Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudtok otthon maradni 3...

Hogy tudtok otthon maradni 3 évig?

Figyelt kérdés

Kisfiam 21 hónapos, márciusban tölti be 2-t. Szeretnék otthon maradni vele 3 éves koráig, de akkor már vissza kell mennem dolgozni.

Oviköteles majd csak 2023. szeptembertől lesz. Hamarabb nem hiszem hogy bevennék arra a 2-3 hónapra. Május végéig vannak csak foglalkozások, utána nyári zárás. Nem hiszem, hogy jó lenne egy "összeszokott" csapatba kezdenie évközben.

Bölcsibe 3 évesen már nem veszik fel.

Segítségünk nincs, nem tud rá senki vigyázni.

Barátnőm meg tudta oldani, mert júliusi a fia, így a felgyülemlett szabadságokkal kihúzta szeptemberig, amikor már ovis lett a gyereke.

Nekem viszont a szabadságon kívül is még legalább 3 hónapot meg kell oldanom.

Csak az marad, hogy már idén ősztől bölcsiben kezd?

Persze örülök neki, hogy eddig is vele lehettem. Tudom, hogy külföldön 1-3 hónap otthonlét van. Csak nem értem, hogy miért folyik a csapból is, hogy 3 évig otthon lehet lenni, ha a valóságban nem lehet ezt megoldani.

2022. jan. 3. 12:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ti, akik otthon tudtatok maradni mind vállaltátok, hogy megszűnjön a munkaviszonyotok?

Én nem szívesen adnám fel a munkám, a szakmámban dolgozok, viszonylag közel is van, rugalmas is.

2022. jan. 3. 13:31
 12/21 anonim ***** válasza:
9, anyagilag kicsit több, mert ha márciusban nem megy vissza, ugrik a munkája. A munkáltató csak a gyerek 3 éves koráig köteles megadni a fizetés nélkülit.
2022. jan. 3. 13:33
 13/21 anonim ***** válasza:
20%
Én biztos nem adnám be igy bölcsibe. 3 éves koráig azaz marciusig Gyes, kiveszed a felgyült szabit. Mar majus, június van. Elkezdesz dolgozni, nyárra pedig bébiszitter. Szeptembertől ovi. Hamarabb ha nem muszaj tuti nem vinném, de a jó melót sem hagynám veszni.
2022. jan. 3. 13:40
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy hogy két gyerekem őszi, sima liba :)

A harmadikra meg csődbe ment a cégem, és végül 4 éves múlt, mire elhelyezkedtem. A tél végi-tavaszi gyerek szívás.

2022. jan. 3. 14:05
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
3. vagyok, akkora óvodapedagógus hiány van, hogy ettől mostanában nem kell félnem, hogy ne találnék munkát.
2022. jan. 3. 14:13
 16/21 anonim ***** válasza:

"kiveszed a felgyült szabit. Mar majus, június van"

Elég optimista számítás. Nekem úgy, hogy semmit nem vettem ki a szülés évében, úgy is csak kicsivel több mint 1 hónapra elég szabim van 37 évesen. Màrcius eleji gyerekkel ez annyit tesz, hogy, majdnem fél évet kellene megoldani bébiszitterrel.

Ez egyrészt anyagi katasztrófa, másrészt kétlem, hogy jobb lenne neki 1/1 egy addig idegennel, mint 2 szakképzett dolgozóval ovinál kisebb gyerekcsoportban. Ha nem a szülő marad otthon vele, akkor két "rossz" közül a bölcsi a jobb választás.

2022. jan. 3. 14:44
 17/21 anonim ***** válasza:
13 vagyok. Igen, kéne tudni h márc. 1 vagy 31. Pontosan mennyi a szabi, van-e több gyerek, anyuka hány éves stb.stb. A nyarat viszonylag könnyű megoldani, sok pedagogus, diák vállal bébiszitterkedést.
2022. jan. 3. 15:39
 18/21 anonim ***** válasza:
20%

Soha nem akartam 3 évig otthon maradni gyerekekel 2 éves volt a legidősebb fiam és 9 hónapos az öcse mikor vissza mentem dolgozni kellet pénz .

Lányomnál 1,5 éves volt mikor bölcsibe kezdte .

Ismertem olyan anyukát aki szintén azt mondta hogy gyerek 3 éves koráig vele lesz aztán még sem maradt otthon vele addig csak 2 éves korig mert kellet pénz gyerek meg ment bölcsibe.

2022. jan. 3. 18:28
 19/21 anonim ***** válasza:
A bölcsibe beiratkozásnál kérdezik mikor kezdene, és akkor kezd, mondjuk 2023 januárban
2022. jan. 3. 20:06
 20/21 A kérdező kommentje:

29 nap szabadságom van a bent maradtakkal együtt. 25 éves vagyok. Egész pontosan március közepén lesz 3 éves.

A babyszitteres megoldásra én is gondoltam -habár jól állunk anyagilag-, de nálunk Budapesten még a "szakképzetlen" diák lányok is 1500-2000ft/óráért vállalják. Egy nap 9,5 órát vagyok távol és van 20 munkanap legalább 1 hónapban, ez már alaphangon 300.000 ft.

#19 Ezt írtam már, hogy kérdeztem a bölcsiben, de erre azt mondták, hogy mivel túljelentkezés van így nem tudják garantálni a helyet. Nem fognak üresen fenttartani 1 helyet januárig, holott már szeptemberben vinné 20 másik szülő a gyereket. Egyébként nekem se lenne lelkiismeretem így foglalni egy helyet. Az más tészta, ha alapból nem töltenek fel minden helyet szeptemberben, így nem foglaljuk el mástól.

2022. jan. 4. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!