Divatos külföldi, vagy hagyományos magyar nevet adnál inkább a gyerekednek?
Oviban dolgozom, egy-két éve feltűnt, hogy mintha lenne két nagy csoport névadás szerint, vagy valamilyen divatos külföldi nevük van a kicsiknek, vagy valami tipikus ősmagyar.
Nektek melyik "ág" tetszik jobban?
Nem zavar, vagy ilyesmi, csak nálunk mintha tényleg lenne ilyen megosztottság. A gyerekek egyik fele szinte csak csupa Hanna, Kevin, Noel, Benett, vagy Csenge, Zselyke, Hunor, Nimród.
lehetőleg mind a két helybe beleférjen -és megállja a helyét, nem kell amúgy, hogy szélsőségesen erre, vagy arra húzzon.
amúgy nem is ez,én tetszés szerint választok nevet, tehát nem érdekelnek ezek a sztereotípiák; ami tetszik az tetszik, azt adom; nekem a hangzásvilága számít egy névnek. pl azt vettem észre, hogy szeretem a ,,lágy" neveket. De tehát szóval lehet, hogy az egyik gyerekem egy tipikus ősmagyar nevű lenne, a másik meg egy kicsit külföldiesebb; de nem nagyon elütő a magyartól, mert nekem az nagyon idegen lenne, zavarna. De tehát, szép legyen, és ne legyen idegen a hangzása. Ezek a szempontok nekem; meg lehetőleg pl ne is becenévhatású legyen; az semennyire. Meg még ugye szóba jöhet mint szempont a vezetéknévhez passzolás; ilyenkor be kell vetni egy második keresztnevet. Amúgy a név ,,lágysága"/könnyedsége nem szempont csak azt vettem észre; hogy ilyen nevek tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!