Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nyugodt szívvel vállalnátok...

Nyugodt szívvel vállalnátok gyereket ebben a (háborús/bizonytalan) helyzetben?

Figyelt kérdés
2022. márc. 2. 23:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
57%
Az én nagymamám háborúban született, az apja eltűnt a harcban, az anyjának dolgoznia kellett, ezért kisbabaként leküldte vidékre a rokonaihoz. 5 éves koráig ott volt, nem mondanám, hogy jót tett a személyiségének.
2022. márc. 3. 05:42
 12/29 anonim ***** válasza:
95%
Nem nyugodt szívvel, de igen vállalnék. Mi is nem rég kezdtük a baba projekteket, ezért nem hagyjuk abba. Bízom benne, hogy béke lesz és ismerni fogja a gyerek az apját.
2022. márc. 3. 05:51
 13/29 anonim ***** válasza:
40%
9#es,erre ne vevyel merget. Putyin bekattant,kiszamithatatlan,o es a csaladja allitolag egy sziberiai bunkerben van mar a fold alatt. Barmi megtortenhet. A nato sem tud a picsajan ulni,kuldik a fegyvereket,nem sok valaszt el minket a vilaghaborutol.
2022. márc. 3. 06:42
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
1- 2 hónappal tolnám,megnézném hogy alakul a helyzet.biztos nem mondanék le róla,de érthető módon jobb szeret az ember nem háboruba szülni
2022. márc. 3. 07:01
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk már úton van és csak a legjobbakban bízom.

Sajnos bármelyik életszakaszban és bármikor jöhet probléma, ezen egyenlőre kár rágódni, mi úgy sem tehetünk sajnos semmit.

Az sem garancia, hogy 20 év múlva a fiamat nem fogják majd besorolni :(

Kegyetlen az élet...

2022. márc. 3. 08:03
 16/29 anonim ***** válasza:
67%

Már úton van és nem aggódok :)

Minket nem érint a háború, és az ukránok is vagy megadják magukat, vagy be lesz foglalva Ukrajna, tehát ennyi amit tehetnek, nyertesként biztosan nem tudnak ebből kijönni.

Mi viszont magyarok, ha továbbra se avatkozunk bele, nem fognak támadni.

2022. márc. 3. 08:16
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Igen vállalnám :) Sok baba született az első, második, vietnámi és a többi háború között, alatt és után.
2022. márc. 3. 08:22
 18/29 anonim ***** válasza:
83%

6. Pacsi! Szintén vajdasági vagyok. Kisgyerekként kb. a legszebb éveimet éltem a délszláv háború alatt, mikor folyamatosan vadászgépek zúgtak el felettünk, Vukovár ostromakor rengett a talaj a lábunk alatt, édesapámnak pedig össze volt készítve egy utazótáska, hogy ha menni kéne a behívó elől... Folyamatos áramszünetek, a boltokban semmi...

Aztán tiniként jött a koszovói konfliktus a jó kis Nato-bombázással, kb. az előző forgatókönyv ismétlésével. Ennek ellenére sosem hagytuk el a szülőföldünket, mert ide köt bennünket minden, itt élt, ezért a földért dolgozott és harcolt minden elődünk. Egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy elhagyjam: akkor, ha elüldöznének.

Jelentem, senki nem hülyült meg a családból, apa, anya még mindig jól van és aktív nyugdíjasok, tesóm és én is felnőttünk épen és egészségesen.

Számomra nagyon furcsa, hogy a magyarországiak ennyire félnek mindig. Ez ment a médiában a koszovói háború alatt és most is, hogy elemezgetik egy esetleges háborúban való részvétel következményeit. Holott egyik háború sem veszélyezteti Magyarországot, közük nincs a konfliktusban álló felekhez, nincs vele szemben senkinek területi igénye - hála az égnek.

És arról is megfeledkezik sok ember (vagy nem is tudnak róla?) hogy egy-egy ilyen "háború" nem akkor kezdődik, amikor a tévében bemondják, hogy kitört a háború. Ezeken a területeken már előtte évekkel frontvonalak húzódnak, ahol bizony éles fegyverekkel lövik egymást az emberek...

Május végére várjuk az első gyerekünket. Későn, 30 felett. De én korábban sem tudtam volna "nyugodt szívvel" vállalni gyereket - mert ha azt nézzük, egyrészt egy szülő alapjáraton onnan, hogy szülővé válik, a "nyugodt szívvel" dolgokat el is feledheti egy életre, hisz a gyerekéért mindig, minden körülmények között aggódni fog. Másrészt háború nélkül is volt épp elég probléma a világban, ami aggasztóvá tette a gyermekvállalást.

De szerintem ha még élne a nagyim, azt mondaná, ő sem nyugodt szívvel hozta a világra 56-ban édesanyámat. Vagy a dédim sem nyugodt szívvel nevelte a gyerekeit úgy, hogy fiatalon ő átélte az első világháborút, aztán jött a második, utána egyik, majd másik "felszabadító", megélte még Jugoszlávia felbomlását, és bizony a 94 éve alatt még a Nato-bombázást is. Szóval mikor volt egyszerű az élet?!

Úgy gondolom, minket edzett már annyit itt az élet, hogy a jég hátán is megélünk. Diplomás vagyok, de ha úgy hozza az élet, akkor szerencsére tudok földet művelni, állatot tenyészteni, hogy az alapvető szükségleteinket kielégítsük. Ennél többet meg az egyszerű ember nem tud tenni.

Egy jó tanács: nem kell rettegni. Attól jobb nem lesz, csak a saját életeteket nehezítitek meg.

2022. márc. 3. 08:45
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
18. vagyok, bocsi, benéztem, 5-ösnek ment a pacsim, de 6-os is megérdemli :)
2022. márc. 3. 08:59
 20/29 anonim ***** válasza:
83%
Miért eddig nem volt háború? Afganisztán stb.. Attól, hogy erről több tudomasotok van, még máshol is szar a helyzet.
2022. márc. 3. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!