Mit tegyek, ha az 1 éves gyerekem felkel hajnali egykor, és hajnali 4-ig nem alszik vissza?
Szálljatok már le az éjszakai evésről, fixen nem emiatt ébred fel, és nem ez volt a kérdés.
8-10 hónaposan (tudom 1 éves) szokott lenni egy nagy alvásborulás. Nekünk az volt a legdurvább, leghosszabb. Ugyanezt csinálta, felkelt és fent volt 2-3 órát.
Következetesen maradtunk a sötétben, és hintaszékben hintáztattuk magunkat, hátha visszaringatja.
Pár hétig tartott de nagyon roasz volt.
Most 1,5 évesen jutottunk el oda, hogy éjjel nem kell megetetni, mert nem igényli, de addig korgott hangosan a gyomra mikor éjjel felkelt.
Azóval 1,5 éves, magától visszaalszik, már nem kell átmenni hozzá éjjel, és már nem eszik.
De ez az időszak ilyen volt nekünk is.
Kitartást el fog múlni. És ne zárd rá az ajtót, meg nyugodtan vedd ki a kiságyból és öleld meg, emberből van ő is, nem egy vadállat akinek ketrecben a helye.
Csak át kell lendülni ezen az időszakon.
Pedig ennek a gyereknek az éjjeli etetés miatt ragadt be a kelés. Persze kelhetne más miatt is, de ennyi idősen ez már akkor is csak egy rossz szokás, amitől ő is szenved. Én is szoptattam 1 éves koron túl is mindkét gyerekemet, de az éjjelit pont ezért szüntettük be, amikor ennyi idősek voltak. Nekik is jobb volt.
Vicces amúgy, hogy valaki tanácsot kér, de ha kap, azt lepontozza. Az ilyen kérdésekre tényleg az az egyetlen jó válasz, hogy mindent jól csinálsz, és majd elmúlik?
Nem biztos hogy azért ébred fel mert éhes de ha megeteted akkor rögzül az éjszakai éves és akkor is fel fog kelni ha az eredeti ok megszűnt.
Egy egészséges 1 éves gyereknek nincs szüksége éjszakai étkezésre. Hosszú alvásra viszont szüksége van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!