Adnátok klasszikus nevet a babátoknak?
Pl: István, Sándor, János, József, Ferenc, Lajos stb
vagy
Erzsébet, Piroska, Mária, Julianna, Katalin stb
A fiam Géza. Gézunak hívjuk. Szereti a nevét. Az oviban is elfogadják.
Az egyik lányom Veronika. A másik lányok Dorottya. Mondjuk ez a név nem annyira ritka, de a környezetünkben nincs sok belőle.
Igen ezerszer inkább ezeket mint a modern túltolt tucatneveket.
A mi környezetünkben ez a vonal dívik, 6 év alatti korosztályban vannak: Géza, Buda, Miklós, János, Ottó, Endre, Katalin, Mária, Annamária, Stefánia, Sarolta, Ilona
Részvétem
Nálunk ilyen neveik a cigányoknak vannak
27es, mifelénk a cigányok Zara, Lara, Benett, Noel, Kolen, Nolen
Én inkább őket sajnálom, alapból nehéz helyzetben vannak még egy ciki névvel ki is szúrnak velük.
Igen, a János nevet kifejezetten szeretem, adnám is. Ferencet, Istvánt és Sándort többet is ismerek a 20-as korosztályból (nem cigányok). A József és Lajos határeset, az annyira nem tetszik. De szászor inkább adnék egy Józsefet vagy Lajost is a gyerekemnek, mint a Meddoxot vagy a Benettet.
Lányok közül a Piroska nem tetszik (a farkas jut eszembe), de a többivel semmi gond. Julianna helyett a Júlia szebb szerintem.
Amúgy egy csomó olyan nagyon klasszikus név van, ami szerintem minden koroszályban megfelelő: Anna, Judit, Eszter, Ilona, László, András, Péter, Mihály
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!