Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az, aki háziasszonyosdit...

Az, aki háziasszonyosdit játszik, mert sok gyereke van, az mihez fog kezdeni, hogyha a gyerekek nagyok lesznek vagy kirepülnek?

Figyelt kérdés
9 év alatt szült egy yt anyuka 6 gyereket. Nem tervezi, hogy visszamenjen dolgozni, ő marad a "bázison", mert ennyi gyerek mellett nem tudna dolgozni. Oké, de mit csinál, hogyha a legkisebb is felnő? Az ilyenek mit csinálnak?
2021. dec. 27. 17:23
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
84%
30, egy kisbabával vagyok itthon, és még kettőt tervezünk, aztán megyek vissza dolgozni, ha a legkisebb is ovis. Csak azt akartam mondani, hogy nálunk a férjem javasolta kifejezetten, hogy maradjak otthon, mert nem csak én, hanem ő is jobban élvezi, hogy több időm van a közös, családi dolgokra, háztartásra. De igen, minden napom hobbi, mert mindig is arra vágytam, hogy anyuka és feleség legyek, imádom az életünket, és sokkal több energiám van a páromra, mint amikor napi 12 órát dolgoztam. A párommal egyenrangú felek vagyunk a kapcsolatban attól még, hogy mindenki azt csinálja, amihez jobban ért és jobban szeret. Nem kerestem rosszul baba előtt, most is egész sok gyedet kapok, a párom keres átlag fölött, nem hiszem, hogy ez nekem felróható.
2022. jan. 11. 18:06
 32/45 anonim ***** válasza:
2%

Persze, még most jobban élvezi. Majd a harmadiknál meglátod.

Egyenrangú kapcsolat pont nem az amiben vagy. Arányaiban máris eltolódik. Majd egyszer visszatekintve látni fogod. :)

2022. jan. 11. 20:07
 33/45 anonim ***** válasza:
73%
Nem mindenki élvezné ezt egy gyerekkel sem, szerintem egy nagyobb részben személyiség függő, mint gyerek szám függő. A férjemmel kiegészítjük egymást, mindketten elégedettek vagyunk egymás mellett, nem hiszem, hogy ez arra utalna, hogy valamit annyira rosszul csinálunk. De ha neked az a hobbid, hogy boldog emberek fölött keseregsz, hogy majd meg tudod, hogy neked is szar lesz, akkor inkább ne oszd meg a tanácsaid.
2022. jan. 15. 08:23
 34/45 anonim ***** válasza:
Én biztos nem kesergek. De nézz csak szét a világban. Mennyi a válás, megcsalás. Nekem ne magyarázza senki hogy egyenrangú az a kapcsolat ahol a nő ki van szolgáltatva a férjének.
2022. jan. 15. 13:48
 35/45 anonim ***** válasza:
60%
Én nem általánosan beszéltem, csak azt mondtam, hogy az én kapcsolatomban egyenrangúak vagyunk a férjemmel. Diplomás nő vagyok egy hiányszakmában, bármikor vissza tudok menni dolgozni. Gyerek előtt is gondoskodtam magamról, most is kapok annyi gyedet, amiből neccesen, de meg tudnánk élni, nem a férjemtől függ, hogy életben maradok - e. De amúgy a gyerekvállalás két emberes dolog, miért lenne gond, ha egy nő számol a férje fizetésével? Attól, hogy egy nő ideiglenesen vagy nem ideiglenesen kevesebbet keres, mint a férje, az nem jelenti azt, hogy nem egyenrangúak. A válások meg nem ezen múlnak. 100 éve nem volt válás, pedig a nők feladata egyoldalúan a gyereknevelés volt. Nem azt mondom, hogy ez az ideális, de rossz dolgot magyarázol rossz dologgal.
2022. jan. 17. 08:16
 36/45 anonim ***** válasza:
31%

:D Persze-persze... Teljesen el vagy tévedve. 100 évvel ezelőtt??? Te mégis hol élsz :D :D

Olyan szánalmasak az ilyen nők... én nem hangoztatnám hogy diplomás vagy. Tuti valami salátaszakma.....

2022. jan. 28. 09:44
 37/45 anonim ***** válasza:
75%
Az 1900-as évek elején kezdtek számottevően válni az emberek. Ez volt a gond? Jobban érzed magad, ha nem 100 évet írok, hanem 120-at? Nem ez volt a mondandóm lényege. Vegyészmérnök vagyok.
2022. jan. 29. 08:18
 38/45 anonim ***** válasza:
71%
Azert nem valtak el mert szegyen volt nem azert mert nem akartak
2022. jan. 29. 19:53
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza van. A nők kiszolgáltatott helyzetük miatt nem váltak. Szemet hunytak a félrelépéskor, meg akkor is ha elcsattant pár pofon. Ez volt a norma hogy a ffi az úr...
2022. jan. 31. 22:36
 40/45 anonim ***** válasza:
71%

Élvezi az életet, több időt tölthet a férjével, nyaralhat, unokázhat. Több ideje van azt csinálni, amit szeret, tanulhat, foglalkozhat a hobbijával, akár vállalkozást nyithat stb. Meg azért a ház körül mindig van mit csinálni szerintem. Tehát ugyanazt, amit ti munka után meg a szabadnapotokon csináltok, ő bármikor megteheti ;)

Off: Nem olvastam végig a válaszokat, de azért sok válaszolón érződik, hogy lenézi a háziasszonyokat. Meg ez a “háziasszonyosdid játszik” megfogalmazás is elég érdekes. Bár engem nem érint, még nem vagyok háziasszony, de azért elég gázak vagytok.

2022. máj. 22. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!