Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te, aki nem szerettél volna...

Te, aki nem szerettél volna gyereket vállalni, vagy bizonytalan voltál, de mégis lett gyereked, hogy érzed magad az új szituációban?

Figyelt kérdés

2021. dec. 6. 12:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Soha életemben nem voltam anyukatípus, a kicsik jobbára idegesítettek, mielőbb a hatótávolságukon kívül akartam tudni magamat. Aztán megszületett a kisfiam, akit imádok, de közben meg borzasztóan hiányzik a spontán, pillanatnak elő életem. Soha nem leszek az az anyatípus, aki kizárólag a gyerekeinek él és minden mást 100%-ig alárendel.
2022. máj. 15. 16:57
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
Nem akartam, vègül lett, most 5 èves, nem is akarok bele gondolni, hogy csak egy hajszàl vàlasztott el attol, hogy ne tudjam meg milyen ha gyerekem van milyen ennyire szeretni valakit, csak azt sajnàlom, hogy nem elöbb vàllaltuk
2022. szept. 15. 08:56
 13/15 anonim ***** válasza:
64%
Én mindig is szerettem volna, de aztán amikor bele kellett volna vágni elbizonytalanodtam, aztán mégis belevágtam, mert a férjem nagyon akart. Aztán megbántam, a világ összes szidalmát elmondtam magamra (meg mindenkire :( , üvöltöttem a fürdőben, ide is több kérdést és választ írtam ki, hogy mennyire utálom az egészet, és azt írták, hogy adjak még időt. Hát adtam, adtam, és nem lett jobb, de 2 éves kora környékén mégis csak jobb lett, ahogy kezd értelmesedni, és kezdik lekötni dolgok. Idáig csak az általános hiszti meg jajveszékelés volt a program, még arra is gondoltam, hogy autista lehet, mert hozzá se lehetett érni. De most már kezd leszállni a földre, egyre aranyosabb, bár azért még most se mondható egy hú de kedves gyereknek, de már eljutottam oda, hogy összességében nem bánom.
2022. okt. 26. 09:41
 14/15 anonim ***** válasza:

13-as

A gyerekek mindent megéreznek. Érzik a szülő, de leginkább az anya távolságát lelkiekben is. Semmit nem veszítesz,ha bele helyezed magad az anyaságba maximálisan. De akkor igen, ha nem ezen vagy, mert a gyerekben traumát tudsz okozni.

Nálam az volt a baj, hogy nagyon féltem a kisfiamat igazán közel engedni, mert mindenemmé válik és ha egyszer történik vele valami, akkor abba belepusztulnék. Idővel el tudtam engedni a rossz gondolatokat, őt pedig egyre közelebb éreztem, ma pedig ő a minden, lélekben és gondolatban. Egy hullámhosszon vagyunk, elmondhatom, h a legjobb gyerek a világon! Nekünk kell a földre leszállnunk, nem a gyerekeknek.. Nekünk kell hozzájuk igazodni és alkalmazkodni, amíg ők ezt meg nem tanulják. De a határt mindig és mindenben mi szabjuk,amìg neveljük őket figyelve arra/néha kompromisszumot kötve, hogy mi az ő kis saját elképzelésük, amit szeretnének. Itt most nem a napi ezredik csokiról beszélek..

2022. okt. 26. 22:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Apuka jobban szerette volna, majd 3 évig egyedül neveltem. Nem volt könnyű! De: büszkeséggel tölt el, hogy van gyerekem. Csodálatos emberke, hihetetlen empátiával. Itt nem a gyerek megléte a kérdés egy idő után, hanem maga az, hogy mit "hozott odafentről". Bele lehet szeretni a gyerekünkbe, bolondulásig!

2022. okt. 26. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!