Miért nem szólhat bele az apa az abortuszba?
Nőként teszem fel ezt a kérdést.
Oké, hogy a terhesség meg a szülés, meg az anya teste, de ez a 9 hónap eltörpül az gyerek egész élete mellett, hiszen ez nem erről szól. Egyáltalán nem vagyok abortusz ellenes, de szerintem abszurd azzal érvelni amellett, hogy az apa azért nem szólhat bele ebbe, mert az anyának lesznek striái a terhesség után, és nem az apának.
Ha teljes értékű szülő az édesapa is, akkor miért nem szólhat ebbe bele?
1. A nő teste. A szülés meg azért veszélyes is lehet, akár még bele is lehet halni (persze, nagyon ritka, de azért megeshet).
2. Az apa sokkal könnyebben le tud lépni a gyerek mellől, mint az anya. Nem csak a fogantatásnál kell ott lenni, fel is kell nevelni.
Te szültél már, kérdező?
Gondolom, nem. A terhesség nem csak striákkal jár(hat). A szülésről nem is beszélve.
Igen, szültem. Azért csak most tudtam feltenni ezt a kérdést, mert végre lenyugodott így a nap végére :)
Tényleg nem vagyok abortusz ellenes, nem is szeretnék annak tűnni, de ha én férfi lennék, a gyerekem élete többet érne, fontosabb lenne, mint egy nő teste.
Értitek?
Huh ez a kérdés rólam szól
Becsúszott a gyerek, én nem akartam megtartani, ő igen.
Megtartottuk, mert bevállalt mindent, elvállalta, hogy anyja helyett is anyja lesz a gyereknek.
Szerencsére tartotta a szavát, ő csinál a vele mindent, amit egy átlagos családnál az anya.
Örülök hogy így döntöttünk, a kecske is jól lakott, és a káposzta is megmaradt.
Igen, csak férfiként úgy hagyhatod ott a sząrban a nőt a kikönyörgött gyerekkel, hogy a kutyát se fogja érdekelni.
Férfi rájön hogy a gyerek munkával jár, a kapcsolat megromlik, és a nő marad ott az egész életét megváltoztató gyerekkel, nem a férfi.
Azért, mert az apa nem tudja kihordani. Az apa csak arról tud dönteni, hogy a szülés után akar-e gyereket. Ha az embriót is fel tudná nevelni, jogos lenne a kérdés, így viszont még mindig a nőé a végső szó.
Természetesen, amint a gyerek megszületik, az anya nem mondhat le róla egyedül, amíg az apja nem mond le róla, kötelezettségei vannak felé.
Értem.
Teljesen jogos amiket írtok, hiszen abortusz nem stabil párkapcsolatokban történik, és a legtöbb ilyennél nincs bizalom, rendes kommunikáció, tehát semmi nem garantálja, hogy az apa tartaná a szavát.
Ha ez mégis így lenne, akkor sajnos így járt az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!