Mit tegyek, hogyha a barátaim eltávolodtak tőlem, és nincs egyetlen normális anyuka a környezetemben, akivel barátkozhatnék?
Teljesen magányosnak és értéktelennek érzem magam, amióta megszületett a gyerekem. A barátaim mégcsak nem is köszönnek nekem, amióta megszületett a lányom.
Próbáltam már facebook csoportokban a "saját kasztomból" barátokat szerezni, de állandóan zsákutcába futok. Nincs közös témám senkivel se, hányingerem van már mások gyerekeinek az összehasonlítgatásából, és túlságosan türelmetlen vagyok, gyorsan akarom elérni azt a bizalmi állapotot, amit évtizedek alatt a régi barátaimmal felépítettem. A játszótéri anyukák csak másokat tudnak kibeszélni, másokat bírálnak, hogy ki milyen anyuka. A facebookos anyukák meg a szomszédos településekben laknak, nem tudok minden héten találkozni, és ott is a gyerek a téma, amitől megfulladok.
Abszolút megértelek, azzal kiegészítve, hogy én már gyerekvállalás előtt is hánytam az emberek többségétől. :) Állandóan megy a f*sz méregetés, ki mit ért el, mije nagyobb, drágább, stb. Ha nem ez, akkor az irigykedés, kibeszélés, rossz indulat. És akkor még ott van az emberi hülyeség, amit nem tudok elviselni. Egy szint alatt nem tudok beszélgetni.
De én tudom, hogy nehéz eset vagyok, nem lepett meg, hogy az anyukák többségével sem jövök ki és utálom most éppen a gyerekek "méregetésének" témáját, meg hogy mi mennyibe került.
A barátok közül általában azok a gyerektelen egyének pártoltak el, akik nem tudják kezelni a helyzetet. A többiek maradtak.
Érdemes lenne elgondolkozni, hogy miért alakult így, hol a hiba, amiért már a köszönés is megszűnt.
"barátaim mégcsak nem is köszönnek nekem..." = Akkor azok nem voltak sosem a barátaid. Legalábbis szerintem. Van akinek jó egyedul.. lehet te is ilyen vagy, ha már senki nem felel meg, nem?
Ha nem akarsz gyerekről beszélni, akkor sztem talán ne a babás csoportokba lépj be fbon.. talán..
Ugye felfogjátok, hogy nem én döntök arról, hogy ki hány százalékos? Nemcsak én szavazhatok.
Nem tudom, hogy miért nem köszönnek, amikor megtudták, hogy terhes vagyok, örültek neki. Amint nagyobb lett a hasam, nem hívtak sehova (kávézni se). Onnantól, hogy veszélyeztetett terhes lettem, csináltak egy új messenger csoportot, amibe engem nem raktak bele. Ezt egy közös ismerősünktől tudom. Lehet csinálhattam, mondtam valamit. De ők voltak azok, akik nem hívtak soha, amikor én hívtam őket, nem jöttek. Néhány találkozás volt, de ott is alig szóltak hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!