Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tartják önzőnek azt,...

Miért tartják önzőnek azt, aki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
A környezetemben egyre többször hallom azt, hogy milyen önző vagyok, amiért nem akarok gyereket. A gyerek rengeteg felelősséggel jár és úgy gondolom, hogy én nem lennék jó szülő, viszont a családom erre mindig csak azt mondja, hogy a saját önzőségemet akarom magyarázni ezzel.
2021. dec. 6. 13:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Ők mit mondtak mikor megkérdezted, miért tartanak téged önzőnek?

Nem az a tapasztalatom, hogy ebben a kategóriában túl gyakori az általad említett állaspont. Ellenben valamiért mindenki, aki nem akar gyereket idejön ezen lovagolni, és általában nem túl építő eszmecsere alakul ki belőle :D

A kérdésre válaszolva.

Mikor még nem akartam gyereket, kifejezetten önző dolognak tartottam még a saját magam részéről is. Nem akartam vállalni ezt a felelősséget, nem akartam lemondani a szabadságomról, az akkori életstílusomról, stb. Nyugodtan nevezhetjük ezt önzőségnek, végtére is csak az egóról szól. Igazuk van. De! Az ég világon senkinek semmi köze hozzá. Ez a te döntésed, amit vagy megváltoztatsz valaha, vagy nem. Inkább ne legyél szülő, mint hogy olyan szülő legyél, aki a háta közepére sem kívánta az egész herce-hurcát.

2021. dec. 6. 13:40
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom, már százan feltették ezt a kérdést, valamelyikük már biztos rájött a válaszra, mert a többséget nem igazán foglalkoztatja, hogy ki nem akar gyereket.
2021. dec. 6. 13:42
 3/15 anonim ***** válasza:
8%
2021. dec. 6. 14:21
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Igazábol én nagyon letojom ki mit gondol. Én akartam gyereket,lett is. Tesóm nem akart,nem lett. Sosem gondoltunk egymásról semmi rosszat emiatt
2021. dec. 6. 14:22
 5/15 anonim ***** válasza:
21%
Nem bántásból, de amikor kiírod a kérdést a gyk feldobja a hasonló kérdéseket, amiket előtted már feltettek. Na most vagy nagyon szar a gyk szűrője és rossz kérdéseket dobált be, vagy anélkül hogy átolvastad volna azokat tetted ki a kérdést. Nekem a második a gyanúsabb.
2021. dec. 6. 14:23
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Pedig az a legönzetlenebb, mert az adójából eltartja a gyerekeseket, akik nem adóznak viszont használják az állami szolgáltatásokat.
2021. dec. 6. 14:30
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem néztem meg korábbi kérdéseket és a kiírásnál sem dobott fel hasonló témájú kérdést. Ha ez annyira nem helyénvaló, akkor kérem az adminokat, hogy töröljék a kérdésemet.
2021. dec. 6. 15:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van gyerekem, de szerintem az az önző aki mindenképpen gyereket akar vállalni. Hiába nem tud róla rendesen gondoskodni, majd lesz ami lesz alapon simán bevállal 2-3 gyereket mert neki az jár.

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki nem akar gyereket, ilyen olyan okokból. Ennek akár önző okai is lehetnek, de ezzel nincs is semmi baj. Sokkal rosszabb ha ezeket az okokat valaki nem látja be és mégis gyereket vállal.

2021. dec. 6. 15:30
 9/15 anonim ***** válasza:
80%
Kit érdekel, akinek nem tetszik.
2021. dec. 6. 16:11
 10/15 anonim ***** válasza:
19%
6-os, te nagyon okos. Kicsit sokat képzelsz magadról. Nézz már utána, hogy hány gyerek után nem kell személyi jövedelemadót fizetni. És megnyugtatásodra közlöm, hogy az államnak nem az egyedüli bevételi forrása az szja. Egészen biztos lehetsz benne, hogy az általad havonta befizetett szja-ból egyetlen éhes száj sem lakik jól. Számtalan adónem van, meg járulék, amit fizetsz te is, én is, azok is, akiknek van gyerekük. Arra meg nagyon kíváncsi lennék, hogy mégis melyik állami szolgáltatás az, amit a gyerekesek helyett fizetsz.
2021. dec. 6. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!