Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha az apuka...

Mit tudok tenni, ha az apuka minden plusz költség felét (pl cipő) kifizetteti, viszont ha én kérem, hogy fizesse ki a gyerekekkel kapcsolatos rendkívüli kiadások felét, arra nem hajlandó?

Figyelt kérdés
Az indok, hogy belefér a tartásdíj összegébe (40 ezer Ft)
2022. jan. 5. 06:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
27%

20!

Ne is. Vedd meg te a cipőt teljes áron, azzal jobban jársz. Ja, nem.

2022. jan. 6. 09:47
 22/33 anonim ***** válasza:
74%

Normális embereknél ez úgy zajlik, hogy előre megbeszélik. A volt férjemmel mi így teszünk. És így nincs vita, harag semmi. Ő sem állít be hozzám, hogy ezt vett, azt vett a gyereknek és kéri az árának a felét. Én sem teszek vele ilyet a megkérdezése nélkül.

2022. jan. 6. 10:09
 23/33 anonim ***** válasza:
53%

22!

De itt nagy eséllyel nem normális emberekről van szó, hiszen a gyermeket nevelő anyuka, akinek alapból a dolga lenne, nem vesz cipőt a gyereknek, amikor arra annak szüksége van

2022. jan. 6. 10:11
 24/33 anonim ***** válasza:
20%

"hiszen a gyermeket nevelő anyuka, akinek alapból a dolga lenne, nem vesz cipőt a gyereknek, amikor arra annak szüksége van"

A gyermek ellátása mindkét fél dolga. Nem egyedül anyuka hozta létre azt a gyereket. Apuka is ott volt, nélküle nem sikerült volna a teherbeesési projekt.

Abban viszont tényleg igazad van, hogy itt egyik fél sem százas.

Apuka azért, mert kérdés nélkül rásózza anyukára az ár felét.

Anyuka meg azért, mert nem képes ellentmondani apukának, holott tisztában van azzal, hogy ellenkező esetben apuka szart sem fizet felesben.

2022. jan. 6. 13:05
 25/33 anonim ***** válasza:
47%

"A gyermek ellátása mindkét fél dolga."

Igen, ezért fizet apuka gyerektartást. Ráadásul ez az apuka azon felül is elég sokat fizet, hiszen pl most az amúgy is szükséges cipő fele is a gyerektartáson felül ment. A kérdés ráadásul arra utal, hogy rendszeresen vesz a gyereknek dolgokat. Persze arra nem tér ki a kérdező, hogy mik ezek a plusz költségek. Bár a cipős esetből kiindulva valószínűleg nem véletlen hallgat róla ilyen mélyen.

2022. jan. 6. 13:16
 26/33 anonim ***** válasza:
26%
Én is ismerek olyan nőt aki kapja a gyerektartást plusz mellette minden nagyobb kiadást apukára akar testálni, pl vegyen télikabátot, csizmát, iskolatáskát a gyereknek. A gyerektartás arra van hogy ezeket fedezze, nem "fájdalomdíj" az anyának
2022. jan. 6. 13:26
 27/33 anonim ***** válasza:
29%
Hát nem tudom. Az anya mos, főz, takarít a gyerekre, szervezi az életét, tanul vele, ápolja, ha beteg, intéz mindent. Felnevel egy embert egyedül. Szerintem ez megfizethetetlen. Valamiért az apukák nem szokták törni magukat a lehetőségért. Biztos nem véletlenül....
2022. jan. 6. 21:26
 28/33 A kérdező kommentje:
Sokan figyelmen kívül hagytátok szerintem, hogy csak én fizetem ki az apukának a plusz költségek felét, ő a rendkívüli kiadásokra mindig azt mondja hogy az benne van a gyerektartásban. Ez azért elég kettős mérce... De ezek szerint megint az a szülő szív, akinél van a gyerek, és sokak szerint ez így normális. Szomorú...
2022. jan. 7. 16:22
 29/33 anonim ***** válasza:
67%
De kérdező, te nem veszel cipőt a gyereknek. Az nem rendkívüli kiadás, bele kellene hogy férjen a tartasdijba, csaladipotlekba, adokedvezmenybe. Apuka veszi meg, neked így csak a felébe kerül. Több marad az extra kiadásokra, nem?
2022. jan. 7. 16:34
 30/33 A kérdező kommentje:
Igen, az extra kiadásokra, amiket ugyanúgy felezni kellene, vagy nem? Vagy az természetes, hogy egy kispicsányi tartásdíjból és az átlagfizetésemből mindent is vegyek meg a gyereknek, míg apuka csak akkor ad bármit is, ha felezzük a költséget?
2022. jan. 7. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!