Repedtem, szakadtam, 16 öltésem van, már a létezés is fáj, folyamatosan bőgök. Mit tegyek?
4,5 kg-os volt a kisfiam. Repedtem, szakadtam.
Undorító, de szh.rni nem merek már 2 hete. A kisfiam nagyon jó alvó (kopp-kopp), de én így se tudok aludni. Se feküdni, se ülni, se állni, se sétálni, semmi. Már megőrülök. Dől a vér is belőlem... Állandóan bőgök emiatt.
Hát a szülés ezzel jár 🤷♀️
Az idő segít, itt a túlélésre kell menni.
Nekem a gyakori meleg zuhany segített egy picit. Lazította a varratokat, felpuhította a cérnát.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Szurkolok, hogy hamarosan jobb legyen!
A sírás teljesen normális.. amikor sérültem is sírtam, amikor sikerült a gátvédelem is sírtam csak másért.
Mondjuk 1 hónapig, ha meghallottam Halász Jutka egyik dalát, akkor instant bőgtem- ezt meg hallottam sokat mert nagy kedvence volt ( terhesség alatt sosem)
Sérülést nagyon sajnálom.
Dokinak feladatuk lett volna ezt megakadályozni
Időt hagyni neked( jellemzően oxyval tolnakmég egyet, ahelyett, hogy lassan hagynának tágulni) .. vagy császározni kellett volna.
Sajnálom
Idővel jobb lesz
Nem igy van 18. Egyrészt nem tudják biztosra, hogy 4 kg feletti lesz a baba vagy sem, másrészt ha nincs egészségügyi indok a császárra akkor hüvelyi úton vezetik le elsosorban a szülést. A gyerek méretét szülés elott csak kozelitoleg tudják megmondani uh vizsgálatok alapján. A 4 kilós baba ettől függetlenül nagynak számít, nem könnyű megszulni főleg egy első babasnak.
Létezik olyan, hogy teraranytalansag de az az anya mereteitol is függ, ennek esetleges fennallasat mérlegeli a szülész mielőtt szül az anya.
Nekem a második gyerekem 4180g lett és sajnos szintén lettek komoly szövődményeim, de nem gondolom, hogy ha császár lett volna, akkor kevésbé fájt volna. Valószínű ha ő lett volna az első gyerekem nem vállaltam volna masodikat. Mindenem leszakadt. Nagyon rossz és nagyon nehéz lelkileg is meg fizikailag is, meg mindenhogy egy ilyen szülés, és az ilyen szülés utáni állapot, de ezt nem oldja meg az ha az orvost bepereljuk. (Meg hát felesleges is… meg ha mondjuk siettette is a folyamatot és emiatt lettek a repedések akkor se fogja tudni senki sem bizonyítani mert megalapozza simán a döntéseit ha kell)
Az oldja meg ha elmegy az anyuka egy szuleselmeny feldolgozó csoportba kibeszélni ezt az egeszet.. aztán ha kell elmegy gyogytornaszhoz és rendbe teszi a medenceizmait, elmegy a nőgyógyászhoz és kontrollon nezeti a sebeit, elmegy pszichológushoz aki segít a traumat feldolgozni, sokat pihen, stb, támogató közegben van, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!