Nők,akik nem akartok gyermeket, karrier vagy más
miatt.Titokban nem szoktatok irigykedni azokra a
nőtársaitokra ,akiknek ilyen szinten bejött az élet?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy gyerekük,családjuk van.Nagyon sokat számít, főleg olyan szempontból,hogy egy nőből anya lesz.Belépett egy másik szerepbe,ami sokkal fontosabb és felelősségteljesebb,mint mondjuk egy jó állás.Egy másik dimenzió,amit csak az a nő érthet, amely életet adott.Ugye, férfiként is másként tekintünk rájuk.Úgymond,értékesebbek.Gondolom ti is ábrándoztok arról hogy szeretnétek anyává válni(mégha nyílvánosan mást is mondtok),csak ugye meg kell felelni a környezetnek.Hiába építed a karriered,ha nem lesz kire hagyjad annak gyümölcsét.Ott leszel egyedül,a barátok elpárolognak.Sokan biztos félnek a felelősségvállalástól,ezért mennek az ellentétes irányba,ami jobban hangzik,de magányossá tesz egy egész életre.
107-es, 5 percre sem cserélnék veled, nem hogy egy napra. A sárga házba vinnének el. Igenis lehet érezni azt, hogy valaki alkalmatlan a gyereknevelésre. Én abszolút alkalmatlannak érzem magam, rideg szülő lennék. Minek szüljek akkor? Szenvedjek én is meg a gyerek is? Sosem vágytam rá.
2022. febr. 20. 15:37
112/130 anonim válasza:
108# kevés ehhez a nő sajnos, hogy önmaga szabadságharcot vívjon az emberiség fennmaradásért. Ebbe a levesbe a nő saját magát is emberként látása köpött bele.
De kanyarodjunk csak vissza a nyitókérdésedhez, ami még az az uszító szöveg volt, hogy gyerektelen irigy a gyerekesre. Ha a kettőt összegyúrom, a fajfenntartó kötelességével tisztában lévő és annak eleget tevő igahúzó baromra irigy az, aki ezt a kötelességét (mondja egy pöcsös) nem töltötte be és nem húzza az ezzel járó igát. Így gondoltad, kérdező?
2022. febr. 20. 15:39
113/130 anonim válasza:
110# igaz, ez már a fejlettebb verzió! Ennek kéne az alapnak lenni, hogy kinek ki felé milyen elvárásai ne legyenek, mert tényleg nonszensz.
2022. febr. 20. 15:41
114/130 anonim válasza:
Azért baromi kevés a gyerekvállaláshoz, hogy "ez a természet rendje". Így is rengeteg olyan "családba" születik gyerek, sokszor nem is egy, ahova még egy plüsskutyát se adnék, nemhogy egy életet. Nem feltétlenül a szegénységre gondolok (habár, pénz is kell/ene hozzá. Nem kevés mire iskoláztatva van meg eléri azt a kort, hogy a saját életét irányítsa), van aki nem alkalmas szülőnek. Legyen az férfi vagy nő. Sokkal jobb, ha tisztában van vele és azt mondja, hogy nem. Neki ez nem kell, nem akarja és nem vállal!
2022. febr. 20. 15:42
115/130 anonim válasza:
Azta, szerintem nem csak a gyerekvállalást kéne IQ és EQ teszttel szabályozni, hanem az internet használatot is... Ez a kérdés az ékes példája.
2022. febr. 20. 15:43
116/130 anonim válasza:
""Mert a gyerektelenek leginkább telibesz@rják a feléjük irányuló elvárást.""
Milyen elvárászt??? Nagy ívben lesz.rom. AKinek ilyen elvárása van, csináljon minimum 3 gyereket, viszont kötelezni kell rá, hogy ezt a három gyereket fel is nevelje, gondoskodjon róluk, és ne valami nevetséges összeggel szúrja ki az anyuka szemét válás után és hagyja a kakiban minden gyerek körüli problémával.
2022. febr. 20. 16:04
117/130 anonim válasza:
Kérdező! Nekem úgy tűnik, inkább Te szóltál be a gyermektelen nőknek.
2022. febr. 20. 16:05
118/130 anonim válasza:
80. Nem biztos, hogy Fideszes a Kérdező. Gyurcsánynak és Márki-Zaynak is egy rahedli gyereke van. :D
2022. febr. 20. 16:10
119/130 anonim válasza:
111es (107 vagyok, meg a 114es egyben), na igen, pontosan emiatt írtam. Hozzáteszem sokkal többre becsüllek téged, aki bevallja, hogy ő alkalmatlan (vagy annak érzi magát) és nem szül, mint azt aki csak a "fajfenttartás" meg a "természet rendje" miatt vállal gyereket, aztán érzelmileg elérhetetlen, rideg szülő és mindenki csak szenved, ő is a gyerek is, a környezetük is ... Nem mindenki alkalmas anyának, de nem is kell mindenkinek annak lennie. Nem is értem 2022-ben ez még miért téma, hogy xy nem akar gyereket. Akkor mi van? Ő tudja, hogy nem akar, így döntött. Én akartam, szültem. Ő nem akar, nem szül. Egyikünk életére sincs hatása annak, hogy a másik hogy döntött.
2022. febr. 20. 16:10
120/130 anonim válasza:
119/119! Van hatása,hiszen az ő nyugdíját is más gyermeke termeli majd ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!