Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem a 4,5 hónapos...

Hogyan kezdjem a 4,5 hónapos babám hozzátáplálását?Mikor jön el az az idő amikor egy étkezés kivált egy tápszeres tejcsit?

Figyelt kérdés

Orvos ajánlására el kell kezdjem. Azt mondta hogy kezdjem egy kis répa pép kóstoltatásával majd következő nap már adjak 1 egész majd 2 kanállal délelőtt vagy délben, ezután rendesen a tápszerrel kínáljam. Répa után jöhet a krumpli.

Rendeltem tejmentes gabona port a töpfertől, mert tejallergiája van.

Ezt mikor vezessem be? Mikor jön az alma és miket adhatok még neki ezután?

Ti hogyan csináltátok?

2022. márc. 7. 11:49
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
79%
A WHO 4 és 8 hó közötti kezdést ajánl. Babafüggő, hogy mikor érnek meg rá.
2022. márc. 7. 13:46
 22/33 anonim ***** válasza:
25%
A #21-nek van igaza. Meg van még a nyelv kiötlő reflex? Ha igen, fölösleges elkezdeni,mert az csak tömés,nem hozzátáplálás 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
2022. márc. 7. 13:50
 23/33 A kérdező kommentje:

Nos a jelek hogy nagyon szépen tartja a fejét, kell adjak neki vas szirupot azt meg úgy megissza mint a kisgalamb.Mézi ahogy eszek, tátja a száját,szépen viszi a dolgokat a szájához. Cuppog, csámcsog.stb 2 dokinál is vittem, egyik sem öreg, az egyik nő a másik férfi, mind a 2 ajalta hogy lassan kezdjük el. Kezdő anyuka vagyok ezért kell mindenki véleményét meghallgatnom. Sok gyerek van a családban van aki 4 van aki 6 hónaposan kezdte mind a 2 csoport makk egészséges.

Lényeg a lenyeg hogy mindenkinek nagyon köszönöm.

2022. márc. 7. 14:13
 24/33 anonim ***** válasza:
16%

Igen, ti vagytok a funkcionális analfabéták. Elolvastátok a kérdést, de nem értitek miről szól…

Segítek: Nem az volt a kérdés mikor hanem hogyan? HOGYAN?

😅

2022. márc. 7. 14:19
 25/33 anonim ***** válasza:
56%

Kerdezo, nem kell sietni.

Meg 80 evig ehet.

Azt hiaba irod, hogy egeszsegesek az ismeroseid gyerekei, nem most jonnek elo a gondok.

Nezd meg a mostani 30-40-50 eves korosztalyt. Mindenek van valami emesztesi baja, vagy allergias lett felnottkorara. Na ez a baj ezzel a 40 eves maradi ajanlassal.

En 34 evesen lettem tejallergias, 38 evesen gluten allergias.

Na et akarja most kivedeni a WHO az uj, 6 honapos ajanlassal.

2022. márc. 7. 14:28
 26/33 anonim ***** válasza:
85%

Mi is olyan 4,5-5 hónaposan kezdtük el, jelei is voltak már, hogy elég érett rá, de maga az időszak is nagyon ideális volt, nyár eleje, mindenhonnan friss zöldséget és gyümölcsöt kaptunk, anyósnak kertje van egy csomó növénnyel. Egyébként amúgy kivártam volna a 6 hónapot. Én nem különösebben foglalkoztam orvosi utasításokkal néhány nagyon alap dolgot kivéve persze, egyrészről jómagam is orvos vagyok, fel tudom egyedül is mérni a helyzetet, másrészről viszont úgy gondoltam mindig is, hogy egy baba életben tartásához nem kell orvosi diploma. Nálunk is ment a habzó szájjal való hiszti, hogy így meg úgy KELL hozzátáplálni, mert az akkor is jó volt, most miért nem az. 3 hónaposnak adjunk gyümölcslevet, meg bolti tejet és társai, ugyanígy annyi érvrendszerrel, hogy hát mi anno úgy szoktuk volt, ráadásul párom nagyszülei valamikor orvosok voltak, így ők még a diplomájukat is nem egyszer lehivatkozták, hiába nem praktizálnak már vagy 30 éve. Én nem foglalkoztam velük, a medicina mindig is dinamikusan fejlődő tudomány volt, ami 30 éve még jónak TŰNT, az ma már a hosszú távú tapasztalatok miatt nem biztos, hogy helytálló. Az azt gondolom nem érv, hogy "mert mi sem lettünk betegek". Párom nagyszülei is erre hivatkoznak, miközben az egész famíliának konkrétan rohad a bele, ha tejet isznak, anyósomnak sikeresen kirohasztották már egész fiatal korban a fogait, hiába lett fogorvos, kivehető pótlása van, mert olyan komoly károk lettek a szájában azért, mert még ki sem nőttek a tejfogai, de már cukros lóf@sszal volt itatva (ezt ő maga mondja különben). Az az orvos, aki csak kiejt olyasmit a száján, hogy "mert régen is jó volt", attól én elvenném a diplomáját. Ugyanezt gondolom minden eü dolgozóról, hiszen akkor a saját szakmájának az alappilléreit nem érti az ilyen, vagyis azt, hogy mindig lesznek változások és ehhez alkalmazkodni kell. 300 éve is jó volt az érvágás, most valamiért mégsem tesszük ezt.

Egyébként kérdező, ebben a hozzátáplálásban nincs semmi varázslat. Ha kicsit elgondolod az ősasszonyt a szavannán, nem reális, hogy áll a kis táblázatával és fintorog, mert a mai gyűjtögetésből olyan bogyókat vittek haza, amit még nem ehet a baba :) az én véleményem az, hogy ha betartod a fokozatosság elvét és nagyjából tájékozódsz, hogy mi az, amit mondjuk 1 éves kor alatt ehet, oly mindegy mit adsz neki. Nincs jelentősége. Gondold el, azokban az országokban, ahol nem répa meg alma a mindenki által ismert és könnyen elérhető zöldség/gyümölcs, hanem a yamgyökér meg az ananász, ott meg azokkal kezdik ajánlás szintjén a hozzátáplálást. Teljesen mindegy, milyen sorrendben csinálod, ne mogyorókrémes mézeskaláccsal kezd és kész.

2022. márc. 7. 14:32
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Ezt a cikket ajánlom nagyon a témában, kb. az egyetlen, ami naprakész és releváns. Én eszerint ,,haladtam". 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást (akkor már érdeklődött a kaja iránt, nem hízott az anyatejtől, de nem fogadta el a cumisüveget meg a tápszert), de nagyon ügyesen haladtunk, a lányom hamar rákapott az ízére. Kezdtük a standard kajákkal, alma, répa, krumpli, tök, batáta, aztán 7 hónapos kora körül már kapott bogyós gyümölcsöt is pl., 9 hónaposan mogyorót. Szerintem figyeld a babád jelzéseit, és hallgass nyugodtan a megérzéseidre.

2022. márc. 7. 21:12
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Pont Magyarorszàg egyik legagresszìvebb orvosa fogja a WHO-nal jobban tudni. A WHO ajànlasa màr 20 eve az, hogy 6 hònapos kortòl lehet hozzàtàplàni, tàpszeres babàt is. Erre jön egy balkàni senkihazi, aki internetsztàr, pàr règòta köztudott tènyt közzetesz ùgy, mintha ő szülte volna, aztàn mellèkeveri a sajàt hülyesègeit
2022. márc. 7. 21:28
 29/33 anonim ***** válasza:
47%
Az a balkáni senkiházi 11 évet tanult azért a tudásért. Te mennyit?
2022. márc. 7. 21:37
 30/33 anonim ***** válasza:
83%
28. Lol. Te mikor szerezted meg az orvosi diplomádat? :)
2022. márc. 7. 21:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!