Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Új apuka, hogyan történjen az...

Új apuka, hogyan történjen az összeszoktatás?

Figyelt kérdés

kisfiam (3) és én együtt éplünk a gyerek apja pedig külföldön.

nagyon viharos kapcsolatunk volt és igazából a gyerek apja nem is ismeri a fiát mert nem élt velünk. (ebben nagyon nagy szerepem volt nekem is mert abban az időszakban nem úgy kezeltem a kapcsolatunkat ahogy kellet volna és elhidegültünk)

Kapcsolatban maradtunk de mind 2 en tudtuk hogy ez igazából nem kapcsolat de ő anyagi biztonságot nyujtot, viszont kiderült hogy nem tudunk együtt maradni mert mind kettőnk számára lassan de jönni fog valaki más.

Amiért írtam hogy eléggé tehetek róla mert nagyon sokszor fegyverként használtam a gyereket és 3 év alatt nem volt kedvem közeledni hozzá (nem fogok szépíteni).

Jelenleg heti 1-2 alkalommal kameráznak telefonon egymással de ez inkább egyirányú mivel a gyerek még nem nagyon tud rá koncentrálni.

Azt megbeszéltük hogy ő már nem nagyon fog hazajönni (csak látogatni a gyereket) és én pedig egyre nyitottabb vagyok arra hogy megismerkedjek valakivel akit nyilván be is mutatnék a fiamnak.

Hogyan lehet a legjobban kivitelezni hogy ne legyen sérülés a gyereknek és ha így is alakult tudja hogy az apja szereti őt de nem mindennapos résztvevő , akivel meg talán összejövök ő is talán egy apa szerepet be tud tölteni?

2021. dec. 21. 15:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Mielött féreértés lenne az "új apukát" úgy értettem hogy mint szerep. Nem szándékozom az apja ellen nevelni a gyereket.
2021. dec. 21. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Amíg nincs párod, felesleges ezen rágódni.
2021. dec. 21. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:
97%
Most komolyan egy olyan helyzetre akarsz felkészülni, amiről fogalmad nincs, mikor következik be? A gyerek 3 éves, az idő halad, lehet 10 lesz, mire megtalalod az igazit
2021. dec. 21. 16:10
 4/5 anonim ***** válasza:
95%

Majd akkor kiderül. Lesz ahogy lennie kell. En 6 eve voltam el, azóta nincs uj párom. Lehet neked sem lesz meg 20 évig, addig minek ezen rágódni ?

Ha eljon az ideje majd úgyis adja magát a helyzet.

2021. dec. 21. 16:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4 éves volt a lányom, mikor az apja külföldre költözött. Hamarosan lett új párom, de sosem lett a gyerekem új apja. Sosem lett neki hirtelen bemutatva, hogy na ő anya új párja, hanem összefutottunk közös programokon, eltöltöttünk egy kis időt együtt, aztán egyre többet, majd összeköltöztünk és az életünk részévé vált. Most kamasz a lányom, az apjával hullámzó a kapcsolata, sokszor noszogatni kell, hogy válaszoljon neki, de mikor ritkán nála van, akkor nagyon jól érzi magát vele. A férjemmel kb. 15 éves koráig jó volt a kapcsolata, de nem szülői. Most kamaszként vele sem könnyű, mint általában a szülővel sem, de szerintem ez csak átmeneti.
2021. dec. 21. 16:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!