Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek annyira jó dolog...

Szerintetek annyira jó dolog ez az SZJA visszatérítés?

Figyelt kérdés
Mindenki nagy örömmel veszi, hogy visszaadják (persze, jó is pénzt a kezünkbe kapni), de nem féltek attól, hogy ez csak választási fogás, és nagyon meglesz még neki a böjtje? Senki sem fél ettől, csak örül, hogy "de jó, pénzt kapok"?
2022. febr. 2. 11:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Persze, hogy választasi fogás a tipik szemét fajtából. Fosztogatnak és osztogatnak, de olyan mértékben, hogy ha az ellenzék nyer, akkor is ők nyernek, mert eltűnnek 4 évre, majd visszajönnek és a hülye ismét rájuk szavaz, mert az ellenzék az üres kasszával nem tud 4 év alatt világot váltani. Ők meg majd elmondhatják, hogy mennyit tettek.

Egyébként meg nyilván nem fogom visszautalni, készülni kell valamiből a rossz évekre.

2022. febr. 2. 12:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal. Csak az a baj, hogy hiába is szavaznánk meg mást (ami nyilván nem fog bekövetkezni) az se lenne jobb. Ezek mind a saját zsebükre játszanak.
2022. febr. 2. 13:07
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Igen, tutira választási fogás. És hatásos, van olyan barátnőm, aki ezek miatt fog a fideszre szavazni. Sajnos én nem vagyok jogosult ezekre, mivel nincs gyerekem, de ha lenne, felvenném, viszont az x-et nem a fideszre tenném.

Én is tavaly kezdtem el építkezni. Még az alap sincs kész teljesen, de már 8 millió benne van. Pár éve ennyiből már volt egy telke + szerkezetkész háza az embernek. Gyakorlatilag nyugati árakon építkezünk, csak a bevételünk nem nyugati…

2022. febr. 2. 13:14
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Le leszek pontozva, de én akkor sem félek a böjttől, meg keresem a rémeket minden mögött. Nyilván a választások miatt történik. Nem is értem miért nem inkább egy zsák krumplit osztanak szét, azzal tuti tarolnának 😂 🤷‍♀️ Fizetek és fizettem az elmúlt 20 évben is egy rakás adót meg egyéb járulékot. Igen, úgy, hogy nem volt gyerekem, és nem vettem igénybe az egészségügyet sem évi másfél milláért, és tisztában vagyok vele, hogy olyanok viszont igen, akik mondjuk havi max párezret dobnak a közösbe. Ha valóban mindent ellopnak, akkor miért is lenne baj, hogy idén kevesebbet raknak zsebre? 😂 Az sajnos kivitelezhetetlen, hogy mindenki ugyanannyit tesz be, és ugyanannyit vesz ki. Vagy lehet, de akkor nincs állami egészségügy, szociális juttatások, stb. Más dolgok miatt sokkal jobban aggódok, mint hogy ez miatt 1500 lesz a kenyér, vagy én nem tudom mitől féltek.
2022. febr. 2. 13:15
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen egyetértek a #14-el, akár én is írhattam volna.

Amúgy minden ilyesmi nyilvánvalóan a szavazatokért megy, szerintem ezt még csak nem is tagadják. Ennek ellenére aki látja, hogy mi megy, az mosolyog, örül hogy kap, aztán máshová rakja az X-et tavasszal. Én legalábbis ezt teszem, ezt tettem az előző választási években is, pedig már volt pár intézkedésük, amiből profitáltam.

2022. febr. 2. 13:41
 16/20 anonim ***** válasza:
89%
Oh az inflációval és az egekben lévő euró árfolyammal már rég ennek a többszörösét elköltöttük már... Nem fogok tapsikolni nekik, mert egyértelműen katasztrófális gazdaságpolitikát csinálnak. De nem is fogom visszaadni. Ha adják, elfogadom. Ha nem tenném, akkor sem lenne másképp... De ettől még nem fogok rájuk szavazni.
2022. febr. 2. 14:09
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem félek tőle, mert teljesen egyértelmű, hogy szavazat vásárlásról van szó. :) És 11-es válaszát teljes mértékben osztom, sajnos én is így látom. Hiába lenne esetleg kormány váltás, nem jutunk majd előrébb, mert ezt az állapotot már csak súlyos sarcokkal lehetne helyrebillenteni, az pedig az embereknek nem fog tetszeni. Vagy már ideje korán lemondásra kényszerül az esetleges új kormány, vagy majd 4 év után jutunk vissza ugyanide, de sajnos esélyük sem lesz bizonyítani.

Amiért jó dolognak tartom a visszatérítést az az, hogy minket is érint. Hülyék lennénk nem örülni annak, hogy pénz áll a házhoz, de hát ugye azt senki ne gondolja, hogy ezzel az x-ünk narancs lesz.

Amiért örülünk, az nem azért van, mert rászorulunk és mert fejben már el is költöttük, hanem mert éves szinten ketten a férjemmel csak szja címen 2,5-3 millió forintot bepakolunk a közösbe évek óta és akkor a járulékokról még nem is beszéltünk. Mindezt úgy, hogy állami egészségügyben, ha két évente egyszer tiszteletünket tesszük (háziorvosnál max), akkor sokat mondok, nem várunk ki fél éves várólistákat, a gyerekünk mégcsak úton van, így nem részesülünk a csodás állami oktatási rendszerből egyelőre és semmi másból sem. Soha semmilyen kedvezményre, vagy támogatásra nem voltunk jogosultak. Eddig az volt az érzésem, hogy fejős tehénnek jók vagyunk, de amúgy ott rohadjunk meg, ahol vagyunk. És igen, cseppet sem esik nehezünkre elfogadni, hogy végre valamit mi is visszakapunk abból, amit beraktunk, nem csak mások haszonélvezői az adónknak. Nagyjából ennyi, amiért jó dolognak tartom. És mert végre jövedelemhez/befizetett adóhoz kötnek valamit, nem gyerekszámhoz, meg rászorultsági viszonyokhoz.

2022. febr. 2. 14:23
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem, én sem gondoltam, hogy bárkinek vissza kellene adni. Amit adnak, azt el kell venni. (nekem nem jár, szóval nem releváns a véleményem).

Inkább csak az a fájó ebben, hogy valószínűleg nem is azok fognak igazán szívni, akik most felveszik.visszakapják, hanem majd 10-20 év múlva a gyerekeink, amikor csődbe megy az állam.

2022. febr. 2. 15:10
 19/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem ettől fog csődbe menni az állam. Sajnos sok kicsi sokra megy, elbaltázott döntések sorozata vezet ahhoz, hogy lassan élhetetlenné válik az ország.

- A rezsicsökkentés mellett a közműadók kivetése ellehetetleníti az üzemeltetők életét. Ha az embereknek veszélybe kerül az ivóvízellátásuk, energia ellátásuk, stb., majd akkor köszöngessük királyunknak, hogy mennyit spórolt nekünk az elmúlt években. :) Mert hogy már pengeélen járunk, csak csendben súgom meg. Az nem számít, hogy nem csak hogy 60-70 éves rendszerek felújítására nincs pénz, de már lassan a karbantartásokra sem. Sőt... lassan nem lesz ember, aki elvégezze ezeket a munkákat, mert a szolgáltatók nem tudják megfizetni őket. Átlag ember annyit lát, hogy legalább 800 forinttal kevesebbet kellett fizetnie a vízért, hogy mi ennek a következménye, az mindegy.

- Piacra dobták a CSOK-ot, a felújítási támogatásokat, eszetlen pénzosztásokat folytat a kormány, amivel azt érjük el, hogy már lassan az átlagon felüli keresettel rendelkezők sem tudnak ingatlant vásárolni maguknak. De még toljuk meg a zöldhitellel. Mégjobban adósítsuk el az embereket.

- A valódi problémák megoldásán dolgoznak? Gondolok itt a vállalhatatlan egészségügyi ellátásra, oktatási rendszerre, nyugdíj rendszerre? Nem. Nem mernek hozzáérni. Nem merik azt mondani, hogy mostantól minimális nyugdíj van, vagy részben fizetés egészségügyi rendszer. Attól nem lennének népszerűek.

- De a stadion kell, a hitel az államnak is kell, nagyberuházás kell, zsebtömés kell.

- Árakat fagyasztanak be és elvárják, hogy a veszteséget az nyelje be, aki akarja. Támogatást adnak a kis vállalkozásként működő közérteknek pl.? Van olyan falu, ahol egyetlen bolt van, ami 5-6 munkahelyet teremt. Nem baj, szűnjön csak meg az is.

Az, hogy választások előtt szétcsepegtetnek ide-oda egy kis pénzt, az szemfényvesztés, szimpla megvezetés, azért van, hogy elmondhassák, hogy... és az a baj, hogy jól csinálják, mert felülnek nekik a családok, a nyugdíjasok és már meg is van a többség.

Mondom mindezt úgy, hogy köszönöm, zsebre fogom tenni ezt a pénzt én is. Inkább én, minthogy ezt is más vigye.

És igen. Az ellenzék nem fog tudni mit csinálni ekkora mértékű hitellel, ilyen elszállt árakkal, az inflációval, a rezsicsökkentés visszaszívásával, bármely állami rendszer átszervezésével, mert bármelyik "támogatást" veszi el, vagy bármely rendszert reformálja meg (lásd pl. vizitdíj bevezetése anno, ami szerintem rendben volt), az az emberek többségének nem fog tetszeni, mert nekik pénzbe fog kerülni... Patt helyzet.

Én inkább fizetnék havi 10 ezer forinttal többet bármire, ha azt látnám, hogy mellette fenntartható marad a rendszer. Más meg bele sem gondol mivan amögött, hogy megspórolta neki az "állam" azt a 10 ezer forintot és leborul Vitya lábai előtt, holott ő csak más f*szával veri a csalánt. :)

2022. febr. 2. 16:52
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerencsére senkit nem tartok el mivel külföldön élek, itt nincs gyerekmánia, ha otthon is vagyok, igyekszem minél kevesebb pénzt juttatni a semmirekellő kinek:)
2022. febr. 5. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!