Hogyha csak az anyagiak számítanának, hány gyereket tudnátok eltartani?
Ha csak az anyagiak számítanának, akkor hány gyereket tudnátok a párotokkal eltartani? Ha a teherbírást, vágyakat (ki hányat szeretne) félretennétek, és csak az anyagiakat néznétek, mennyi a max, amennyit be tudnátok vállalni, hogy tisztességesen felnevelitek őket?
Tisztességesen = támogatni az élete elkezdésében (házat venni, vagy akár csak egy kis pénzt adni neki, hogy ne pucér p...ával kezdje az életet), nyaralni vinni őket (akár külföld, akár belföld), normális élettér, stb.
Mi szeretnénk a két gyerekünknek valamiféle anyagi segítséget adni, ha jól alakul, akkor lakás is lehet talán ez, de azért szeretném jelezni, hogy nàlunk otthon az volt a támogatás, hogy diplomáig otthon maradhattam, illetve pár évig a szüleim másik lakásában laktam. Sem ezalatt sem azóta nem adtak semmilyen támogatást, "csak" az orvosi diplomámat meg olyan munkamorált, hozzáállást, ami segített boldogulni.
Az életben soha nem jutott eszembe, hogy pucér p...val tettek volna ki.
Ha a jelenlegi életszínvonalunk nem változna, és garantálva lenne a munkánk, akkor szerintem 3 gyereket simán, úgy is ha mindhármat fejlesztésekre kéne hordani. Lakást nem biztos, hogy vennénk nekik, de még az is lehet 20 év alatt valahogy azt is kigazdálkodnánk. Bár ez most se terv.
Ha meg semmilyen fejlesztés nem kéne, szigorúbban kezelnénk a kiadásokat (de még azért kisebb szórakozások, mozi, belépők, jobb játékok ünnepre, elektronikai eszközök stb beleférne), akkor akár 4-5 gyerek is. Arányaiban szerintem az első gyerek a legdrágább, mert ott semmi nincs még, később meg tesóktól mindenfélét lehet örökölni és nem csak a filléres babaruhákra gondolok, hanem a játék/bútor/fejlesztő tárgyak stb.
De nekünk max két gyerekünk lesz szerintem, nem a pénz miatt, az én energiáimnak ennyi fér bele úgy, hogy a gyerekeknek is jó legyen.
Ha azt veszem, hogy apám 4 kisgyereket nevel most a feleségével 1 keresetből, és mindenre tellik, tesóimat viszik külön sportolni, úszás, kézilanda a megyeszékhelyre (25km), illetve belföldre nyaralni, akkor mi a párommal 12-őt is tudnánk vállalni.
Ha a fenti kérdésbeli feltételeket vesszük, akkor meg 1-et sem :D
Le van írva, hogy ház vagy pénz.
Ha csak a családi pótlékot teszitek a gyereknek félre minden hónapban, akkor az már kicsivel több, mint 2 és fél millió forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!