Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Koszmós a kisfiam feje már...

Koszmós a kisfiam feje már nagyon rég óta, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
2 hónapos elmúlt, bekenem babaolajjal a haját, és megfésülöm baba kefével, de hullik a haja csomókban ahogy fésülöm, nagyon sok hajjal született már alig maradt félek fésülni. Valami tanácsot adjatok kérlek.
2022. jan. 11. 13:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%

Ne aggódj minden babának kihullik a babahaja, lecserélődik.

Kezeld továbbra is olajjal.

Van koszmó elleni sampon is

2022. jan. 11. 13:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekemnél nagyon jó volt a Babe koszmo elleni sampon. Gyakorlatilag teljesen megszüntette a koszmót. Nem olcsó, de legalább nem kellett olajjal maszatolnom.
2022. jan. 11. 13:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Babe-nak van koszmó elleni samponja. Drága,de hatásos.

Lányomnak 2 évesen is makacs koszmója volt, én kipróbálnám minden praktikák (olajjal bekentem, pelenkával töröltem, kaptam a védőnőtől koszmó oldó sampont), de semmi nem segített. Ez az egyetlen, ami tartós megoldásnak bizonyult.

2022. jan. 11. 13:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Nagy izgatottan megnyitottam a kérdést mert azt hittem van itt egy sorstársam akinek RÉGÓTA koszmós a gyereke feje. Erre csak 2 hónapos...

Olajjal nagyrésze nálunk lejött, de a feje tetején visszjött nemrég, vagy le se jött egészen, nehezen mondom meg, mert ott a leghajasabb a feje.

2022. jan. 11. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Babé koszmó elleni samponnal mossuk a haját mióta megszületett megelőzésképpen. Drága de kb 1 évig elég egy flakon, a Rossmantól a Brendonon át a gyógyszertárakig mindenhol kapni. Soha nem volt koszmós egyik gyerekünk feje sem. A hajhullás meg ilyen, koszmó nélkül is sajnos kihullik sok baba haja, nincs vele teendő.
2022. jan. 11. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk csak úgy önmagában a Babé koszmósampon se segített. Kb 2-3 hónapos korában kezdődött és ilyen 15-16 hónapos koráig küzdöttünk vele. Maszatoltam én is olívaolajjal, fésülgettem (még csak nagy haja se volt soha, most sincs, pedig már elmúlt másfél éves), babé samponnal mostam, de max enyhült egy kicsit. Egyszer megelégeltem, eláztattam az egész fejét olajjal (de úgy értsd, hogy egyenesen az üvegből öntöttem már a fejére :D :D ), ráhúztam egy sapkát és úgy maradt egész délután, aztán fürdés előtt egy fogkefével egyesével minden kis koszmóragacsot levakartam a fejéről. Közben énekeltem neki meg mesét mondtam, és ő így elvolt, hagyta nyugodtan, szerintem még tetszett is neki, pedig vagy egy órán át vakartam le óvatosan a fejéről a dzsuvákat. Aztán a babésamponnal mostuk utána amíg el nem fogyott a sampon, és azóta nem tért vissza.
2022. jan. 11. 13:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Babè koszmósamponra még egy szavazat.Mind a 4 gyermekeknél bevált.Csak simán mostam vele a hajukat,semmi áztatás,vakarászás,stb.
2022. jan. 11. 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk akkor múlt el a koszmó, amikor abbahagytuk a mindennapos hajmosást és átálltunk a heti max 1-re. Semmi plusz sampont stb nem használtunk. Talán féléves volt.
2022. jan. 11. 14:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Csak a sampon vált be nekünk.
2022. jan. 11. 14:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is a Babé sampont ajánlom. Kisfiamnak nagyon koszmós volt a fejbőre, gyakorlatilag pár hónapon belül jelentősen javult fél éven belül teljesen eltűnt.
2022. jan. 11. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!