Hogyha csak az anyagiak számítanának, hány gyereket tudnátok eltartani?
Ha csak az anyagiak számítanának, akkor hány gyereket tudnátok a párotokkal eltartani? Ha a teherbírást, vágyakat (ki hányat szeretne) félretennétek, és csak az anyagiakat néznétek, mennyi a max, amennyit be tudnátok vállalni, hogy tisztességesen felnevelitek őket?
Tisztességesen = támogatni az élete elkezdésében (házat venni, vagy akár csak egy kis pénzt adni neki, hogy ne pucér p...ával kezdje az életet), nyaralni vinni őket (akár külföld, akár belföld), normális élettér, stb.
Én már múlt időben tudok beszélni: hatot tudtam vállalni, ebből mind a hatot tisztességesen fel tudtuk nevelni. Na de nem egyszerre, mert a harmadik és a negyedik gyerekem között van 8 év.
19, 17, 14, 6, 4, 1 évesek.
Két gyermekem kivételével (6 és 4 évesek) minden gyerekemnek külön szobája van. Online oktatásnál sem okozott különösebb problémát, hogy a meglévő egy laptop mellé kellett még egy laptopot és egy tabletet venni.
Már a 19 évesem nem jön velünk nyaralni, de mind az 5 gyereket tudjuk vinni nyaralni, ha nem kellene védettségi kártya, akkor mehetnénk külföldre is, de így marad a Balaton.
Nem szoktunk egyszerre nagyobb kiadásokba beleugrani. Ha mondjuk le akarjuk cserélni két gyereknek a bútorait, akkor először az egyik, majd pár hónap múlva a másik következik. Ugyanez tv-nél, telefonnál, stb. Azt nem ígérem, és soha nem is ígértem, hogy mind a hatnak házat veszek, de mind a hatnak teszünk félre, mindnek nyitottunk bankszámlát.
Valaki ad penzt a gyereknek kezdo loketnek? Vagy akar egy hazat?
En sosem gondoltam erre,a szuleim nekunk se adtak, persze ott voltak,ha kellett volna a tamogatas, de peldaul en ragaszkodtam hozza, hogy sajat magam keressem meg a penzt. Szerintem ez egyebkent teljesne jo volt, en nem ereztem hianyat ennek. A szuleink szerettek colna,ga megtanuljul, higy mennyit kell dolgozni peldaul egy hazert.
De valakinel ez alap, hogy vesz egy hazat a gyerekenek?
Szavazni akartam a kérdést latva,de mivel szerepel benne, hogy haz, auto stb., amit mi akkor sem vennenk, ha csak egy gyerekunk lenne, igy nem szavazta.
Kettő a maximum, annyit normálisan fel tudnánk nevelni.
Egy mai 3 szobás ház cirka 30-40 millió, és van, hogy még ezen kívül rá kell költeni 5 milliót a felújítására. Nagyon felmentek az igatlan árak.
Továbbá a váratlan dolgokkal is számolni kell: mi van, ha az a gyerek beteg lesz? Vagy mondjuk nem üti meg a szintet a tanulásban, akkor magántanár kell neki. Keveset mondok, hogyha 3000/óráért vállal valaki korrepetálást. Azért az se kis pénz.
Milyen gyereket? Egészségest?
Mert a lányunknak csak a fejlesztése 25000Ft havonta..
Őmellé max még 1 gyereket tudnánk vállalni. De nem tesszük. Mert még az sem biztos, hogy külön életre képes lesz.
Akkor még más világ volt. Ha dolgoztál, akkor volt pénzed, házad. A szeletelt kenyér ma már 350-400 forint, egy gömb fagylaltot 320 forint alatt sehol se nyalsz el, és olyan keveset adnak, hogy a tölcsér 1/5-ét teszi csak ki. Cserébe még víziű is. Ma szinte már csak annak lehet háza, aki vagy adósságba veri magát egy életre, vagy beszül 3 gyereket. Egy csicska faluban 15 millió egy ház, amit még +15 millióból fel kellene újítani.
Ugy hogy lakasa is legyen egyet (max kettot) de hogy mindene legyen fullosan az egy. Ugy ertem legujabb jatekok legujabb mesehosos ruhak kesobb laptop nyaralas zsebpenz stb.
En is kaptam lakast es nagyon jo volt.
#2 vagyok
En egyaltalan nem rosszbol irtam ezt, de nekem ez a pelda, mert en igy nottem fel. Egyebkent 24 eves vagyok, szoval amikor én elkoltoztem 2 eve, nem volt annyira mas a világ. Az teny, hogy rohadt nehéz most mar hazat venni, es en belatom, hogy kell a segitseg es jol is jon nagyon a gyereknek. Oszinten mi meg messze allunk ettol, hogy ilyeneken gondolkozzunk, mivel meg meg sem született a kisfiunk. De a valaszokat olvasva itt, szerintem kicsit atfogjuk értékelni a nézeteinket, szoval koszi, hogy valaszoltal a kerdesemre!!
4, az elég olcsó. Nekünk havi 100, és ebben a spec.roboráló tápszer (rég nem csecsemő, de kell), vitaminok nincsenek benne. Természetesen a ruha, cipő...stb. is ezen felül jön.
Egészséges gyerekből 4-et is el tudnánk tartani.
Az egy beteg mellé még 1 is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!