Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért okoskodnak az emberek?...

Miért okoskodnak az emberek? (Háború, COVID)

Figyelt kérdés

Eddig mindenki virológus volt és olyan szavakkal dobálózott, aminek a jelentéséről korábban fogalma sem volt, de gyanítom most sincs több (tüskefehérje, mrns, nyájimmunitás stb).

Most az ukrán háborúval kapcsolatban ugyanez a helyzet. Mindenhol ott az “agresszor” meg az “eszkaláció”, ami nagyon jól hangzik, de olyan emberek alkalmazzák, akiknek fogalmunk sincs semmiről. Történész vagyok, tőlem is kérdezik az ismerősök, hogy mi lesz. El tudom mondani, hogy mi mire vezethető vissza, de az aktuálpolitikához nem tudok érdemben hozzászólni.

Miért ilyenek az emberek? Mire jó ez, mindenhez “szakérteni”?

2022. márc. 14. 09:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező jó történész lehet, ha semmiről nincs saját véleménye
2022. márc. 14. 12:38
 12/13 Dzsoki ***** válasza:
Csatlakozom az előttem íróhoz. Kedves Történész! A történelem,nem ismétli önmagát,de idővel,ugyanazokkal a problémákkal találkozik. Az,hogy Oroszország,megtámadta Ukrajnát. Történelmi tény. Nagyobb,illetve,sokkal nagyobb ellenállásba ütközött,mint amire számított. Ezek a tények. Akár történész,akár orvos,akár mérnök,akár boltvezető,akár segédmunkás állapítja is meg.
2022. márc. 15. 13:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Jo kerdes.

Azt latom, h magyarok tobbsege nincs tisztaban a korlataival, raadasul frusztralt is, okoskodik, megszakert mindent, viszont a valo eletben meg egy 0.

Egy kulfoldiehez kepest egy magyar joval szerenyebb kepessegu, de joval bekepzeltebb.

2022. okt. 8. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!