Miért tartják önzőnek azt, aki nem akar gyereket?
Ők mit mondtak mikor megkérdezted, miért tartanak téged önzőnek?
Nem az a tapasztalatom, hogy ebben a kategóriában túl gyakori az általad említett állaspont. Ellenben valamiért mindenki, aki nem akar gyereket idejön ezen lovagolni, és általában nem túl építő eszmecsere alakul ki belőle :D
A kérdésre válaszolva.
Mikor még nem akartam gyereket, kifejezetten önző dolognak tartottam még a saját magam részéről is. Nem akartam vállalni ezt a felelősséget, nem akartam lemondani a szabadságomról, az akkori életstílusomról, stb. Nyugodtan nevezhetjük ezt önzőségnek, végtére is csak az egóról szól. Igazuk van. De! Az ég világon senkinek semmi köze hozzá. Ez a te döntésed, amit vagy megváltoztatsz valaha, vagy nem. Inkább ne legyél szülő, mint hogy olyan szülő legyél, aki a háta közepére sem kívánta az egész herce-hurcát.
Miért kell ezt 2 naponta megkérdezni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=%C3%B6nz%C5..
Nekem van gyerekem, de szerintem az az önző aki mindenképpen gyereket akar vállalni. Hiába nem tud róla rendesen gondoskodni, majd lesz ami lesz alapon simán bevállal 2-3 gyereket mert neki az jár.
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki nem akar gyereket, ilyen olyan okokból. Ennek akár önző okai is lehetnek, de ezzel nincs is semmi baj. Sokkal rosszabb ha ezeket az okokat valaki nem látja be és mégis gyereket vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!