Nekem holnap lesz a 12 hetes ultrahang vizsgálatom a Margit kórházban viszont én úgy hallotam, hogy egy sima genetikai ultrahang 16. 000 ft lehetséges ez? Ennyit elkérnek? Vagy egyáltalán kérnek érte pénzt? Mert én úgy tudtam, hogy ingyenes
Nálunk a 12 hetes ultrahang ingyen van, de ilyenkor veszik le a vért a kombinált-teszthez, ami nem kötelező, aki kéri, annak 9 ezer forint. Ha SZTK alapon mész vizsgálatra, vagyis nem magánrendelésre, magáért a 12 hetes ultrahangért nem kérhetnek pénzt, csak a kombinált tesztért! Illetve van még a Quartett-teszt, de azt a 14. hét után lehet kérni, a 20. hétig, az már kicsit drágább.
Itt tudsz róluk olvasni, de ezek nem kötelező vizsgálatok, csak a 12. hetes ultrahang, de azért nem kérhetnek pénzt, csak magánrendelésen:
Szia!
A kötelező 4 ultrahang ingyenes kell, hogy legyen. A vérvételek is! Csak azért kell fizetni, ha
1. Magánrendelésre mész
2. Ezeket a plusz teszteket kéred. Mivel ezek nem kötelezőek, csak " kockázatbecslés", hogy van-e genetikai eltérés a kisbabánál. Le sem veszik a befizetett csekk nélkül - tehát ha sima beutalód van, az nem inkább vérkép, szifilisz, hepaptitisz és hasonlók? Mert akkor ingyenes!
[a "fizetős", "kockázat-becslős" vérvételnek pedig akkor van egyáltalán értelme, ha az eredmény függvényében bármi változik. Magyarul: ha nagy a kockázat, elveteted a babát? ... Tudom, nem divat ezt gondolni, de orvosként én nem láttam értelmét ezért ennyi pénzt kiadni. Ha nagyon durva eltérés van, remélhetőleg látszik az ultrahangon - a genetika meg sohasem biztos. Még a magzati (!) sejtek vizsgálatakor sem lehet 100% a végeredmény, hiszen van, hogy valakinek mondjuk néhány sejtjében pont van eltérés, de szervezet-szinten semmi gond...
Amúgy sem vetetném/vetettem volna el a babámat akkor sem, ha biztosan betegnek mondják, hiszen attól még az én gyerekem - de ez személyes döntés kérdése.
Az pedig nem is tudom, hova tartozik, hogy többeknél mondták, biztosan beteg lesz a baba, vetesse el, de megszülte, és semmi baja.........
Szóval én érdemesebb helyet is találok a pénzemnek, mint egy (számomra) "következmény nélküli" vizsgálat - de ezt is mindenki maga döntse el. [ha beteg, akkor sem gyógyíthatom, születésekor/ utána nem sokkal úgyis egyértelműen kiderül...])
.
Ennyi Náluk a kombinált teszt ára, ami a 12. heti ultrahangból és egy vérvételből áll.
Ha délelőtt mész OEP finanszírozott rendelésre, akkor az természetesen ingyenes (olvasni valót és hideg élelmet vigyél :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!