Babát várunk és szeretnénk igénybe venni a családi adókedvezményt. Csak orvosi igazolással adható le munkahelyen az adókedvezmény igénylő papír vagy a kiskönyvvel és a 12 hetes ultrahang eredményével is lehet?
Figyelt kérdés
Ezeken mind van dátum és hogy elmúlt a magzat 91 napos. Március közepén voltunk orvosnál, akkor nem jutott eszembe, a vizsgálatokon járt az eszem. Legközelebb viszont csak április közepén kell mennem orvoshoz, akkor tudok kérni igazolást.2022. márc. 27. 18:16
1/6 anonim válasza:
Papír kell, más nem erdekli őket.
2/6 anonim válasza:
Csak az orvos által kiadott igazolás jó. Én is elfelejtettem akkor kérni, amikor kellett volna, másnál betelefonaltam, kértem, hogy írjanak egyet, következő nap bementem érte, és ennyi.
3/6 anonim válasza:
Hivatalosan SEMMIT sem kérhet a munkahelyed igazolásként. Az igazolás nekemld kell. 5 évig meg kell őrizni, adóellenőrzés esetén bemutatni.
Büntetőjogi felelősséged tudatában kell "csak" nyilatkoznof róla
4/6 anonim válasza:
3nak van igaza, nem kell papír az igényléshez, de bármikor ellenőrizhető. Szerintem telefonon el tudod intézni.
5/6 A kérdező kommentje:
Az is jó akkor, ha telefonon kérek egy igazolást az orvostól, munkahelyen leadom a kedvezmény igénylő lapját, aztán pár nap múlva meg bemegyek az orvoshoz az igazolásért?
2022. márc. 28. 07:30
6/6 anonim válasza:
Miért annyira sürgős? Legfeljebb jövő hónaptól igenyeled, és év végén úgyis visszakapod. Nekem a munkáltató is kérte az igazolás fenymásolatát, hogy levédje magát. Kérdezd meg a munkahelyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!