az oldalon mindig is az idiotizmus ment. Ha nem tetszik, ne olvasd. Én például szeretem olvasgatni, mert legalább tudom, mire számítsak. Ha annyira zavar, akkor írj értelmes válaszokat, hiszen történészként neked igenis kellene, hogy legyen véleményed az aktuálpolitikai történésekről is.
2022. márc. 14. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!