Tényleg rossz anya vagyok azért, mert az 5 éves lányomnak vasalom a haját?
5 éves lányomnak nagyon göndör haja van. Vizesen a lapockáig ér, göndören a válla fölé.
Kezelhetetlen. Nagyon szép a haja addig, ameddig le nem fekszik. Akárhogy fonom be, akárhogy kontyolom, elfekszi, és utána nagy sírás árán lehet kifésülni. Jelentkeztem göndör hajas csoportokba, beszéltem fodrászokkal, egyik termék se használt. Ráadásul sokan azt tanácsolták, hogy csak vizesen fésüljem neki, mert göndören sokkal jobban sérül. Pedig már legritkább fogú fésű sem segített. Úgy összekócolódik a haja, hogy alig lehet kibontani. Ennél rövidebbre már nem akarom vágatni neki, mert 1. Rövidebb hosszal is összegubancolódik, 2. Így is alig lehet összekötni a haját.
Nem tudok mást tenni, mint kivasalni. Nagyon óvatosan vasalom, 90-100-110-120-fokon. Nem szögegyenesre nyilván, de azért vannak hullámok benne, és az 5-6. napra visszagöndörödik neki. Ettől tényleg rossz anya lennék?
(Ha valakinek van valami ötlete, írja le kommentben!)
24#
1. Vagyok
Gombás??
Jesszus..
jó én azért csak úgy ébren hagyom szàradni… aztàn fekszem le..
A diffúziós szàrítóval szoktam még, de azzal sem lesz mindig szép gyűrűs.
Kislány nem tudom erre mennyire türemles.
De egy klasszikus hajszárító utàn nekem búra fejem volt gyerekként is..
Nedvesen, fésülőkönnyítővel és disznószőr műanyagsörte kefével tudom amai napig tépés nélkül bontani.
( 5 évesnek ez mèg nem gond, de nálam az sem mindegy a ciklusom hol àll.. mensi alatt egy része hullàmos lesz csak, ha akkor mosom meg.. terhesen meg az egyik fele szinte egyenes lett… aztàn utàna visszaállt, de elèg ijesztő volt a változás)
Hajkefével bontsd a haját, ne fésűvel. Az, hogy vizesen bontod ki, valóban jó ötlet. Heti kétszer mosd, bontsd ki. A heti egy túl kevés, akkor már nagyon gubancos lenne.
A kibontás nem fáj, csak fogni kell a hajtincset a tövénél, hogy ne húzódjon a fejbőr.
Dyson Airwrap?
Csoda szerkezet, bár piszokdrága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!