A 7 éves kisfiam fejbőre koszmós lett. Miért lehet? És mivel kezeljem? Csak olajjal?

Szia
Én babé koszmó elleni sampont vettem az tényleg jó volt rá. Hiába olajoztam nekünk nem nagyon segített.
Bővebb a témába:
Koszmó
Néhány baba fején koszmó alakul ki. A koszmó sárgásbarna színű, vastag felrakódás a hajas fejbőrön, amely a rossz vérkeringés miatt alakul ki elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Nem jelent veszélyt, de a kezelése jó ideig eltarthat, ezért jobb megelőzni a kialakulását.
Ha a koszmó első jeleit tapasztalod, minden nap mosd meg és szárítsd meg a baba haját. Sűrű fésűvel fésüld át a kicsi haját, egyszer az egyik, majd a másik irányba. Ha a gyermek fején mégis kialakul a koszmó, elmulasztásához babaolajjal dörzsöld be a kicsi haját és hajas fejbőrét. Egész éjjel hagyd a fején az olajat. A következő reggel mosd meg a baba haját, és ekkor egy sűrű fésűvel könnyen eltávolíthatod a koszmót. Ezután általában eltűnik a barnás felrakódás.
Ha a csecsemőnek kiterjedt koszmója van, amely egészen a homlokáig és a szemöldökéig is lehúzódik, kérj a gyógyszerésztől erre a célra készített sampont, vagy használj 2%-os vazelint, amelyet csak pár óráig kell a baba fején hagyni, majd a felrakódás eltávolításához fésüld át a kicsi haját sűrű fogú fésűvel. Ha a koszmó még így sem múlik el, fordulj a gyermekorvoshoz.

Köszönöm a válaszokat. Még ma beszerzem ezt a sampont.
Úgy is fog kelleni, mert a tesó nemsokára megszületik. A csecsemőknél meg amúgy is szokott lenni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!