Milyen hagyományos, magyar nevek tetszenek nektek?
Sára, Viola, Angéla, Rózsa, Hajnalka
András, Dénes, Pál, Róbert, Zoltán
"Sára, Viola, Angéla, Rózsa, Hajnalka
András, Dénes, Pál, Róbert, Zoltán"
Sára héber, a Viola latin, Angela az angeluszbol szinten latin, Rozsa rosabol szinten latin,
Andras görög az andreasból, Denes görög a dionusszoszbol, Pal latin a paulusbol, Robért germán a rodebertbol, Zoltan arab a szultanbol. Végülis egyetlen magyar van, a Hajnalka, bár az kb szoszeritni fordítás a latin Aurorara....
#4 Hagyományos magyar neveket kérdezett a kérdező, nem magyar eredetű neveket.
Legalábbis én így értelmeztem.
Ha magyar eredetűre gondolsz, akkor Levente, Botond
Ha nem magyar eredetű, de hagyományos: András, Benedek, Gergely, Vince, Vilmos
Anna, Júlia, Zsófia, Klára
Magyar eredetű nevek közül az Emese, Vazul
Hagyományos nevek közül: Annamária, Gizella, Kamilla,Olivia,Terézia, Mihály,Sámuel,Erik
Nekem csak a hagyományos nevek tetszenek, rondának találom a mai divatneveket. Pl. Kevin, Noel, Kira, Mira, Lorena stb.
Lány : Júlia, Johanna, Mária, Borbála, Anna, Ilona, Veronika, Bianka, Viola, Csilla, Tünde, Lilla, Dalma, Tímea, Kamilla, Erzsébet, Petra, Nikoletta, Krisztina
Fiú : Levente, Csaba, Csanád, Zalán, Gergely, András, Tamás, Gábor, Zoltán, Attila, Árpád, Tibor, Nándor, István, Ferenc, Ábel, Dénes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!