Mi a véleményetek a Szvetlána, Irina, Olga és Tatjána nevekről?
Figyelt kérdés
2022. jan. 13. 19:37
2/10 anonim válasza:
Szláv nyelvterületeken teljesen rendben vannak. Mindenféle szláv kötődés nélküli családoknál szerintem kicsit furcsa. Egyébként nekem nagyon szép hangzású nevek, csak nem a magyar kiejtésük, hanem az eredeti.
3/10 anonim válasza:
Szláv nevekből talán a Tamara tetszikegyedül.
4/10 anonim válasza:
Nekem tetszenek. Pl. az Irina és itt nem szerepel, de a Bojána (szintén szláv eredetű) nálam listás volt, a férjem azonnal lehúzta pedig ő szlovák. 😂
5/10 anonim válasza:
Én adnám őket. Tetszenek.
Csak férjemnek nem jöttek be.
Nagynéném Szvetlana. Irina is nagyon tetszik. Olga annyira nem. Tatjana is bejön.
Még a Bojanat tudom ide sorolni. Unokatesóm így hívják.
6/10 anonim válasza:
Tök jó, csak nem illenek a nagyon magyaros vezetéknevekhez.Úgy gondolom igaz ez minden túlságosan idegen hangzású keresztnévre.Nekem olyan életidegen egy Kovács Szvetlána, vagy akár egy Tót Dzsesszika.
7/10 anonim válasza:
Nem, nem, nem és nem.
Szvetlána borzalmas, már leírni is. Fellengzős, nagyzolós.
Irina hülyén hangzik.
Olga, egy rosszindulatú öregasszony.
Tatjána szintén borzalmas, fellengzős.
Főleg magyar vezetéknevekhez nem is illenek, kivéve az Olgát. C kategóriásnak hatnak.
8/10 anonim válasza:
Alapvetően tetszenek, de csak akkor adnám ha a családi vezetéknév is szláv eredetű lenne. Magyar vezetéknévhez nagyon furán hangzik mindegyik.
9/10 anonim válasza:
Irina és Olga tetszik, a többi nagyon idegen itthon szerintem.
10/10 anonim válasza:
- Kip-kop.
- Ki kopog?
- Olga.
- Milyen Olga?
- Rabsz Olga...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!