Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik vallási okok miatt annyi gyereket vállalnak, amennyi besikerül (akár 10-15 gyerek is lehet)?

Figyelt kérdés
2021. okt. 25. 16:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Azt, hogy undorító. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit tisztességesen fel tud nevelni és tud mindegyik gyerekre időt szentelni.
2021. okt. 25. 16:58
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

1 éve talán olvastam egy cikket, ahol egy 40 éves anyuka 20 év alatt 10 gyereket szült, csak mert tiltja a vallása a védekezést.

Elmondta, hogy nagyon haragudott Istenre, amikor sorba jöttek a gyerekek egymás után. - Le lehet pontozni, de mennyire kell hülyének lenni, hogy ne tudd felfogni, hogy a gyerek nem "Istentől" vam, hanem a szex következménye? Már nem azért.

És akkor a 10 év körüli lánya elmondta, hogy mindig nagyon elszégyelli magát, amikor a karácsonyi ajándékozáson sose tud annyi értékben ajándékot vinni, ami kötelező lenne. Erre szuperokos anyukának mi a válasza? "Drága kislányom, amikor én voltam gyerek és kaptam ajándékot, akkor nem ehettem meg, nem bonthattam ki, mert amikor jöttek hozzánk vendégségbe, akkor azt adtam oda."

2021. okt. 25. 17:01
 3/18 anonim ***** válasza:
59%

Felelőtlenek. Ha az apuka 500 000 forintot is keres, akkor se elég 10 gyereknek, plusz 2 felnőttnek.

Plusz nem hiszem, hogy mindegyik gyerekkel foglalkozni tudnak.

2021. okt. 25. 17:09
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
Az ő dolguk. De ne is kéregessenek, panaszkodjanak, sajnáltassák magukat. Csendben egyék, amit főztek.
2021. okt. 25. 17:11
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

Van két ilyen barátom, az egyik egy 39 éves afro-amerikai férfi, neki 12 testvére van és ő a legidősebb, illetve egy 22 német lány, neki 9 testvére van.

Mindketten mélyen vallásos családból származnak. Volt alkalmam a lány családját megismerni, tüneményesek, boldogok, összetartóak. Ők ezt nem tehernek élik meg, hanem áldásnak.

Nekem nincs erről rossz véleményem, bár én tuti nem bírnám ezt.

2021. okt. 25. 17:18
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

[link]

:)

2021. okt. 25. 17:19
 7/18 anonim ***** válasza:
63%

Ha el tudják tartani mindet és tisztességben, szeretetben felnevelni, akkor miért ne. Vannak ilyen családok, én is ismertem olyat, akinek 10 testvére volt és nagyon összetartó, szeretetteljes légkör volt náluk mindig, olyan, ami nálunk egykeként sohasem...Felnőttként ő nem vállalt ennyi gyereket, “csak” 5-öt, de igyekszik ugyanazt átadni, amit ő kapott.

Ellenben mikor megy a kéregetés, na attól hányingerem van és nem tudom sajnálni. Ebbe mondjuk azok is beletartoznak, akik csórók normálisan védekezni, de szexelni azért kell, mintha állatok lennének, akik nem bírják ki kevesebbszer (meg netán cigire, piára is van azért egy kevés, de ez más téma). Aztán persze jönnek a Házon kívülbe, hogy “az XY család 3 éve került ilyen rossz helyzetbe” és nagy szánakozva mutatja a kamera az 1-2 nagyobb mellett a 2 éves Pistikét meg a pocaklakó Julcsikát.

2021. okt. 25. 17:21
 8/18 anonim ***** válasza:
65%
Úgy írod ezt az 500 ezret, #3, mintha valami kiemelkedő fizetés lenne. 😄 Mi alig jövünk ki belőle 3 gyerekkel, pedig nincsen sok hitelünk és nem is élünk túl nagy lábon.
2021. okt. 25. 17:23
 9/18 anonim ***** válasza:
30%
Úgy értem, hogy 500 000-ret ha keres az apuka, akkor se tudják tisztességesen felnevelni. Anyuka nyilván ilyen esetben otthon van háztartásbeliként, nem dolgozik.
2021. okt. 25. 17:34
 10/18 anonim ***** válasza:
68%
Ismerek ilyen családot. Jelenleg 4 gyerekük van, lesz is még, pedig már kettőtől kivolt az anyuka. És egyszer mesélte, hogy állandó konfliktus ez neki a férjével és önmagával, mert érzi, hogy nagyon elérte a határait, ugyanakkor lelkifurdalása van, ha védekezik, és a férjével is megy a veszekedés, mert ő sem tartja helyesnek, hogy védekeznek. Esetükben amúgy ez naptármódszert jelent csak, de ezt is csak a 3. gyerek után vetették már be, mert a csaj kijelentette, hogy ő megőrül, ha megint 1 éven belül születik 1 baba. Én nettó hülységnek tartom egy vallási hóbort miatt megnyomorítani a saját és az egész családom életét, és láthatóan ő is kezd eljutni erre a pontra, de még harcol saját magával, meg a gyerekei apjával.
2021. okt. 25. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!