Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyák hogy oldjáto...

Egyedülálló anyák hogy oldjátok meg az adott helyzeteket?

Figyelt kérdés

Kisfiam (17 hónapos) nagyon eleven, egész nap pörög és rossz alvó.

Egyszerűen nem tudok elmosogatni, hajat mosni vagy bármi, mert mászik fel a kanapé tetejére, a radiátorra, a szekrényre is felkapaszkodik. A székre felmászik, majd fel az íróasztalra. Semmi veszélyérzete.

Amerikai konyhás lakás, így nem tudom "bezárni" sem. A fürdőszobában is már lábujjhegyre áll és lenyomja a kilincset. Egy másodpercre sem lehet egyedül hagyni.

Teljesen kivagyok már, hogy folyton a nyomában kell lennem. Fáradt is vagyok, mert este későn fekszik le és reggel korán kell, sokszor felébred. Nappal nagyon keveset alszik.

Járókából, ágyból stb. kimászik (vagy félek, hogy kiesik).

Semmi segítségem.

(Voltunk orvosnál, még érnie kell az idegrendszerének, járunk ezzel kapcsolatban fejlesztésre.)

Tudom majd jobb lesz, de van valami tanács? Ti hogy oldjátok meg?

2022. márc. 8. 18:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

2 éves múlt a gyerekem.

Kb 2 hónappal ezelőttig ugyanilyen volt. Mostanában nagyon sokat változott, fejlődött, sokkal nyugodtabb és szófogadó lett.

Addig kegyetlen időszak volt, fogat osszeszorít, citromfű tea, magne-b, nyugi-nyugi.

2022. márc. 8. 21:15
 12/15 anonim ***** válasza:
62%

Alvásidőben csináltam vagy velem csinálta

Pancsi velem

Amikor olyat főztem akkor becsatoltam etetőszékbe és ott rajzoltattam stb

Igaz nem vagyok egyedülálló, de a férjem nagyon keveset volt ebben az idöben itthon.

Iskola és meló is volt.

Sőt 32 hetes terhes voltam a nagy 17 hónapos korában, aki szintén idegrendszeréretlen, jártunk fejlesztésre is vele..

Aztán a dolog fokozódott, mert a kicsi 17 hónapos korában a nagy még itthon volt mindig.. férj csak este 7-8 körül ért haza…

Bevontam őket és túlélésre játszottam, mert a nagynak megszűnt a nappali alvása😖

Este meg nem akart aludni

Éjjel meg vagy 100-szor kelt még.

Szóval feladatot adtam vagy velem voltak

Vicc

Volt olyan, hogy 3-an álltunk a kádban és mosták a hajam..

A wc az közös felolvasós program volt.

Főzés pedig rémálom néha..

2022. márc. 8. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyors hajmosás addig babakocsiba bekötve melletted, játék a kezébe, ha sír ez van 10 percet kibír.
2022. márc. 8. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Egyedulallo anya vagyok, raadasul rokonom sincsen. Es amerikai konyhas a hazunk, mint a tietek.

Eloszor is amit leirtal ez egy teljesen normalis 17 honapos viselkedese, ehhez nem kell orvos se nem fejlesztes, csak a penzt gomboljak le rolad.Persze, hogy fejlodni kell az idegrendszerenek, hisz meg masfel eves sincs !

Az enyem is 11 korul alszik el este, es reggel 8 kor kell, kozben ezerszer kel szopizni. Nappal 45 percet alszik max.

Hajmosas, tusolas este 11 utan mikor elalszik.

Felmosas , furdoszoba takaritas heti egyszer , ekkor az etetoszekbe ulve nezi a Nandi meseket.

A konyhat naponta rendben tartja az ember.

Porszivozni szeret velem.

Terigetni nem kell van szaritogepem.

Ablakot utoljara terhesen pucoltam, nem koszos.

Legnehezebb a kukat kitolni mert ugye este kell, ugy rohanok mindig ki aztan loholok vissza, ezt is miutan elaludt, 11 korul.

Ennel csak nehezebb lesz, keszulj fel...

2022. márc. 8. 22:40
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Gyed-en vagyok, ebből elvagyunk, de megnézem mire költök.

Tv-t nem néz, nem köti le 2 percnél tovább.

Azért járunk fejlesztésre, mert az izomzatával is baj van.

Írtam, hogy nincs segítségem.

Felkelnék korábban, de alapból majdnem fél 11 mire elalszik és 5-kor kel (már ha végig alussza az éjszakát), szóval egyébként is fáradt vagyok, mert nem alszok sokat.

2022. márc. 9. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!