Elhagytam magam szülés után. Ti mikor lettetek a "régiek" hozzáállás ügyileg?
Majdnem 1,5 éve szültem és azt veszem észre, hogy ahelyett, hogy visszanyerném a régi formám egyre igénytelenebb vagyok.
Szülés előtt edzettem, figyeltem arra mit eszem, így szép ruhákat tudtam venni magamnak, a hajam mindig kivasaltam/begöndörítettem, sminkeltem.
A terhesség alatt cukorbeteg diétára kényszerültem, amit olyan szigorúan betartottam, hogy szülés után azt mondta a férjem, hogy ilyen vékonynak még nem látott.
Na onnantól kezdve elindultam lefelé a lejtőn... Elkezdtem tömni magamba a kenyeret, az édességet, nem mozgok (rá fogom, hogy nincs időm, ami egyrészt logikus, másrészt valahogy biztosan meg tudnám oldani...). A hajam egész nap kontyban, én 15 kg felesleggel...
Nyáron egyszer leadtam 5 kg-ot a keresztelőre, na ott meg is ragadtam, ismét a rossz szokásaim folytatom.
Az a legrosszabb az egészben, hogy hiába lenne 10 dolog, ami motiválna, hogy fogyjak és adjak magamra, nem érzek lelkierőt. Már a szex sem esik jól (de attól nem csökkent a mennyisége). A kislányommal való foglalkozás mellett az ad örömöt, ha tömhetem a fejem vagy sorozatozhatok, amikor elalszik mindenki.
Nem járunk kb sehová, pedig kéne, lehet az adna egy plusz lelki löketet. Rendeltem magamnak szép ruhákat, hogy belefogyjak, de ezt eljátszottam már párszor, azóta a divatból is kimentek.😁
Tudom, hogy ennek mind kapcsolati, mind egészségügyi téren nagyon rossz vége lehet, azt is tudom mik motiválhatnának, de nem működik. Nem érzek kényszert arra, hogy jól nézzek ki (ritkán mondjuk igen), egyszerűen sokszor nem érdekel. (Még leírni is szörnyű...😬)
Írjátok le, kérlek, hogy ha voltatok ilyen helyzetben mennyi idő alatt jöttetek helyre és hogyan!
Köszönöm!
Hát én több, mint 3 éve szültem legutóbb, de még mindig van 15 kg plusz rajtam. Januárban még 20 kg volt. Nemrég kezdtem el megpróbálni változtatni. Nem azért, mert a hozzáallásom újra a régi. Sosem lesz a régi, új motivaciók vezérelnek már, de én szeretem az új motivációimat. Engem ugyanis az egészségem, a fizikai erőnlétem és a példamutatáson motivál. Tavaly évvégén ugyanis a túlsúlyos, cukorbeteg édesanyámnak volt egy infarktusa, és látom, mennyivel rosszabb az életminősége az egészségromlása miatt. Az unokákkal se tud már úgy együtt lenni, mint régen, pedig szeretne, de már egy rövid séta is kifárasztja. Ráadásul már közel 10 éve vagy a térde, vagy a dereka fáj. Sajnálom őt, és én nagyon nem akarok olyan állapotban lenni, mint ő. Inkább olyan állapotban szeretnék lenni öregkoromra, mint az anyósom, aki bringával jár, sokat túrázik, segít betonozni, felmászik a fára a felakadt tollaslabda után és simán hordozta a gyerekeimet meitaiban, amikor elmentek sétálni, 2 éves korukban is.
Mivel van három gyerekem, és talan több is lesz, jó eséllyel lesz pár unokám, úgyhogy hosszú és aktív életet szánok magamnak, hogy minél többet lehessek velük. És ezért már most tennem kell, 50-60 évesen késő lesz észbekapnom. Ráadasul ami harmincasként +15kg, az hatvanéves koromra minimum +25kg lesz, ha nem teszek valamit.
Ami pedig a példamutatást illeti, a legnagyobb lányom kamaszodik, (őt korán szültem), ezzel egyidőben pedig elkezdett kilókat felszedni és sorozatokkal elpaszni az időt. Fájó tükör. De hogyan neveljem úgy egy tartalmasabb életre, ha rajtam azt látja, hogy csipszet nassolva netflixezek a szabad perceimben? Úgy érzem az ő testi és lelki egészségéért is teszek, ha kibújok a halogató, lusta, letört, passzív, antiszociális, unalmas kis burkomból.
Még nem teljes a változás, de határozottan jó úton vagyok. Sokkal jobban működöm az új motivációimra rálelve, mint a régieket hajtva. Akar a fene már csinicsajszi lenni, magassarkúban tipegni a játszón és szöszölni a tükör előtt egy csomót. Talán neked sem vissza, hanem előre érdemes nyúlnod, amikor újra összerakod magad.
Ugyanebben a cipőben járok, sajnos. Csak nekem még 10 hónapos a harmadik gyerekem. 21-es válasza nagyon hasznos, köszi.
16-os, megkérdezhetem, hogy milyen tanfolyamra jársz? Én is gondolkodok ilyenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!