Aki nagyon nem szeretne fiú gyereket annak milyen félelmei vannak? Miért van ekkora negativitás ezügyben?
Nekem még nincs gyermekem (most várom az elsőt-10 hetes vagyok).
Mióta csak az eszemet tudom, azt ereztem hogy egyszer szeretnék anya lenni majd. Kicsit kitolódott, mert 34 éves vagyok, de repesek az örömtől és abszolút nem érdekel, hogy kisfiam vagy kislányom lesz-e. És ha fiam születne, ugyanúgynem zavarna, ha a második fiú lenne, vagy fordítva sem.
Viszont azt vettem észre hogy sokakat kb kiráz a hideg a gondolattól hogy kisfia szülessen. Pedig fiúknak is kell születni, és semmivel sem “értéktelenebbek, rosszabbak, vagy kevésbé szerethetôek, kevésbé aranyosak” mint a lányok. Van 3-4 példám is.
1. Barátnőm annyira lányt akart hogy elsírta magát amikor megtudta fia lesz
2. Szomszédba unoka lesz, es a “nagyi” teljesen kivolt hogy nehogy fiú legyen..mikor kiderult hogy kislány, akkorát ünneoeltek, hogy egész este azt hallgattuk.
3. Másik baratnomnek mar van egy kislánya. Tervezik a 2.babat, a férje fiút szeretne. De őt rendesen kirazza a hideg a gondolattól, hogy fia legyen, nem tudja es nem is akarja elképzelni.
És még tudnék ilyeneket írni. Nekem ez furcsa es idegen erzés. Főleg hogy annyi beteg gyermek is születik, az egészség szerintem minden. Ennél többet nem is lehet kivanni. Annak ellenére hogy elfogadom hogy valaki ezt vagy azt szeretne jobban, de a megfogalmazasok es a kinyilatkoztatások ezügy számomra nagyon idegesitőek es zavaróak. Nem nagyon kötöm még az emberek orra alá hogy babát varok, de több ilyen szituban is voltam az elmult időben, es amikor elkezdték mondani mennyire nem akarnak fiút rendesen rossz erzesem lett hogy ha nekem fiam lesz akkor “kevesebb” leszek vagy “rosszabb”.
Pedig nalunk valoban nincs kivansag ezügyben. Olyannyira hogy meg sem fogjuk kerdezni mi lesz. Mégis mostanában annyi ilyen volt a közelemben hogy rossz èrzésem tàmadt ezektől.
Ti is észrevettetek hasonlót a környezetetekben?
Nem anya az aki ilyen miatt sír.
Nekem mindegy lenne hogy fiú vagy lány mindkét nemnek megvannak az "előnyei".Fiút egy picit jobban szeretnék hogy valaki tovább vigye a nevet de a lánnyal se lenne semmi baj.
Nekünk egy hónapja született fiunk, hugoméknál is két fiú van, de ilyet nem vettünk észre. Sőt, mi ìgy is akartuk, hogy az első fiú legyen, de ha lány lett volna, akkor is ugyan úgy örültünk volna neki.
Arra viszont emlékszem, hogy még a mi nagyszüleink korúak a lánynak nem örültek, mert a fiúknak több haszna volt a ház körüli munkáknál, állatok ellátásánál, terménybetakarìtásnál, stb... Tudom hogy a Te esetedben nem ilyen indok áll a háttérben, de voltak ilyenek már régen is.
Akkor en vagyok az ellenpélda.
Bármit megadnek hogy fiam szülessen 😔💔
Én világ életemben lányt képzeltem el magamnak, a közeli rokonságban is sokkal jobban kijövök a kislányokkal, mint a fiúkkal. Az okát nem tudom megmagyarázni, kifejezetten fiús lány voltam mindig is (videójátékoztam, sci-fi-ket olvastam, fociztam, stb).
Naná, hogy fiam lett, és bizony el is sírtam magam miatta amikor megtudtam, mert a kb 15 éve a fejemben élő képet, hogy milyen lesz lányos anyának lenni egy csapásra felejtettem is el. (Ettől még anyának tartom magam, kedves 1-es…)
Idő kellett mire megszoktam a helyzetet, a világ legcukibb kisfia az enyém. Még akarunk egy babát, megint reménykedem benne, hogy lány lesz, de ha úgy alakul már könnyebben el fogom fogadni azt is ha nem.
Én is azt vettem észre, hogy a kislánynak mindenki jobban örült a környezetemben. Nálunk mindkét oldali nagyszülő ezzel kezdte: "jajj remélem kislány lesz". Anyukám szintén.
Őszintén én is kislányt akartam (de mindennek örültünk volna), mert a családomban szinte csak kislány van és abba tudtam emiatt jobban belehelyezkedni. De ha mégis kisfiú lett volna, akkor úgyis megtanultam volna focizni/csillagászkodni/kosarazni/dínózni, vagy bármit amit ő szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!