Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok klasszikus nevet a...

Adnátok klasszikus nevet a babátoknak?

Figyelt kérdés

Pl: István, Sándor, János, József, Ferenc, Lajos stb

vagy

Erzsébet, Piroska, Mária, Julianna, Katalin stb

2021. dec. 18. 16:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
45%

A fiam Géza. Gézunak hívjuk. Szereti a nevét. Az oviban is elfogadják.

Az egyik lányom Veronika. A másik lányok Dorottya. Mondjuk ez a név nem annyira ritka, de a környezetünkben nincs sok belőle.

2021. dec. 18. 19:48
 22/29 anonim ***** válasza:
36%
András a legkisebb gyerekem, valahogy a terhesség legelejétől ez forgott a fejemben. Andris, Bandus, imádom ❤️
2021. dec. 18. 19:55
 23/29 anonim ***** válasza:
37%
Igen adnám. Szerintem sokkal szebb nevek ezek,mint néhány mai.
2021. dec. 18. 21:17
 24/29 anonim ***** válasza:
40%
Van, ami tetszik és van, ami nem. Nem az befolyásol, hogy mi divatos vagy se.
2021. dec. 18. 22:52
 25/29 anonim ***** válasza:
12%
Nem ezeket, de más kalsszikusat igen. Én az ilyen Zsüliett, Gandalf, Noel, Emili nevektől vagyok kész. Az most divatosokból is tetszik pár visszafogottabb, pl Kira, Liza, de a magyarul fonetikusan írt angolszász neveket nevetségesnek tartom. Semmi különleges nincs bennük, mert minden második gyereket úgy hívnak amerikában, a helyesírásuk miatt úgy néz ki mint a bikicsunáj, és a legtöbb magyar vezetéknévhez nem is illenek.
2021. dec. 19. 09:31
 26/29 anonim ***** válasza:
19%

Igen ezerszer inkább ezeket mint a modern túltolt tucatneveket.

A mi környezetünkben ez a vonal dívik, 6 év alatti korosztályban vannak: Géza, Buda, Miklós, János, Ottó, Endre, Katalin, Mária, Annamária, Stefánia, Sarolta, Ilona

2021. dec. 19. 20:06
 27/29 A kérdező kommentje:

Részvétem

Nálunk ilyen neveik a cigányoknak vannak

2021. dec. 19. 22:35
 28/29 anonim ***** válasza:
36%

27es, mifelénk a cigányok Zara, Lara, Benett, Noel, Kolen, Nolen

Én inkább őket sajnálom, alapból nehéz helyzetben vannak még egy ciki névvel ki is szúrnak velük.

2021. dec. 20. 05:36
 29/29 anonim ***** válasza:
28%

Igen, a János nevet kifejezetten szeretem, adnám is. Ferencet, Istvánt és Sándort többet is ismerek a 20-as korosztályból (nem cigányok). A József és Lajos határeset, az annyira nem tetszik. De szászor inkább adnék egy Józsefet vagy Lajost is a gyerekemnek, mint a Meddoxot vagy a Benettet.

Lányok közül a Piroska nem tetszik (a farkas jut eszembe), de a többivel semmi gond. Julianna helyett a Júlia szebb szerintem.

Amúgy egy csomó olyan nagyon klasszikus név van, ami szerintem minden koroszályban megfelelő: Anna, Judit, Eszter, Ilona, László, András, Péter, Mihály

2021. dec. 20. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!