Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elhagytam magam szülés után....

Elhagytam magam szülés után. Ti mikor lettetek a "régiek" hozzáállás ügyileg?

Figyelt kérdés

Majdnem 1,5 éve szültem és azt veszem észre, hogy ahelyett, hogy visszanyerném a régi formám egyre igénytelenebb vagyok.

Szülés előtt edzettem, figyeltem arra mit eszem, így szép ruhákat tudtam venni magamnak, a hajam mindig kivasaltam/begöndörítettem, sminkeltem.

A terhesség alatt cukorbeteg diétára kényszerültem, amit olyan szigorúan betartottam, hogy szülés után azt mondta a férjem, hogy ilyen vékonynak még nem látott.

Na onnantól kezdve elindultam lefelé a lejtőn... Elkezdtem tömni magamba a kenyeret, az édességet, nem mozgok (rá fogom, hogy nincs időm, ami egyrészt logikus, másrészt valahogy biztosan meg tudnám oldani...). A hajam egész nap kontyban, én 15 kg felesleggel...

Nyáron egyszer leadtam 5 kg-ot a keresztelőre, na ott meg is ragadtam, ismét a rossz szokásaim folytatom.

Az a legrosszabb az egészben, hogy hiába lenne 10 dolog, ami motiválna, hogy fogyjak és adjak magamra, nem érzek lelkierőt. Már a szex sem esik jól (de attól nem csökkent a mennyisége). A kislányommal való foglalkozás mellett az ad örömöt, ha tömhetem a fejem vagy sorozatozhatok, amikor elalszik mindenki.

Nem járunk kb sehová, pedig kéne, lehet az adna egy plusz lelki löketet. Rendeltem magamnak szép ruhákat, hogy belefogyjak, de ezt eljátszottam már párszor, azóta a divatból is kimentek.😁

Tudom, hogy ennek mind kapcsolati, mind egészségügyi téren nagyon rossz vége lehet, azt is tudom mik motiválhatnának, de nem működik. Nem érzek kényszert arra, hogy jól nézzek ki (ritkán mondjuk igen), egyszerűen sokszor nem érdekel. (Még leírni is szörnyű...😬)

Írjátok le, kérlek, hogy ha voltatok ilyen helyzetben mennyi idő alatt jöttetek helyre és hogyan!

Köszönöm!

2022. febr. 25. 17:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem depressziós vagy, vagy ahhoz közel. Igen, ez ilyen formában is megnyilvánulhat, a depresszió ugyanis nem kizárólag azt jelenti, hogy egész nap az ágyban sírsz.

Ez sajnos egy ördögi kör.

2022. febr. 25. 18:22
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Először a lelkedet kéne rendbe tenni, mert addig vissza fogsz esni, akármilyen változást érsz el fizikailag. Sajnos tapasztalatból tudom. Igen, többet kéne felnőttek közé járnod.
2022. febr. 25. 18:24
 13/22 anonim ***** válasza:
19%
Azert az durva,hogy aki ad magára,meg jól érzi magát a bőrében az 0-ra van pontozva. Borzasztó ez az irigység, dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás :(
2022. febr. 25. 18:35
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

13

Őőő... nem azért pontoztak le, mert adsz magadra. Tényleg nem látod, mi a baj a hozzászólásoddal? Na ez a durva, nem az, hogy sminkelsz.

2022. febr. 25. 18:42
 15/22 anonim ***** válasza:
16%
Mondjuk én egyáltalán nem gondolkoznék a kistesóban a helyedben . Ilyen állapotban …
2022. febr. 25. 18:47
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
Én is észrevettem magamon, hogy elindultam lefelé a lejtőn.. nekem is a közösségbe menés volt, ami kizökkentett. Elkezdtem egy tanfolyamot, heti 2x3 óra volt mindössze, de mégis jól esett és több figyelmet fordítottam magamra.
2022. febr. 25. 19:04
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

#13-as, 9-es válaszoló vagyok, tök jól érzem magam a bőrömben, ezt le is írtam és senki sem pontozott le. Nem ezzel volt a gond a kommentedben.

Amúgy meg az, hogy valaki ad magára az nem az s-es ruhát, sminket és kiengedett hajat jelenti. Felszínes vagy.

2022. febr. 25. 19:54
 18/22 anonim ***** válasza:
10%

Sose voltam s-es méret, szerintem összekeversz valakivel.

Nem vagyok felszínes,de nem is fogom vállon veregetni. Igenis adjon magára,mert az egész közérzetére kihat.De egy szóval se mondtam,hogy elítélem,mint ahogy te engem,ismeretlenül. Részemről téma lezárva,mert itt mindenkit lepontoznak akik úgy összességében jól vannak. Szomszéd tehene efektus...

2022. febr. 25. 20:26
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

Most lett 5 hónapos a kislányom, pár napja, hogy először reálisan láttam magam a tükörben. 15 kilót híztam terhesség alatt, abból a szülés után lement egyből ugye 8. Aztán a sok édesség, kevés mozgás - előtte rendszeresen futottam - megtette a hatását vissza is jött mind a 8.

Én korábban már voltam kövér és fogytam 33 kilót kalóriaszámolással, most is ezt kezdtem el újra + napi 2x 4 kilométert sétálunk babakocsival.

Egyszer már voltam futni is, de sajnos mire este leteszem aludni van vagy 9 óra és olyankor már nem akarok elindulni. Segítségem a baba körül nincs, így nap közben nem tudok elmenni, este meg a férjem nem tudja altatni, amit nagyon bánok és próbálom erőltetni, hogy őt is elfogadja.🙁

Nekem az a legfőbb motivációm, hogy undorodok a testemtől. Szerencsére egyéb vonatkozásban nem hagytam el magam. (Hajmosás-, viselet, szőrtelenítés, ruházkodás)

2022. febr. 25. 21:12
 20/22 anonim ***** válasza:
76%

Én is lepontoztalak, te szomszéd tehene, és csak téged!

De nem azért, mert jól érzed magad, annak kimondottan örülök.

Hanem, mert a válaszod erősen gyanússá tesz a funkcionális analfabétizmusra.

2022. febr. 25. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!