Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Árt neki az, ha tornán nagyon...

Árt neki az, ha tornán nagyon sír és én nem vigasztalhatom meg?

Figyelt kérdés
Hetente kell járnunk dévényre. Nagyon feszes az izomzata a fiamnak, ma voltunk először. Nem számítottam rá, hogy ennyire fog sírni, közben engem nézett, hogy segítsek rajta, én meg majdnem elkezdtem sírni. Nagyon nehéz volt. Ártok neki ezzel? Tudom, hogy szüksége van rá és ezzel segítek neki, de ahogyan nézett rám, hogy anya segíts, a szívem szakadt meg.
2022. febr. 8. 12:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
AZért rendkívül traumatizálóan hangzik, ha anyu nyugodtan beszélget míg ő szenvedésének ad jelet...valamennyire azért érdemes tudatni vele, hogy ott vagy és számíthat rád, mert eszetlenül megtöri a bizalmat, ami aztán a tudattalanban bennragadhat egy életre, hogy szenvedtem és akitől függtem nem segített, tehát nincs miért és kiben bíznom a szenvedéseim során...
2022. febr. 8. 13:57
 12/19 anonim ***** válasza:
39%

Te nagyon okos vagy!

2022. febr. 8. 14:03
 13/19 anonim ***** válasza:
86%
11-es, te még az életedben nem éltél meg igazi bajt,igazi traumát. Örülj neki. Az élet annál sokkal bonyolultabb és kegyetlenebb mint amit látszólag a "babablogokban" elolvastál. Minket ez már hidd el kicsit sem fog megtörni,mert a szenvedés az nem az 1 órás dévény gyógytornánál kezdődik...
2022. febr. 8. 14:10
 14/19 anonim ***** válasza:
8%
Jó , lehet elküldeni messzire, :D és kb annyira foglalkozni a gyerek későbbi mentális egészségével mint a múltszázadban, de szerencsére tartunk ott, hogy a korai élményekről legalább sejtsük mennyire erős befolyással vannak a későbbi életünkre. Igen, mi egy megerőszakolást nevezünk traumának mert felnőttek vagyunk, egy csecsemőnek meg trauma, ha szenved és anyu meg ignorálja...Ettőlmég meg kell ezeket lépni, de sokat számít a támogató hozzáállás és az is hogy utána hogy viszonyolunk a gyerekhez, ne vegyük természetesnek, hogy szenved mert muszáj, csecsemő, ezek az élmények sokkal fontosabbak.
2022. febr. 8. 14:12
 15/19 anonim ***** válasza:
92%
9. Melyik az a gyógytorna ahol nem sír a baba? Ugye fingod sincs az egészről csak okoskodsz?
2022. febr. 8. 14:22
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

A fiam koraszülöttként olyan feszes volt hogy nonstop sírt, és amint emeleni próbálta a fejét már borult is. Vagy eleve fel sem bírta emelni a fejét.

Majd 4 hónapos volt mire eljutottunk dévényre. Pokoli volt ott ülni mellette és próbálni nyugtatni de csak a hangommal. Viszont még aznap emelni kezdte mosolyogva a fejét. Egy éves koráig jártunk. Az elején nagyon nehéz volt, nagyon sírt. De ott ültem vele és beszéltem hozzá. El kellett döntenem, hogy mi a fontosabb az hogy megfelelően tudjon fejlődni vagy az hogy ne sírjon? Minden egyes dévény után órákat aludt a mellkasomon a lehető legnagyobb biztonságban. Valamint minden alkalommal ahogy vége lett a kezelésnek már a dévényessel is incselkedett a fiam.

Nagyon sokat beszélgettem a dévényessel, ő azt mondja hogy bár nincs rá bizonyíték de szerinte ezek a kicsik érzik hogy jó kezekben vannak, és értük történik minden. Tényleg az én fiam is minden kezelés alkalmával javult. Sosem sírt előre, sőt mondom, ahogy elengedte a gyógytornász nem kétségbe esetten jött hozzám hanem játékosan vagy hozzám vagy a gyógytornászhoz igyekezett.

Valami olyasmi ez mint egy felnőttnek a masszázs. Közben fáj, de utána érzed rögtön hogy milyen jót tett.

Dévényes nem kezel ok nélkül babát. Nincs is rá kapacitásuk. Viszont vannak babák ahol muszáj besegíteni a folyamatba és ezt nem feltétlenül lehet mosolyogva elérni.

2022. febr. 8. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon jót tett a mi lányunkkal is a gyógytorna, kiegyenesedett a görbe lába, mert nagyon korán kezdett járni.

Minden alkalommal nagyon sírt, amikor masszírozta a gyógytornász. De nagyon megérte, vidd csak tovább.

2022. febr. 8. 16:23
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

11 akkor sehová ne vidd ahol valami kellemetlen éri.

Le van maradva a mozgásban? Ne vidd gyógytornára!

Védőoltás? Véletlen se vidd ott anya fogja le, megtörik a bizalom.

Orrát ki ne szívd, azt is utálják.

Orvoshoz, ha beteg, véletlen se vidd, mert az is kellemetlen egy babának.

Aztán ha ezeket túléli, akkor minden rendben, legalább boldog babakora volt.

2022. febr. 8. 16:44
 19/19 anonim ***** válasza:
80%
Hagyjuk már ezt a traumatizál meg baja lesz, stb. ostobaságokat. Ennyire nem lehet valaki elvakult. Persze, hogy az ember nem viseli jól, ha a gyereke sír, de az egészségéről van szó.
2022. febr. 8. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!