Te, aki nem szerettél volna gyereket vállalni, vagy bizonytalan voltál, de mégis lett gyereked, hogy érzed magad az új szituációban?
13-as
A gyerekek mindent megéreznek. Érzik a szülő, de leginkább az anya távolságát lelkiekben is. Semmit nem veszítesz,ha bele helyezed magad az anyaságba maximálisan. De akkor igen, ha nem ezen vagy, mert a gyerekben traumát tudsz okozni.
Nálam az volt a baj, hogy nagyon féltem a kisfiamat igazán közel engedni, mert mindenemmé válik és ha egyszer történik vele valami, akkor abba belepusztulnék. Idővel el tudtam engedni a rossz gondolatokat, őt pedig egyre közelebb éreztem, ma pedig ő a minden, lélekben és gondolatban. Egy hullámhosszon vagyunk, elmondhatom, h a legjobb gyerek a világon! Nekünk kell a földre leszállnunk, nem a gyerekeknek.. Nekünk kell hozzájuk igazodni és alkalmazkodni, amíg ők ezt meg nem tanulják. De a határt mindig és mindenben mi szabjuk,amìg neveljük őket figyelve arra/néha kompromisszumot kötve, hogy mi az ő kis saját elképzelésük, amit szeretnének. Itt most nem a napi ezredik csokiról beszélek..
Kérdező!
Apuka jobban szerette volna, majd 3 évig egyedül neveltem. Nem volt könnyű! De: büszkeséggel tölt el, hogy van gyerekem. Csodálatos emberke, hihetetlen empátiával. Itt nem a gyerek megléte a kérdés egy idő után, hanem maga az, hogy mit "hozott odafentről". Bele lehet szeretni a gyerekünkbe, bolondulásig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!