Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi miatt emelnek ki egy...

Mi miatt emelnek ki egy gyermeket a családból?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy lelki / fizikai bántalmazás, szexuális abúzus illetve szülő drog / alkoholfüggősége.

Olvastam még az elhanyagolást? Ez mit jelent pontosan?

Illetve szegénység miatt elvileg nem emelhetnek ki gyermeket, de ha nincs víz, gáz, nincs mit enni?

A kérdés szimplán elméleti, nemrég olvastam egy cikket mennyi állami gondozott van, és felmerült ez a kérdés.

2021. dec. 30. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elhanyagolás: nem viszi orvoshoz,oviba,iskolába,ezek gyakoriak.

Ha nincs mit enni nyílván akkor is.

Gáz nem feltétel ha más módon megoldott a fűtés,a vizet pedig sokan ma is kútról hozzák.

2021. dec. 30. 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Óvodában dolgoztam. Egy 7 gyerekes családnak az óvónő vásárolt be minden pénteken, hogy hétvégén legyen mit enniük! A gyerekek (magyar család!!) koszosak voltak és elhanyagoltak. Érzelmileg is. Az egyik középsős fiút a gyermekpszichiátriára vitték el.

Mégse tett a gyámhatóság semmit!!!

2021. dec. 30. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A 2es által leírtakhoz: ha az ilyen gyerekeket mind kiemelnék azt nem bírná el a rendszer. A c-k 60% -a ilyen. Az ilyen gyerekek védelembe vannak,azert rájuk néznek a gyermekvédelemben.
2021. dec. 30. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ők nem voltak c-k.
2021. dec. 30. 18:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
De pont olyanok...
2021. dec. 30. 20:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2, általában az az ilyennel a legnagyobb baj, hogy nem azzal segít az óvónő, ha bevásárol, hanem leírja és jelzi. mert ilyenkor mindenkinek nagy a szája, de ha a tapasztaló személy nem jelez, mi mi a francot csináljunk?????
2021. dec. 30. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Kapaszkodj meg, engem iskolai felszereléshiány miatt nyomott fel a nagyobbik lányom osztályfőnöke :D

Egyedül vagyok 3 gyerekre (csak fizikailag, mert párom hétvégén van csak itthon a munkája miatt) és sokszor csúszok a dolgok beszerzésével.

De a gyerekek rendben vannak, járnak iskolába, rendezettek és anyagi gondjaink sincsenek, sőt. Én gyeden vagyok a legkisebb gyerekkel.

Elég egy antipatikus tanár vagy védőnő vagy akárki...

Oké, emiatt nem emelik ki őket de most hónapokig jár hozzánk a családsegítő tök feleslegesen (ő is unja xD)

Gyakorik a túlkapások, ellenben oda nem mennek ahova kellene.

2022. jan. 3. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!