Miért nem szólhat bele az apa az abortuszba?
Nőként teszem fel ezt a kérdést.
Oké, hogy a terhesség meg a szülés, meg az anya teste, de ez a 9 hónap eltörpül az gyerek egész élete mellett, hiszen ez nem erről szól. Egyáltalán nem vagyok abortusz ellenes, de szerintem abszurd azzal érvelni amellett, hogy az apa azért nem szólhat bele ebbe, mert az anyának lesznek striái a terhesség után, és nem az apának.
Ha teljes értékű szülő az édesapa is, akkor miért nem szólhat ebbe bele?
"5/23 A kérdező kommentje:
Tényleg nem vagyok abortusz ellenes, nem is szeretnék annak tűnni, de ha én férfi lennék, a gyerekem élete többet érne, fontosabb lenne, mint egy nő teste. Értitek?"
De, Kérdező, te abortusz ellenes vagy. Különben nem tennél egyenlőségjelet egy embrió és egy gyermek közé. Én férfi vagyok, és bocs, de nekem egy embrió konkrétan semmit sem ér, szemben a párommal, aki viszont nagyon sokat. Soha sem tudtam megérteni azokat az embereket (ha férfi, ha nő) akiknek egy - fejlettségben a gyűrűsféreg szintjén sem álló - embrió fontosabb a párjuknál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!