Mennyit lehet elvárni egy 16 éves lánytól, hogy foglalkozzon, vigyázzon a 3 és az 1 éves kistestvérével?
A nagy korkukonbseg átka mantrázóknak:
13 év van köztem és bátyám között. Kötelezően nem kellett rá vigyáznom, de meg lehetett rá kérni és mivel a kishuga voltam IGÉNYE is volt rá, hoszen szeretett basszus! Én nem is értem, hogy lehet így gondolkozni mint itt egyesek..
Kb 16 éves korom óta pedig a legnagyobb bizalmasai vagyunk egymásnak, 30 vagyok most.
Legszebb emlékeim, hogy fociztunk, játszott velem, eljött értem a sukiba.. Büszke voltam a bátyámra. Ő pedig rám.
Érthetetlen nemelyik felfogás itt számomra.
Itt még mindig az a probléma,hogy a lány NEM SZÍVESEN VÁLLALJA! Fogjátok már fel,hogy valakit megkérni és valakire rá kényszeríteni valamit nem ugyan az.
És itt nem is egy gyerekről van szó,hanem 2 kicsiről.Szó fogadatlan,aktív,beszédes,minden lében kanál 1-3 évesekről.Gyerekre gyereket nem lehet bízni,főleg ha nem szívesen teszi.
#65-nek: nálam az élet úgy hozta, hogy a lányom és én a nagyszülőkkel egy háztartásban élünk. Ahogy őket nem kérem meg arra, hogy vigyázzanak a gyerekre egy egész vagy akár több napot, fürdessék, pelenkázzák, vigyék orvoshoz, vigyék le egyedül sétálni, úgy a 16 évvel idősebb gyerekem sem kérném meg erre a kistesóval kapcsolatban. Pedig hidd el, nálunk szívesen fürdetne mama, ha kérném, nem lenne szájhúzgálás, de nem az ő dolga, hanem az enyém.
A kérdező gyerekei sosem lesznek igazi testvérek, túl nagy hozzá a korkülönbség, valószínű sosem lesz egy az érdeklődési kör sem (lásd a két kicsi beszélni tanul, a nagy költözik, ha a nagynak lesz családja jó eséllyel majdnem felnőtt gyereke(i) lesznek mire a két fiatalabb testvérnek egyáltalán eszébe jut elköteleződni, stb.) Nem erőltetném ezt a helyedben kérdező, ez már ilyen, majd a két kicsi partner lesz egymásnak. Én úgy gondolom az előttem szólokhoz hasonlóan, hogy sok dologgal túl nagy felelősséget hárítasz a 16 évesre, mint pl. Vigye le sétálni a két kicsit. 3 éves lányom van, akire 0-24-ben én vigyázok, így sem merném elvállalni, hogy leviszem valakinek az egy éves gyerekével sétálni. Lakáson belül ha ilyen 1-max 2 órás feladat van a gyerekek körül, ami játék szintű dolog, max annyira kérném meg, de azt sem napi szinten.
"Ahogy őket nem kérem meg arra, hogy vigyázzanak a gyerekre egy egész vagy akár több napot, fürdessék, pelenkázzák, vigyék orvoshoz, vigyék le egyedül sétálni, úgy a 16 évvel idősebb gyerekem sem kérném meg erre a kistesóval kapcsolatban."
Igen? Áruld már el, hova is rakod a gyerekeket tavaszi, nyári, őszi, téli szünetben? Berakod őket ügyeletbe? Ja nem, azt kifelejted a sztoriból hogy olyankor a nagymamával vannak.
De miért kellene őket bárkire is rábízni? Bakker,gyereket vállalni úgy nem lehet,hogy 'kell még egy majd ha nincs időm vigyáz rá valaki más'.
Hát b*szdmeg,gyereket eleve úgy vállalsz,hogy van rá időd és pénzed,nem úgy hogy majd apuka dolgozik a nagy gyerek/nagymama meg majd ellátja azokat a gyerekeidet akikre éppen nincs kedved/időd.
A háztartás egy olyan dolog amiből mindenkinek ki kell vennie a részét.A gyerek nevelésből,és a gyerek felügyeletből senkinek nem kötelessége kivennie semmilyen részét,mert abban része csak a 2 szülőnek van,akik vállalták és megcsinálták a gyerekeiket.
Ha a gyerekeidtől kérni akarsz valamit olyat kérj ami rájuk is tartozik: rakjanak rendet,tartsanak rendet,segítsenek be a házi munkába.De egymás dajkálása,felügyelése egyiküknek sem feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!