Szja visszatérítéssel kapcsolatban tudnátok segíteni?
Várandós vagyok, és szeretném kitölteni a NAV oldalán a Visszadó nyomtatványt.
Az utolsó résznél vannak a házastárs adatai. Ott beírom az adóazonosító jelét, illetve a nevét, majd utána következik, hogy jelöljem meg a megfelelő kódkockát, miszerint egész évben jogosult rá vagy csak a megfelelő hónapokban. Gondolom nálunk november/december, ha novemberben töltöttem a 91.napot.
Abban a videóban, ahol elmutogatják, hogyan kell kitölteni, pont a mi esetünk van benne, miszerint novemberben töltöttem a 91.napot, de a fickó,aki elmutogatja, ott nem jelöl be semmit.
Akkor most nekünk kell jelölni valamit vagy sem?
Ha csak a november/december lesz bejelölve, akkor csak erre a két hónapra kapjuk vissza az szja-t? Vagy ettől függetlenül is jár az egész éves, ahogy eddig beharangozták?
Az egész éves visszajár.
Ja értem. Mi azt olvastuk, illetve könyvvizsgáló ismerős is azt mondta, hogy, aki idén jogosult volt családi adókedvezményre, annak a teljes 2021-es szja visszajár.
De akkor félreértés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!