Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem a 4,5 hónapos...

Hogyan kezdjem a 4,5 hónapos babám hozzátáplálását?Mikor jön el az az idő amikor egy étkezés kivált egy tápszeres tejcsit?

Figyelt kérdés

Orvos ajánlására el kell kezdjem. Azt mondta hogy kezdjem egy kis répa pép kóstoltatásával majd következő nap már adjak 1 egész majd 2 kanállal délelőtt vagy délben, ezután rendesen a tápszerrel kínáljam. Répa után jöhet a krumpli.

Rendeltem tejmentes gabona port a töpfertől, mert tejallergiája van.

Ezt mikor vezessem be? Mikor jön az alma és miket adhatok még neki ezután?

Ti hogyan csináltátok?

2022. márc. 7. 11:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%

Mi 4hónaposan kezdtük mind a 2 gyerekkel. Köszönik, jol vannak.

A who egy AJÁNLÁST adott ki erről, nem azt, hovy 6 honaposan KELL elkezdeni.

4 honapos kor után, de legkésöbb 6 hónapos korig ...

Kérdező!

Csak hogy valaszt is kapj, mert az elöttem szóló 8 komment igazából csak károgni jött

Szoval mi mind a 2 gyerekkel úgy csináltuk, orvosi és védőnői javaslatra, hogs eleinte csak kostolgattak.

Eleinte amit kaphat, az a gyümölcsből az alma, barack, meggy

Zöldségből a krumpli, répa, sütőtök.

Én úgy szoktam, a gyümölcsöt csak lereszelem, a zöldseget megfőzöm és bitmixerezem.

Fontos, hogy 1 ízt egyszerre és azt minimum 3 napig.

Első nap csak 1-2kiskanállal. Második nap kicsit többet. 3.nap mégtöbbet. Én 4.naptól annyit adtam, amennyit kért.

Mindig délelött, mert ha hasfájást okozna, ne estére fájduljon meg.

Én ugy 1 hónapig adtam neki, majd cici.

2 hete töltötte az 5 hónapot, azóta úgy csinálom, hogy délelött gyümölcs, délután zöldség.

Ha gondolod és még van kérdesed privatban is írhatsz

2022. márc. 7. 13:06
 12/33 anonim ***** válasza:
40%

Atyaég ennyi s3gget… senki se bír a kérdésre válaszolni?

Pontosan úgy ahogy leírtad. Vagy veszel boltba répapürét vagy megfőzöl pár karika répát sima vízben, összetöröd vagy turmixolod és elkészített tápszerrel folyékony méz állagúra csinálod. Ebből eleinte 1 majd 2-3 később 4-5 kanállal is adhatsz, utána a szokásos tápszer adagját odaadod. Egy hét alatt általában el lehet jutni jelentősebb mennyiségig. Ha megeszik ilyen puréből min. 100 gramm mennyiséget, akkor megpróbálhatod, hogy nem adsz utána tápszert. Ha esetleg jelezné hogy kér még akkor nyugodtan pótold ki vagy adj tápszert.

Én hetente kóstoltattam új ételt, első pár napra főztem, (igazi pocsékolós pepecs munka) amikor már többet is elfogadott akkor vettem üvegest (van sokféle monokomponensű) amit el lehet osztani max 2 napra.

Próbálgasd, majd meglátod, hogy nektek mi hogyan válik be.

A sok who huszár meg tartsa meg magának a mondandóját ha már segíteni nem tud vagy akar.

2022. márc. 7. 13:07
 13/33 anonim ***** válasza:
49%
Igen, nagyon károgunk, hogy nem azt javasoljuk ami 50 éve volt divat. Nyilván mi és azok az orvosok a hülyék, akik képzik magukat :D Tőlem aztán marhapörkölttel is etetheted a gyereked, de had szóljak már egy anyatársnak, ha orvosi javaslat nem a legmegfelelőbb. Aztán majd néztek kerek szemekkel ha a gyerek emésztőrendszere szét van cseszve. Tudom, tudom nálatok minden tökéletes, mi vagyunk a seggek.
2022. márc. 7. 13:10
 14/33 anonim ***** válasza:
66%

Felőlem aztán adhattok 2 hónaposan is húslevest a gyereknek,én leszarom, csak figyelmeztetni szerettük volna a kérdezőt,hogy nem muszáj a múlt században megrekedt doki véleményére adni.

Mindig jön egy-két okos,hogy bezzeg az én gyerekem...és semmi baja. Aha most.

Én 24 évesen a semmiből lettem laktózérzékeny, a férjem meg colitis ulcerosas 40 évesen. Peeeerszzeee biztos nem attól.

2022. márc. 7. 13:17
 15/33 anonim ***** válasza:
80%

De ezt mit kell siettetni?

Komolyan válaszoljátok már meg,milyen pluszt ad, hogy egy 4 hónapos még ülni nem tudó gyereknek adjátok az alma,répa pürét?

2022. márc. 7. 13:18
 16/33 anonim ***** válasza:
18%
13. és 14. A funkcionális analfabéták. Ki irt pörköltet meg húslevest? 😂
2022. márc. 7. 13:19
 17/33 anonim ***** válasza:
38%

Mi írtuk!!!!

Mert hivatkozott rád valaki??? Es akkor mi vagyunk az analfabéták...

2022. márc. 7. 13:22
 18/33 anonim ***** válasza:
66%
16. Ugye nem tudod mit jelent a funkcionális analfabéta, igaz? Azt hiszed ha gyalázkodsz, okosabbnak tűnsz? Megsúgom, nem :)
2022. márc. 7. 13:22
 19/33 anonim ***** válasza:
26%

Igen a sűrűn emlegetett who... aki eladta a lelkét a gyógyszergyáraknak is.

Persze hogy az az erdeke, minél késöbb kezdje az ember, minél tovabb tömje a gyógyszergyárak által gyártott tapszerekkel.

Nagynéném vádőnő. A mai napig a 4 hónapos kezdést ajanlja.

Regen pont hogy nem volt ennyi etel érzekeny.

Ma egy ovodaban kb minden második gyerek érzekeny valamire. 10-15 éve hol volt ilyen?!

2022. márc. 7. 13:29
 20/33 anonim ***** válasza:
28%
Juj 19. ilyet leírni is tilos. 😅
2022. márc. 7. 13:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!