Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha az apuka...

Mit tudok tenni, ha az apuka minden plusz költség felét (pl cipő) kifizetteti, viszont ha én kérem, hogy fizesse ki a gyerekekkel kapcsolatos rendkívüli kiadások felét, arra nem hajlandó?

Figyelt kérdés
Az indok, hogy belefér a tartásdíj összegébe (40 ezer Ft)
2022. jan. 5. 06:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%

Jaj 10-es hagyd már ezt a hülyeséget. Minden ilyen kérdéshez odaírod. Fogd már fel, hogy az anyának nem kell hozzátenni semmit. Ő természetben gondoskodik a gyerekről!

Kérdező! Ne fizetsd ki, mond azt, hogy ennek bele kell férnie abba, hogy a gyerekének vásárol. Készülj fel, hogy a büdös életben nem vesz többet semmit, de legalább belőled nem csinál hülyét.

2022. jan. 5. 10:15
 12/33 anonim ***** válasza:
12%
11es te meg ezt írod mindenhez. Amúgy meg oké, akkor ne tegyen hozzá, tartsa el 40ezerből a gyereket, mert az apa meg azon kívül nem köteles egy vasat se adni
2022. jan. 5. 10:44
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Milyen sz.rrágó apukák vannak. Lesülne a képemről a bőr, ha ilyet tennék. A saját gyerekétől sajnálni a cipőt, vagy bármit... szégyen de komolyan.

Kifizettetni a felét pffff.

2022. jan. 5. 11:03
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
Első nekifutásra valóban eléggé szarrágásnak hangzik a dolog. De azért úgy, hogy a gyereknek nincs megfelelő cipője és a különélő szülőnek kell ilyen alapvető dolgokról gondoskodnia az elég gáz. A te feladatod a gyerek alap igényeinek ellátása, ebbe pedig beletartozik a megfelelő ruházat. Ha valami extrát venne apuka, mondjuk egy 10. pár cipőt ami épp megtetszik a gyereknek a kirakatban, de amúgy semmi szüksége rá, akkor nem lenne jogos, hogy elkéri a felét, de így nagyon is az.
2022. jan. 5. 12:45
 15/33 anonim ***** válasza:
75%

"mert egyébként tényleg kellett a gyereknek a cipő, mert nem volt neki. Ha én veszem meg a cipőt, annak viszont nem fogja kifizetni a felét"

Akkor mi a probléma? Még jól is jártál. Hiszen úgyis meg kellett volna venni, így megúsztad féláron, amúgy vehetted volna meg egyedül.

A gyereknek cipôt venni nem "rendkívüli kiadás", hanem alap szükséglet.

2022. jan. 5. 14:58
 16/33 anonim ***** válasza:
67%
Értem. Tehát konkrétan jól jársz azzal, ah apuka veszi a cipőt, hiszen így neked csak a felebe kerül. Mi a problema?
2022. jan. 5. 16:16
 17/33 anonim ***** válasza:
74%

Hát nem tudom.

Egy gyerek havonta nem 40 ezerbe kerül. A ráeső albérleti díj/hitel, rezsi, kaja, háztartási cuccok, ruha, iskolai dolgok...

Nem gondolom, hogy apukának bele kellene halnia, hogy vesz soron kívül valamit a gyereknek. Nevelje ő a gyereket a 40 ezer forintos gyerektartással, oldja meg, hogy olyan munkája legyen, vegyen ki ő táppénzt, ha kell, mosson-fözzön a gyerekre, meg felügyeljen rá, aztán majd meglátjuk, mit szólna, ha anyuka fizethetné ki vele a dolgok felét...

2022. jan. 5. 16:32
 18/33 anonim ***** válasza:
41%

17!

Nem, nem 40e a gyerek. De anyuka kap mellé még 13700 csaladipotlekot és 10e adokedvezmenyt. Az már wgyutt 63e, és nem létezik, hogy annyi önmagában nem elég a gyerekre.

Mondom ezt úgy, hogy évekig egyedülálló anya voltam nulla tartasdijjal

2022. jan. 5. 16:43
 19/33 anonim ***** válasza:
54%
Már hogyne kéne anyukának semmit hozzátennie anyagilag a gyereke neveléséhez?? Bizony, hogy neki is hozzá kell járulnia anyagilag a kiadásokhoz!
2022. jan. 5. 21:21
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Én nem fizetném ki neki, aztán felőlem fejre is állhatna, ha nem tetszik neki.
2022. jan. 6. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!