Adnátok klasszikus nevet a babátoknak?
Figyelt kérdés
Pl: István, Sándor, János, József, Ferenc, Lajos stb
vagy
Erzsébet, Piroska, Mária, Julianna, Katalin stb
2021. dec. 18. 16:10
11/29 anonim válasza:
Ezeket pont nem, de pl az egyik lányom Emília, ez sem egy modern, felkapott keresztnév, de szerintünk csodaszép.
13/29 anonim válasza:
Én igen. Ezek a felsoroltak pont nem tetszenek, de a nagyobb fiam Vilmos, a kisebb Miklós. A lányom Veronika.
14/29 anonim válasza:
6-os!
X év múlva pedig a Mia, Milla, Lili és Bence és még nem tudom milyen nevekkel lesznek tömve ugyanazok a helyek. Akkor azok voltak a felkapott nevek, most ezek.
Egy név mitől unalmas? Több embernél olvasom ezt indoknak, de nem értem. Lehet csak én vagyok így, de nevekhez személyeket társítok vagy szimplán eldöntöm, hogy tetszik-e. Önmagában nem lehet egy Mária unalmasabb, mint egy Mila.
Igen, mi adtunk. Nem ez volt a döntő, hanem, hogy mi tetszik és mi illik a családnévhez.
15/29 anonim válasza:
Julianna, katalin még ma is divatos, de ezek a piroska, lajos kaliberek mar rég kimentek a divatbol.
16/29 anonim válasza:
Nem, mert ezek számomra unalmasak, és nagypapám korosztályát idézik. A fiam azért lett Leó, mert ez már egy-két generációval "klasszikusabb" név, nem idéz öreg rokonokat, csak múltszázadi romantikát. Amúgy meggyőződésem, hogy ezen logika mentén lesznek felkapottak a nevek, majd válnak öregessé, majd élik reneszánszukat. Majd ha lesz egy generáció, aki nem ismer Lajos bácsikat, akkor újra adni fogják.
20/29 anonim válasza:
Nem. Öreg bácsikat, néniket társítok ezekhez a nevekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!