Van akinek a hagyományossab nevek tetszenek?
Pl.Krisztina, Szilvia,Zsuzsanna stb.
Gábor, Tamás, László, János, Péter stb.
Tehát nem a különlegessebb nevek.
Van aki hagyományos nevet adott a gyereknek?
Igen van, én :)
Ez a három lánynév mondjuk pont nem a kedvencem, Krisztina ezek közül a legjobb. Fiúnevek közül a Gábor nagyon szép, nagyon szeretem.
Sok hagyományos név tetszik egyébként. Réka, Sára, Sarolta, Dorottya, Johanna, Boglárka, Márta, Anikó; Miklós, Ákos, András, Szabolcs, Csaba, Imre. De legjobban az Eszter :)
Szintén. :)
Szeretem a dallamos, komoly női neveket, főleg, ha szépen becézhetők.
Fontosnak tartom, hogy felnőttkorban is szívesen hordja a nevét az illető. Vannak nevek, amik csak kisgyerekhez illenek úgy-ahogy, felnőttnek már komikusak, főleg a flancos "modern" nevek között.
Jelen!
Fèrfi nèvből, amik tetszenek: Zoltán, Zsolt, Lászlò, Pèter, női nèvből: Csilla, Dòra, Sára (bár ez most divat lett).
Kisfiamat Sándornak hìvják.
Mi gondolkoztunk a Gáboron, esélyes volt, hogy így fogják hívni a fiunkat.
Krisztina és Zsuzsanna nekem nagyon tetszik.
Ismerek egy kisfiút Lacika névvel, az első gondolatom az volt, mennyivel szebb is mint némelyik új név.. nekem tetszenek a hagyományos nevek, nem mondom, hogy mind de a nagy része.
Ha lányunk lett volna Zsófia lenne a neve, lehet gyakori még mindig de akkor is régi név.
Nálam az volt a szabály, hogy ne legyen hosszú, és az arany középút szabálya szerint se túl extrém se túl tucat.
Így lettek a lányaim Regina és Judit.
Ha fiunk lett volna, akkor Máté és Mihály.
(A Juditon sokan meglepődtek mert az ő korosztályában még én se találkoztam másikkal)
Inkább úgy mondanám, hogy van olyan a hagyományos nevek között, ami tetszik. Pedig alapvetően a ritkább neveket szeretem, bár egy ritka név is lehet amúgy hagyományos.
Például manapság nem sok kisgyereket neveznek el Jánosnak, én viszont simán adnám ezt a nevet, szerintem nagyon szép név. Vagy női nevek közül a Viktória, elég régóta használt utónév, mégsem mondaná rá senki, hogy ósdi lenne. De nagyon tetszik még a Márta, Barnabás, Dávid, Réka, Eszter, Boglárka, Zsófia, Attila, Rebeka, Ákos, Róbert, Miklós, Adél. Számomra ezek nem ritka, nem kimondottan különleges nevek, viszont mindegyik szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!