Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki jó anya?

Mitől lesz valaki jó anya?

Figyelt kérdés
Milyen egy jó anya?

2022. jan. 12. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:
39%

Minden gyereknek a saját anyja a legjobb.

Nem lehet általánosítani.

Persze írhatok alap dolgokat, hogy legyél figyelmes, gondoskodó blablabla

De szerintem minden ember tudja hogy kellene viselkednie helyesen szülőként.

De a gyereknek mindig, legtöbb esetben, a saját anyja lesz a legjobb.

Én istenítem az anyám, mert mindig figyelt rám, kihúzott a sza.rbol,szeret engem stb

És az unokahugom is isteníti az anyját aki alkoholista, megverte őt sokszor, részegen ovis korában a kocsmában hagyta, és neki mégis ő a mindene, az anyja.

És a környezetemben ez így van. Mindenkinek a saját anyja a tökéletes.

2022. jan. 12. 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
#1 Hát nekem nem...
2022. jan. 12. 12:45
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ha szeretettel neveled. Gondozod, óvod, megvigasztalod, érdeklődsz a dolgai iránt, betartod a neki tett ígéreteidet, tanítod, neveled, példát is mutatsz nem csak prédikálsz. Nem hagyod magára a bajban és megtanítod hogyan oldja meg maga. Támasza vagy ha kell.
2022. jan. 12. 12:55
 4/10 anonim válasza:
100%
A 3-as jól megfogalmazta dióhéjban.
2022. jan. 12. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval nem értek egyet, maximum annyiban hogy nem lesz másik anyja, úgyhogy te leszel számára az egyetlen anya, és ha szereted, odafigyelsz rá, akkor nagy baj nem lehet. Én nem istenítem a szüleim, sok bajom volt már kisgyerekként miattuk, már korán tudtam, hogy nem így kéne működnie egy családnak. A gyerekek nem buták, érzik ha nem stimmel valami. Viszont azt meg kell jegyezni hogy tökéletes anya nincs, mint ahogy tökéletes ember sincs, de elég jó anya lehetsz a gyereked számára. A lényeg szerintem a szeretet, figyelem, bizalom, stabilitás. Nekem ezek hiányoztak.
2022. jan. 12. 13:08
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem a jo szulok megkerdezik a gyereket mindenrol es ugy alakitjak az eletuket, hogy a gyereket is teljes jogu szemelykent kezelik. Nekem soha nem lehetett egy sajat otletem se. Nem akartam testvereket, hat csinaltak kettot. Mondtam, hogy utalok sielni meg horgaszni, termeszetesen nyaron horgaszni, telen sielni jartunk. Mondtam, hogy utalok egy csomo mindent a szobamban, hat megsertodtek,ha vmit atrendeztem. Nem szerettem sosem a hust es kenyeret sem. Termeszetesen minden nap hust kaptam es KOTELEZO volt kenyeret enni minden etkezeshez, kulonben kigunyoltak. Aztan kb 10 evig anorexias voltam. Most 30 vagyok es csodalkoznak, hogy utalom a testvereimet es veluk sem valami rozsas a viszonyom. A gyerekemet úgy nevelem, hogy vallalja fel magat. En megkerdeztem, akar-e tesot, hatarozott nem volt a valasz. Szoba sem johet, hogy legyen. Minden butorrol, ruharol megkerdezem, tetszik-e neki. A nyaralast egyutt valasztjuk ki. Mindig megkerdezem, mit fozzek. Aztan az ismeros anyukak csodalkoznak, miert ilyen normalis, kiegyensulyozott gyerekem van. Talan azert, mert joga van ahhoz, hogy a privatszferajarol dontson.
2022. jan. 12. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, a gyereked dönti el, hogy akar-e kistesót?😄

Mintha tudná hogy mivel jár.

Sajnállak, hogy elvittek a szüleid síelni .. mást sehova nem viszik. Sanyarú sorsod volt.😁

2022. jan. 12. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Igen, te tipikusan az a szulo leszel, aki mindig jobban tudja, mi a jo a gyereknek, es a 3. teso es 25. nem élvezett kirándulás után is azt fogod mondani, hogy ez az ő javát szolgálja és legyen inkább hálás, mert másnak nem jut ennyi:) Es igen, mondhatni sanyarú sorsom volt, mert semmi szeretetet nem kaptam és nulla odafigyelést, cserebe rengeteg alázást, amikor nem azt csináltam, ami "nekem jó."
2022. jan. 12. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nem tudom , hogy jól csinálom- e a dolgokat a gyerekkel, az majd 20 év múlva kiderül.

De azbiztos, hogy örültem volna, ha akár a Balatonra elvisznek. Modjuk én nagyon nagyon korán elvesztettem édesanyámat, kiskamasz voltam szoval voltak nagyoprobleémák is

2022. jan. 12. 16:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja és nem lesz több gyermekem..
2022. jan. 12. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!