Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Damita,...

Mi a véleményetek a Damita, Paula, Paulina, Petúnia, Marla és Rikárda nevekről?

Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 10:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan! És én tapasztalatból is beszélek. Én is ronda nevet kaptam születéskor és végig csúfoltak óvodában meg iskolában is, mígnem felnőttként megváltoztattam!

Egy sima névsor olvasásnál is gyomor görcsöm volt.

Akinek relatíve "normális" neve van, az el sem tudja képzelni mennyi szorongást okoz egy hülye név, és igen inkább legyen "tucat" neve, mint hogy szorongjon meg szégyellje a "különleges" nevét!

2022. jan. 22. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül a Paula vállalható, esetleg még a Paulina. A többi közül csak a Petúnia adható.
2022. jan. 22. 15:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Paula, Paulina - kicsit vénkisasszonyos, de vállalható.

Marla - nagyon erős a hangzása, valamilyen kőkemény üzletasszonyt vagy végzet asszonyát tudok elképzelni.

Damita - furcsa, szokatlan, ötször vissza fognak kérdezni.

Petúnia - beszélő név, ezeket személy szerint rühellem, főleg ha a vezetéknév is beszélő név, de ti tudjátok.

Rikárda - te is tudod, kik adják, de legalább nem gond, ha fiú lesz, akkor Rikárdó.

2022. jan. 22. 20:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Damita: Dalmata. Vicces. Furcsa.

Paula, Paulina: Vállalható, de számomra csúnya nevek. Egy elhízott háziasszony jut róluk eszembe.

Petúnia: Kicsit hervatag, kicsit nénis, de okés név.

Marla: Furcsa, és a MAR része miatt agresszív hangzása van.

Rikárda: Nem rasszizmus, de iszonyat cigányos név. Amivel nincs különösebben baj, csak tudj róla, hogy ezzel instant romának gondolja mindenki.

Szóval amit adnék ha ezek közül kéne mindenképp választani, akkor a Petúnia. Paula, Paulina még elmegy, a többi nálam a nincs az az isten kategória.

2022. jan. 23. 14:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Damita, -cool

Paula, -kicsit idősnénis de nem rossz név

Paulina, -cool

Petúnia, - tetszik a név is, meg a virág is, de amúgy mindig eszembe jut Petunia néni a Harry Potterből

Marla - ez nekem kicsit olyan,mintha ,,marja" nem annyi tetszik; meg még, magyar gyerekhez lehet, hogy egy kicsit idegen ez a név, inkább Afrikában tudnám elképzelni; ott Márlá kiejtéssel. Ott még lehet, hogy akár kimondottan tetszene is. Meg így Marlaként kicsit fura kimondani is. Nem a legegyszerűbb kimondani sem. De amúgy teljesen vállalható, de magyar gyereknek szerintem túl fura lenne, de lehet okés.

Rikárda -nekem ez túl fiús, túl kemény név. Ajánlanám helyette a Ráhelt pl.Nekem volt egy ilyen osztálytársam, Rasinak hívtuk.

2022. ápr. 22. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!