12 hetes ultrahang, baj van a babámmal?
Ma voltam 12-hetes uh-on, a róbert károly magánkórházban, és nagyon rossz élmény volt. A doktornõ bunkó volt, kb nulla együttérzést mutatott. Képet nem kaptam, a 4D-s uh-ból semmi nem látszódott, és kb 10 másodpercig mutatta, a szívhangokat se halgathattam túl sokáig. A baba tarkóredõje 3,2 centis, és az orrgyöke visszamaradott, és ezt olyan drámaian közölte, hogy ott helyben elsírtam magam, de ez is hidegen hagyta.
Csütörtökön megyek genetikushoz ugyanoda, de szivem szerint más kórházba mennék, de itt rögtön adtak idõpontot csütörtökre.
Hozzáteszem hogy még be se mentünk és a fel volt háborodva a doki hogy mi az hogy én nem kértem kombinált vizsgálatot, mire mondtam neki hogy az én nõgyógyászom azt mondta hogy nem kell kérnem. Erre háborogva mondta hogy egy nõgyógyász ilyet biztos hogy nem mond.
Volt ilyen valakivel? Szerintetek baj van a babával? Vagy csak drámaiak hogy kifizessük a sok vizsgálatot?
3,2 mm tarkóredővel, ha megteheted, szerintem menj el valami rendes Down-tesztre (ne kombináltra, ilyen esetben nagyon is indokoltak a drágábbak). Ha nincs rá keret, akkor nem tudom, hogy pontosan milyen lehetőségeid vannak, megcsinálják-e ingyen az aminocentézist, meg hogy be akarod-e vállalni annak a kockázatát.
Az, hogy ilyen bunkó volt az orvos, amúgy elég gáz szerintem is.
A Róbert magánkórházban nem csinálnak 12. heti genetikai ultrahangot, csak 18. héttől felfelé. Másik intézményükben van csak ilyen vizsgálat.
Tehát ez a 3-4 d amin voltál, nem egy genetikai ultrahang volt, arra el kellene menni, erősen ajánlott szűrővizsgálat!
A te orvosod is itt dolgozik vagy miért ide mentél?
Addig, míg egy normális genetikai uh nincs, teljesen felesleges fizetni a genetikus tanácsadást, 40-50 ezer forintért, még egy kis pénzt hozzá teszel és megvan az alap prena vagy nifty.
Beszélj az orvosoddal, hogy mit javasol!
Köszönöm a válaszokat, holnap konzultálok rögtön a nōgyógyászommal. Ez genetikai vizsgálat volt nem csak 3d-4d nyugi, azt csak egy pillanat erejéig mutatta, és azért mentem ide mert itt dolgozik maszekban a nõgyógyászom, aki amúgy nagyon rendes.
Nagyon meg vagyok ilyedve, és az orvos hozzálláse se segített
Mindenféleképpen nézesd meg másik dokival a picit, minél hamarabb.
Ha ő is eltérést lát, akkor ha van rá keret javaslom a niftyt és társait, ha nincs rá keret, akkor úgy is ajánlani fogják a magzatvíz mintavételt/amniot.
Az utóbbitól sem kell félni, csak szeretik a fizetős tesztelte átriogatni a kismamákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!