Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha mégse...

Mit tegyek, hogyha mégse bírom két kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

Hatalmas nagy hülyeséget csináltam. Nincs két év a két gyerekem között (23 hónap van). Azt hittem, hogy bírni fogom, de mégse bírom se szusszal, se idegekkel.

Úgy terveztük, hogy 3-4 év lesz a két gyerek között, és azért nem is védekeztünk, mert endometriózissal műtöttek, ami visszajött (+petefészek ciszta), és az első gyerek is nagyon sokára jött össze). Több mint egy évig szüles után nem szexeltünk, elsőre összejött a kicsi.

A nagy hisztizik, a kicsi sír. 20 felé szakadok. Olyan fáradt vagyok, hogy utoljára vasárnap mostam hajat.

2021. dec. 19. 14:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
99%
Nyomd a férjed kezébe az egyiket.
2021. dec. 19. 14:32
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Apuka? Nekem kerek 2 év van köztük. Most mondanám, hogy gy jobb lesz de valami mindig lesz. Igaz kb az első év után legalább aludni hagy a kisebb de most hogy a kicsi 2 a nagy 4, most meg egymást verik. Az egész napom azzal telik, hogy szedem őket szét. De amúgy mi így terveztük és nekem a férjem irtó sokat is segít, szóval ha neked nem segít őt kell meggyőzni mert ez a kis korkülönbség sztem nem egy emberes dolog.
2021. dec. 19. 14:35
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Most már semmit,kibírod!
2021. dec. 19. 14:40
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Külső, fizetett segítség? Legalább heti kétszer pár órára. Sokat segítene. A nagyot add bölcsibe, legalább 4 órára! Vagy nézz CSANÁ-t. Most félévkor szerintem ideális lenne a beszoktatás.
2021. dec. 19. 14:43
 5/15 anonim ***** válasza:
66%

Itt mindenki irja apukat. De sajnos apuka sok haznaö 10 12 orat dolgozik. Abban az idöben pedig anyuka egyedül van

Most irhatnatok neki, hogy dehat tudta mire vallalkozik de sajnos az ilyesmit nem lehet elöre tudni. Van amelyik baba eszik alszik sose sir van amelyik igenyli a több törödest.

Tanacsot nem tudok adni. Egyetlen megoldas az idö. Bölcsöde, ovoda esetleg, ha nagy szülök sincsenek

2021. dec. 19. 14:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
4. A bölcsi (állami) csak akkor jár felénk ha dolgozik az anya is és az apa is. Vagy, a csed alatt is járt volna nekem a nagyra, de mivel a kérdező is már megszült így max fél éve lehet a csedbol, így arra a kis időre szerintem kar beadni, főleg mert kb otthon lenne állandóan mert összeszedne minden takonykórt.. gyed alatt már csak a maganbolcsi van. Ami azért szerintem aránytalanul sokbebkerul az átlagembernek. Persze akinek az átlagnál jobbsk a körülményei, annak simán okés lehet, de sajna ez a többségnek nem palya. 2es vagyok.
2021. dec. 19. 14:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze tudom. Azert irtam, hogy esetleg az egy megoldas lehet, ha a szülök meg tehetik.

Nagyon nehez most szegeny kerdezönek :(

2021. dec. 19. 15:06
 8/15 anonim ***** válasza:
97%

Igen tuti. :(

Emlekszem én sem tudtam merre állok arccal az első évben. Meg depis is lettem, pedig nekem tényleg segít a férjem. Ami még sokat segített, hogy mentünk állandóan valahova. Játszótérre vagy sétálni.. lényeg hogy a nagyot kb állandóan le kellett kötni, mert ha nem volt valami program, akkor jött a hiszti

Persze nehezítette, hogy a kicsi szopik és én meg annyira nem szeretem azt sehol hagyni neki csak itthon. Persze valahol meg kell alkudni.

Az művészet, hogy osszehangold a gyerekek rutinjat de kb ha fél éves lesz a kicsi akkor már lehet vele próbálkozni. Legalább akkor lesz egy kis nyugid ha egyszerre alszanak.

2021. dec. 19. 15:13
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Apuka?

Szerintem a 2 èv már nem olyan gáz..

Nálam 1,5 év van köztük..

2 èves a kicsi, már egész jó

Mi 3-at terveztünk kis korkülönbséggel, de még most is bizonytalanok vagyunk a 3.-kal.

Vagyis most jutottunk el oda, hogy talàn mégis akarunk ( eddig hiába volt az a terv, visszakoztam, baromi nehèz a gyerekkel)

De kb 3-3,5 lesz a kicsi és pici közt..

2021. dec. 19. 15:48
 10/15 anonim ***** válasza:
80%

Annyit tudsz tenni, hogy túléled. Nekem 21 hónap van köztük. Az első egy évre nem nagyon emlékszem, de hosszú volt, az biztos.

Ahol tudsz, kérj segítséget, Apa, nagyik, unokatesók, szomszédok. Ha a nagy elmegy oviba, sokkal könnyebb lesz.

Plusz szedd elő a humorérzéked. Nekem van egy videópárom a lányomról, az elsőn torka szakadtából üvölt, mert nem akar aludni. Nagy nehezen elráztam a fenekét, aludt 3 órát, majd a következő videón az látszik, hogy kipattan a szeme, és tovább üvölt, mintha mi sem történt volna... Durván tolta a dackorszakot, egyemmeg. Néha előkerülnek, megnézem, és könnyesre vihogom magam rajta.

Szóval kitartás, lesz jobb is.

2021. dec. 19. 16:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!