Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg rossz anya vagyok...

Tényleg rossz anya vagyok azért, mert az 5 éves lányomnak vasalom a haját?

Figyelt kérdés

5 éves lányomnak nagyon göndör haja van. Vizesen a lapockáig ér, göndören a válla fölé.

Kezelhetetlen. Nagyon szép a haja addig, ameddig le nem fekszik. Akárhogy fonom be, akárhogy kontyolom, elfekszi, és utána nagy sírás árán lehet kifésülni. Jelentkeztem göndör hajas csoportokba, beszéltem fodrászokkal, egyik termék se használt. Ráadásul sokan azt tanácsolták, hogy csak vizesen fésüljem neki, mert göndören sokkal jobban sérül. Pedig már legritkább fogú fésű sem segített. Úgy összekócolódik a haja, hogy alig lehet kibontani. Ennél rövidebbre már nem akarom vágatni neki, mert 1. Rövidebb hosszal is összegubancolódik, 2. Így is alig lehet összekötni a haját.

Nem tudok mást tenni, mint kivasalni. Nagyon óvatosan vasalom, 90-100-110-120-fokon. Nem szögegyenesre nyilván, de azért vannak hullámok benne, és az 5-6. napra visszagöndörödik neki. Ettől tényleg rossz anya lennék?

(Ha valakinek van valami ötlete, írja le kommentben!)

2022. márc. 5. 15:00
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
11%
Akkor adjatok neki tanácsot inkább a fikázás helyett. Ja, azt nem tudtok.
2022. márc. 5. 18:20
 22/36 anonim ***** válasza:
96%
Szinte minden valaszban volt segitseg, nem tunt fel, elozo ?
2022. márc. 5. 18:37
 23/36 anonim ***** válasza:
81%
Csak valahogy igen, felmegy az ember agyvize, hogy valaki az 5 eves gyerekenek rendszeresen vasalja a hajat, es meg meg is kerdezi, hogy ez jo -e ??
2022. márc. 5. 18:38
 24/36 anonim ***** válasza:
Pont ilyen hajam volt/van. Kiskoromban kb 3 centis volt, utáltam, hogy fiúnak néznek, de ez volt az egyetlen élhető megoldás. Amikor már nem engedtem levágni, elképesztő harc volt minden hajmosás és fésülködés, gyűlöltem. Az lett a hosszú távú megoldás, hogy hetente egyszer fésülöm ki, hajmosás után, még vizesen. Én is sokszor nedves hajjal feküdtem le, amit az első (?) válaszadó is javasolt, csak mert ezer év megszárítani a hajamat, de pár éve egy fodrász megmutatta, hogy hátul tiszta gomba a fejbőröm emiatt :( szóval ezt nem javaslom, kérdező. Nekem ami bevált, head&shoulders 2 in 1 sampon + bontókefe (sűrű fogazatú, amivel kevésbé fájdalmas a fésülés, de teljes erőből kell néha kefélni (:P)).
2022. márc. 5. 19:10
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

24#

1. Vagyok

Gombás??

Jesszus..

jó én azért csak úgy ébren hagyom szàradni… aztàn fekszem le..

A diffúziós szàrítóval szoktam még, de azzal sem lesz mindig szép gyűrűs.

Kislány nem tudom erre mennyire türemles.

De egy klasszikus hajszárító utàn nekem búra fejem volt gyerekként is..

Nedvesen, fésülőkönnyítővel és disznószőr műanyagsörte kefével tudom amai napig tépés nélkül bontani.

( 5 évesnek ez mèg nem gond, de nálam az sem mindegy a ciklusom hol àll.. mensi alatt egy része hullàmos lesz csak, ha akkor mosom meg.. terhesen meg az egyik fele szinte egyenes lett… aztàn utàna visszaállt, de elèg ijesztő volt a változás)

2022. márc. 5. 20:03
 26/36 anonim ***** válasza:
31%
Inkább zselét rakj rá még vizesen.
2022. márc. 5. 20:14
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Hajkefével bontsd a haját, ne fésűvel. Az, hogy vizesen bontod ki, valóban jó ötlet. Heti kétszer mosd, bontsd ki. A heti egy túl kevés, akkor már nagyon gubancos lenne.

A kibontás nem fáj, csak fogni kell a hajtincset a tövénél, hogy ne húzódjon a fejbőr.

2022. márc. 5. 20:34
 28/36 anonim ***** válasza:
74%
És ha kiszaritanad neki egyenesen? Korkefe+hajszárító, vagy vannak ezek a kombinált gépek. Esetleg hovedo sprayt fujhatsz rá akkor is.
2022. márc. 5. 21:57
 29/36 anonim ***** válasza:
Fond be hajmosás, és szárítás után, és maradjon így fixen. Köv. hajmosasig alkalmanként fond át.
2022. márc. 5. 21:59
 30/36 anonim ***** válasza:

Dyson Airwrap?

Csoda szerkezet, bár piszokdrága.

2022. márc. 5. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!