Mi a különbség a Rendszeres gyermekvédelmi támogatás és a Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás között?
Figyelt kérdés
Én egyedül nevelem a 2 éves és a 6 hónapos kisfiamat. November végén megkértem a rendszerest de azt majd ebbe az évbe kapjuk majd meg mert későn intéztem el. De mi az a rendkívüli az kinek jár? Egyébként 55250 a havi keresetem a 2 kisfiamra.2013. jan. 4. 16:01
1/1 anonim válasza:
Rendszeres az ingyen bölcsis étkezés,később tankönyv+ 5800ft/gyerek Erzsébet utalványban évente 2x.
Rendkívüli az évente 1x igényelhető,ha a létfenntartást veszélyeztető helyzet áll fent.Az egy főre eső jövedelem nem lehet több 28500ft(2012-ben).Önkormányzattól függ mennyi az összege,olvastam olyan helyről ahol 2000ft,de pl Szentendrén 25650ft/gyerek.
Gondolom gyest kapsz (25650-)+családi (emelt összegű jár,29600-) gyerektartást nem kapsz? Amikor igényeled az is beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!