Hogy tudtok otthon maradni 3 évig?
Kisfiam 21 hónapos, márciusban tölti be 2-t. Szeretnék otthon maradni vele 3 éves koráig, de akkor már vissza kell mennem dolgozni.
Oviköteles majd csak 2023. szeptembertől lesz. Hamarabb nem hiszem hogy bevennék arra a 2-3 hónapra. Május végéig vannak csak foglalkozások, utána nyári zárás. Nem hiszem, hogy jó lenne egy "összeszokott" csapatba kezdenie évközben.
Bölcsibe 3 évesen már nem veszik fel.
Segítségünk nincs, nem tud rá senki vigyázni.
Barátnőm meg tudta oldani, mert júliusi a fia, így a felgyülemlett szabadságokkal kihúzta szeptemberig, amikor már ovis lett a gyereke.
Nekem viszont a szabadságon kívül is még legalább 3 hónapot meg kell oldanom.
Csak az marad, hogy már idén ősztől bölcsiben kezd?
Persze örülök neki, hogy eddig is vele lehettem. Tudom, hogy külföldön 1-3 hónap otthonlét van. Csak nem értem, hogy miért folyik a csapból is, hogy 3 évig otthon lehet lenni, ha a valóságban nem lehet ezt megoldani.
Ti, akik otthon tudtatok maradni mind vállaltátok, hogy megszűnjön a munkaviszonyotok?
Én nem szívesen adnám fel a munkám, a szakmámban dolgozok, viszonylag közel is van, rugalmas is.
Én úgy hogy két gyerekem őszi, sima liba :)
A harmadikra meg csődbe ment a cégem, és végül 4 éves múlt, mire elhelyezkedtem. A tél végi-tavaszi gyerek szívás.
"kiveszed a felgyült szabit. Mar majus, június van"
Elég optimista számítás. Nekem úgy, hogy semmit nem vettem ki a szülés évében, úgy is csak kicsivel több mint 1 hónapra elég szabim van 37 évesen. Màrcius eleji gyerekkel ez annyit tesz, hogy, majdnem fél évet kellene megoldani bébiszitterrel.
Ez egyrészt anyagi katasztrófa, másrészt kétlem, hogy jobb lenne neki 1/1 egy addig idegennel, mint 2 szakképzett dolgozóval ovinál kisebb gyerekcsoportban. Ha nem a szülő marad otthon vele, akkor két "rossz" közül a bölcsi a jobb választás.
Soha nem akartam 3 évig otthon maradni gyerekekel 2 éves volt a legidősebb fiam és 9 hónapos az öcse mikor vissza mentem dolgozni kellet pénz .
Lányomnál 1,5 éves volt mikor bölcsibe kezdte .
Ismertem olyan anyukát aki szintén azt mondta hogy gyerek 3 éves koráig vele lesz aztán még sem maradt otthon vele addig csak 2 éves korig mert kellet pénz gyerek meg ment bölcsibe.
29 nap szabadságom van a bent maradtakkal együtt. 25 éves vagyok. Egész pontosan március közepén lesz 3 éves.
A babyszitteres megoldásra én is gondoltam -habár jól állunk anyagilag-, de nálunk Budapesten még a "szakképzetlen" diák lányok is 1500-2000ft/óráért vállalják. Egy nap 9,5 órát vagyok távol és van 20 munkanap legalább 1 hónapban, ez már alaphangon 300.000 ft.
#19 Ezt írtam már, hogy kérdeztem a bölcsiben, de erre azt mondták, hogy mivel túljelentkezés van így nem tudják garantálni a helyet. Nem fognak üresen fenttartani 1 helyet januárig, holott már szeptemberben vinné 20 másik szülő a gyereket. Egyébként nekem se lenne lelkiismeretem így foglalni egy helyet. Az más tészta, ha alapból nem töltenek fel minden helyet szeptemberben, így nem foglaljuk el mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!